رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی:
نیاز به اتوبوس در مناطق مرزی به ویژه مهران احساس میشود
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور گفت: طرح ترافیکی اربعین تا بازگشت کامل زائران حسینی به کشور ادامه خواهد داشت.
به گزارش خبرگزاریها، سرتیپ اسکندر مؤمنی در بازدید از محورهای ترافیکی دهلران به مهران و دهلران به اندیمشک افزود: تاکنون بیش از یک سوم زائران اربعین وارد کشور شدهاند. وی تصریح کرد: تمام دستگاههای اجرایی اعم از اورژانس، هلال احمر، راهداری، شهرداری، نیروی انتظامی و پلیس راهنمایی و رانندگی تا بازگشت کامل زائران به کشور پای کار هستند.
وی با تأکید بر خدماترسانی به زائران گفت: نیاز به حضور خودروهای حمل و نقل عمومی نظیر اتوبوس در مناطق مرزی بویژه مهران احساس میشود.
از سوی دیگر جانشین فرمانده نیروی انتظامی گفت: ورود زائران به میهن اسلامی از مرزهای مهران، شلمچه و چزابه به خوبی در حال انجام است.
سرتیپ حسین اشتری در جریان بازدید از مرز مهران اظهار داشت: پلیس تمام توان خود را برای انتقال زائران از مرزها به داخل کشور به کار گرفته است.
وی ادامه داد: در حال حاضر برنامهای برای اعزام زائران به عتبات عالیات در هیچ یک از مرزهای زمینی کشور وجود ندارد.
اشتری با تأکید بر اینکه امنیت مطلوب در مرزهای زمینی کشور و به ویژه مرز مهران حاکم است تصریح کرد: با افزایش تعداد زائران حجم ترددها در چند روز آینده بیشتر خواهد شد.
جانشین فرمانده پلیس راهنمایی و رانندگی هم با اشاره به اقدامات پلیس در روانسازی تردد خودروها در سفر بازگشت زائران اربعین اظهار کرد: به منظور سرعت بخشیدن به انتقال زائران یک جاده فرعی از چند روز پیش برای حرکت اتوبوسها از پایانه مرزی به جاده کمربندی مهران احداث شده که با اجرای این طرح، شاهد کاهش بار ترافیکی در مسیرهای منتهی به مهران هستیم.
سرتیپ موسی امیری افزود: این جاده فرعی کمربندی که هفت کیلومتر طول دارد متعلق به شرکت ملی حفاری مستقر در منطقه است و اتوبوسها به جای تردد از داخل شهر مهران، از طریق این جاده فرعی که با حجم ترافیک کمتری روبروست به جاده مهران- ایلام راه مییابند.
وی گفت: نیروهای پلیس با همکاری راهداری اداره راه و شهرسازی استان ایلام در روزهای گذشته اقدام به جمعآوری تعداد زیادی از خودروهای پارک شده در معابر و انتقال آنها به توقفگاه موقت کردند تا معابر شهری برای حرکت اتوبوسها باز شود.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان مهران هم از تحویل زائران گمشده که خانوادههای آنها تاکنون شناسایی نشدهاند به طور موقت به بهزیستی مرکز استان ایلام خبر داد.
مراد کردنژاد اظهار کرد: از مجموع 20 زائر گمشده که به این ستاد تحویل داده شده بودند، 17 زایر از طریق تلفن و آدرس با همکاری هلال احمر تحویل خانوادههایشان شدند.
وی ادامه داد: سه زائر شامل یک پیر زن و دو پسر بچه چهار و هشت ساله نیز که تاکنون خانوادههای آنان شناسایی نشدهاند بصورت موقت به بهزیستی ایلام تحویل شدند.
توسعه زیرساختهای مرزی
دبیر قرارگاه اربعین گفت: دولت برای سالهای آینده با توجه به تجربه امسال وارد عمل شود و بخشهای زیرساختی مرزهای غربی کشور برای تردد زائران را توسعه و گسترش دهد.
سرتیپ «یعقوب سلیمانی» دیروز به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: حجم گسترده مراجعه زوار به قرارگاههای اربعین در استانهای ایلام و خوزستان باعث شد که حتی سیاستها و برنامهریزیهای از پیش طراحی شده جوابگوی ارائه خدمات به گردشگران مذهبی و سوگواران اربعین حسینی در این مناطق به کشور عراق نباشد.
وی افزود: در حال حاضر سپاه پاسداران از همه ظرفیتهای خودرویی، هوایی، هوافضا، راهیان نور، سه فروند بالگرد نیروی هوایی و حتی خودروهای حمل و نقل اجارهای برای خدماترسانی به زوار در سه قرارگاه مهران، شلمچه و چزابه استفاده کند و 500 دستگاه اتوبوس را برای اجرای عملیات حمل و نقل زوار در این مناطق مستقر کرده است.
دبیر قرارگاه اربعین اعلام کرد: با وجود این که در ابتدا برنامهریزی سپاه فقط ساماندهی زوار در مرز بود، اما با توجه به حجم بزرگ و جمعیت گسترده زوار کار جابهجایی، حمل و نقل و گسیل زائران به استانهای محل سکونت نیز به صورت خودجوش و برای رفاه حال آنان در دستور کار سپاه قرار گرفت.
