«مدیریت بحران» و «پدافند غیرعامل» ادغام شوند
رئیس سازمان نظام پزشکی گفت: فرصت خوبی در دل این جنگ تحمیلی نهفته است تا مجلس، دولت و دلسوزان، برای تشکیل یک ساختار قدرتمند مدیریت حوادث و بلایا در کشور، اقدامی ملی انجام دهند.
محمد رئیسزاده در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به افتخارآفرینی کشور، مردم، نیروهای مسلح، تیم ملی سلامت و... در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، اظهارداشت: این جنگ ۱۲ روزه علیرغم خسارات نیروی انسانی و ساختاری و شهادت جمعی از هموطنانمان، اما در دل خود فرصتهایی نیز دارد و اگر از فرصتها و تجربیات این جنگ به خوبی استفاده نکنیم، دچار خسران شدهایم؛ به معنای آن که آسیبها را تحمل کردهایم اما فرصتها را از دست دادهایم.
رئیسزاده افزود: یکی از بهترین فرصتهایی که در دل این جنگ ۱۲ روزه وجود دارد، فرصت بازنگری اساسی درخصوص چگونگی مواجهه با حوادث و بلایاست؛ چه حوادث دستساز بشر مانند جنگها و چه حوادث طبیعی مانند سیل و زلزله و غیره. تجربه جنگ اخیر نشان داد که برای مقابله با بحرانها و مدیریت بحرانها در کشور، برخی قوانین ناقص و ساختارها نارساست.
وی با بیان اینکه دو سازمان پدافند غیرعامل و سازمان مدیریت بحران، مشخصا متولی مقابله و مدیریت بحرانها در کشور هستند، ادامه داد: متاسفانه وضعیت فعلی این دو سازمان به لحاظ قوانین و جایگاه آنها پاسخگوی نیازهای مردم و کشور در شرایط بروز بحران و حوادث نیست.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی گفت: نظر اکثر صاحبنظران مدیریت حوادث و بلایا در مورد این دو سازمان که یکی عمدتا در حوزه حوادث دستساز بشر و دیگری در حوزه بلایای طبیعی فعالیت دارند، آن است که طبق تجربه دنیا، در یکدیگر ادغام شوند و سازمانی زیر نظر رئیسجمهور تشکیل شود که هم جایگاه لازم را برای هماهنگ کردن ارگانها و سایر نهادها و وزارتخانهها داشته باشد و هم بتواند هر دو موضوع را با یکدیگر مدیریت کند.
رئیسزاده بیان داشت: در شرایط فعلی از آنجا که سازمان مدیریت بحران در ذیل یک وزارتخانه است، در زمان بروز بلایا و حوادث جایگاه هماهنگی سایر دستگاهها را ندارد و حتی بعضا از آن تمکین نمیشود. سازمان پدافند غیرعامل نیز از آنجا که زیر نظر نیروهای مسلح است، دستش برای ورود کامل به حوادث چندان باز نیست. به این دو دلیل و طبق نظر صاحب نظران و با توجه به اینکه چندین دوره مسئول برگزاری کنگره سلامت در بلایا بودهام، معتقدم که فرصت بینظیری در این جنگ ۱۲ روزه نهفته است تا مجلس، دولت و دلسوزان به شکل عاجل، فوری و منطبق بر علم روز دنیا و نیازهای کشور و فارغ از مصلحتهای گروهی و فردی، برای تشکیل یک ساختار قدرتمند مدیریت حوادث و بلایا در کشور و زیر نظر رئیسجمهور، اقدامی ملی انجام دهند.