کد خبر: ۳۱۴۴۷۹
تاریخ انتشار : ۲۴ تير ۱۴۰۴ - ۲۰:۲۷
آمارهای «ورتکسا» تأیید کرد

رکوردشکنی دوباره صادرات نفت ایران به چین

ایران با فاصله 3 ماه، یک‌بار دیگر رکورد صادرات نفت به چین را با صادرات روزانه 
یک میلیون و 700 هزار بشکه ثبت کرد.
به گزارش خبرنگار ما، پایگاه خبری بلومبرگ
 بر‌اساس آمارهای ورتکسا خبر داد که واردات نفت خام چین از مبدا ایران، در ماه ژوئن (خرداد- تیر) با رسیدن به بیش از یک میلیون و هفتصد هزار بشکه در روز به بالاترین سطح خود از ماه مارس (اسفند- فروردین) رسید.
این رسانه با اشاره به اینکه واردات نفت خام ایران توسط چین به بالاترین سطح خود در سه ماه گذشته رسید نوشت: میزان خرید نفت ایران از ما ژوئن درحالی به بیش از یک میلیون و 700 هزار بشکه جهش یافت که این رقم در ماه مه ۱.۱ میلیون بشکه بود.
گفتنی است اسفندماه سال گذشته نیز آمارهای شرکت اطلاعاتی کپلر از رسیدن صادرات نفت ایران به چین به یک میلیون و 740 هزار بشکه در روز در ماه فوریه (بهمن‌ماه) حکایت داشت.
خبرگزاری مهر در این زمینه گزارش داد: در حالی که هنوز زخم‌های باقی‌مانده از جنگ دوازده روزه در جامعه احساس می‌شود و اقتصاد ایران در معرض ریسک‌های متعددی قرار داشته است، صنعت نفت به نماد امیدواری و اقتدار ملی تبدیل شد. 
فرآیندهای تولید، ذخیره‌سازی، صادرات و حتی لجستیک نفت کشور، همگی با منسجم‌ترین برنامه‌های مدیریتی و فناورانه اداره شدند تا ایران بتواند نه فقط از پس بحران برآید، بلکه سهم خود در بازارهای حیاتی همچون چین را با جهشی چشمگیر ارتقا دهد.
آمارهای رسمی و تحلیلی مؤسسات بین‌المللی نشان می‌دهد که تولید نفت ایران در سال ۲۰۲۵، تحت تأثیر توسعه میادین جدید، تعمیرات اساسی مخازن قدیمی و ورود تکنولوژی‌های بومی، از مرز سه و نیم میلیون بشکه در روز فراتر رفته است. 
کارشناسان با اشاره به افزایش چشمگیر «ضریب برداشت» از چاه‌های قدیمی، معتقدند که سیاست‌های وزارت نفت در مهار افت تولید و افزایش بهره‌وری، کشور را در جمع پویاترین صادرکنندگان جهان قرار داده
 است.
اخیراً سازمان کشورهای صادرکننده نفت نیز در گزارشی اعلام کرده بود که تولید نفت ایران در سال ۲۰۲۴ در میان کشورهای عضو اوپک رکوردشکنی کرده است.
 نقش دیپلماسی نفتی و توافقات راهبردی با چین
دیپلماسی فعال انرژی ایران در سالیان اخیر بر سه محور اصلی بنا شده است: تداوم عرضه مطمئن، انعطاف در قرارداد و تضمین بازگشت ارز صادراتی.
در توافقات ایران و چین، بهره‌مندی از مدل‌های جدید تجارت تهاتری و انعقاد قراردادهای بلندمدت، ثبات را به معاملات برگردانده است. تحلیلگران اقتصادی چین، اعتماد به نفت ایران را نتیجه پایبندی کشور به زمان‌بندی تحویل، کیفیت ثابت کالا و رویکرد منطقی در شرایط تنش برمی‌شمارند.
در گزارش اخیر مرکز مطالعات شین‌هوا آمده است: ایران موفق شد جایگاه خود به عنوان صادرکننده قابل اعتماد نفت تثبیت کند و ابتکارات لجستیک و تخفیف‌های هدفمند، سهم این کشور در بازار چین را به بالاترین سطح سه ماهه اخیر رسانده است.
افزایش فروش نفت، آن هم در بحبوحه جنگ و محدودیت‌های بانکی بین‌المللی، مزیت‌های بی‌بدیلی برای اقتصاد ایران به همراه دارد. 
کارشناسان انرژی، رشد ارزآوری صنعتی مانند نفت، نه‌تنها ذخایر ارزی بانک مرکزی را تقویت می‌کند، بلکه یک لنگر ثبات برای مدیریت نرخ ارز و تعادل بازار کالایی ایجاد می‌کند. در شرایط فشرده جنگی، هر دلار صادراتی نقش محافظ امنیت اقتصادی را برعهده‌ دارد و ایران با مهارت توانسته این امتیاز را حفظ کند.
کارشناسان با مقایسه وضعیت ایران با عراق و سوریه در سال‌های گذشته، یادآور می‌شوند که بسیاری از کشورهای نفت‌خیز در جریان جنگ و درگیری، بخش مهمی از ظرفیت صادراتی خود را از دست داده‌اند. اما ایران، برخلاف این کشورها همزمان با بحران، موفق به حفظ و حتی افزایش تولید شده است.
افزایش صادرات نفت و دستاوردهای مدیریتی در سال ۲۰۲۵ برای اقتصاد ایران نه‌تنها دستاورد مالی مستقیم رقم زده بلکه باور سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی به دوام‌پذیری اقتصاد ملی را تقویت کرده است. 
تحلیلگران اعتقاد دارند اگر همین رویکردهای فناورانه، مدیریت ریسک، و دیپلماسی اقتصادی ادامه یابد، ایران بزودی می‌تواند جایگاه خود به عنوان یکی از سه صادرکننده بزرگ نفت به آسیا را تثبیت کند.