سلیمانی ادامه داد: سپاه پاسداران اکنون در حوزههای مختلف از جمله اسکان، ترابری، سوخت و تغذیه زوار فعالیت دارد و تا پایان تردد زائران اربعین حسینی به خدماترسانی خود ادامه میدهد.
دبیر قرارگاه اربعین تاکید کرد: حضور مردم کشور در مرز برای شرکت در آیینهای اربعین حسینی امسال و زیارت عتبات عالیات بیسابقه و چشمگیر بود و همین موضوع وظیفه دولت و بخش خصوصی را برای سالهای آینده سنگینتر کرده است.
ورود هر دقیقه 240 زائر به کشور
فرماندار مهران گفت: در هر دقیقه بیش از 240 زائر اربعین حسینی(ع) از راه پایانه مرزی مهران وارد خاک کشور میشوند.
«مراد ناصری» افزود: اکنون هیچ مشکلی برای انتقال زائران عتبات عالیات در مرز و شهر مهران وجود ندارد و در این راستا نزدیک به دو هزار دستگاه اتوبوس در پایانه مرزی در حال انتقال زوار هستند.
وی ادامه داد: شب دوشنبه نزدیک به 12 هزار نفر از زائران اربعین حسینی که وارد خاک جمهوری اسلامی ایران شده بودند در منازل مردمی و چادرها ساماندهی و اسکان داده شدند.
وی از نظارت بر قیمتهای کرایه اتوبوسهای مسافری در پایانه مرزی و شهر مهران خبر داد و گفت: در این زمینه نیز گروههای ویژهای از شهر مهران تا سه راهی جندالله تشکیل و فعال شده که بر نرخ انتقال زوار به مقصدهای مختلف نظارت کامل دارند.
بهکارگیری 440 خودروی سپاه
برای خدمترسانی به زوار
فرمانده سپاه امیرالمومنین ایلام گفت: برای انتقال و خدماترسانی به زائران 440 دستگاه خودرو به کار گرفته شده است.
این خودروها شامل 310 دستگاه اتوبوس، 130 دستگاه کامیون، کامیونت تاکتیکی، کامیون نفر و تریلر لبهدار برای حمل و نقل زوار است. سرتیپ حسینی گفت: سپاه امیرالمومنین(ع) از همان ابتدای حضور زوار در بخشهای حمل و نقل، اسکان، تغذیه، درمان، کنترل ترافیک فعالیت چشمگیر و مستمری داشته و این خدمات تا پایان مراجعت زوار ادامه دارد.
وی افزود: سپاه امیرالمومنین(ع) ایلام 18 مجموعه استراحتگاهی را برای اسکان زوار برپا کرد که این اردوگاه امکان پذیرش پنج هزار زائر را دارد. وی گفت: 120 تخته چادر، 20 هزار تخته پتو، تعداد بسیاری زیرانداز نیز در این مدت از سپاه پاسداران منطقه ایلام در اختیار زوار قرار گرفته است.
وی گفت: روزانه 6 هزار وعده غذا میان زوار اربعین حسینی توزیع میشود. فرمانده سپاه استان ایلام گفت: 300 نفر از عوامل سپاه برای خدمترسانی به زوار به مدت دو هفته است که در مرز مستقر هستند و تا ورود کامل زوار به کشور، این خدماترسانیها ادامه مییابد.
پذیرایی مردم ایلام از زائران
گزارش خبرنگار کیهان از ایلام حاکی است مردم شهرهای ایلام و مهران، زائران اربعین حسینی را به خانههای خود برده و از آنها پذیرایی میکنند. مردم این شهرها در طول این دو هفته با استقبال گرم از زائران همانند سالهای دفاع مقدس صحنههایی از ایثار و از خود گذشتگی نشان دادند که به عنوان افتخاری ماندگار به ثبت خواهد رسید.
بسیاری از مردم ضمن انتقال اعضای خانواده خود به منازل اقوام، خانههای خود را در اختیار زائران اربعین حسینی قرار داده و از آنان به نحو احسن پذیرایی میکردند.
پخت 8هزار پرس غذا توسط یکی از اهالی این استان، هدیه یک قفسه طلا به ارزش 12 میلیون تومان توسط یک خانم خانهدار به ستاد استقبال، کشتن صدها راس گوسفند جهت پذیرایی از زائران، برپا کردن صدها چادر در مسیر تردد زائران و حضور پرشور مردم برای استقبال و پذیرایی با دود کردن اسپند و اهدای 20 عدد تخممرغ از سوی یک زن ایلامی به ستاد استقبال که تمام خوراکی او در منزل بود از صحنههای به یاد ماندنی ایثار مردم این استان است.
این گزارش میافزاید: تجمع مردم ایلام در ورودیهای شهر برای بردن زائران به خانههایشان، ماساژ زائران، کمک برای تامین امنیت و پخت غذا و استراحت زائران از دیگر فعالیتهای مردم شهرهای استان ایلام در این مدت بوده است.