کد خبر: ۳۱۴۱۵۴
تاریخ انتشار : ۱۸ تير ۱۴۰۴ - ۲۱:۰۸

۴ ماه تعطیلی دفتر نتانیاهو پس از ضربت موشکی به کریا(خبر ویژه)



هر‌چند که پس از ضربات سنگین موشکی ایران، سانسور شدید بر رژیم صهیونیستی حاکم شده، اما برخی خبرها بزرگ‌تر از آن است که بتوانند سانسور کنند. مانند اصابت موشک‌های ایران به منطقه امنیتی کریا و تعطیلی دفتر نتانیاهو برای بازسازی!
دیروز خبرگزاری رویترز نوشت: یک مقام نظامی اسرائیل روز سه‌شنبه اعلام کرد که حملات هوائی ایران در ماه گذشته به برخی از سایت‌های نظامی اسرائیل اصابت کرده است؛ این نخستین اذعان علنی و آشکار به نظر می‌رسد که چنین مکان‌هایی هدف قرار گرفته‌اند.
در همین حال، اصابت موشک ایرانی به دفتر «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در کریا - مقر وزارت جنگ- تأیید شده است. به گزارش پایگاه عبری «حدشوت بزمان»، دفتر نتانیاهو با هدف بازسازی و تعمیر ساختمان آن، به مدت چهار ماه تعطیل خواهد بود. پایگاه عبری واللا هم در گزارشی نوشت: دفتر نتانیاهو در کریا حدود چهار ماه قابل استفاده نخواهد بود و برای بازسازی استفاده خواهد شد.
واللا مطلع شد که دفتر نخست‌وزیر، در پایگاه کریا در تل‌آویو اخیراً تحت بازسازی‌های گسترده‌ قرار گرفته‌ و کل ساختمان در حال تخلیه از ساکنان آن است. به گفته منابع نزدیک به نخست‌وزیر، انتظار نمی‌رود دفتر او در ماه‌های آینده قابل استفاده باشد.
واللا می‌افزاید: دفتر کار نتانیاهو در ساختمانی قرار دارد که بیش از ۶۰ سال قدمت دارد؛ در گذشته با نام «ساختمان ۲۲» شناخته می‌شد و امروز به نام «خانه شیمون پرز». از دهه ۱۹۵۰، این ساختمان محل استقرار ستاد کل، وزیر جنگ و رئیس ستاد کل بود. اما در ۲۰ سال گذشته، به دفتر نخست‌وزیر و مدیریت تولید و خرید وزارت جنگ اختصاص یافته است. نزدیکان نتانیاهو تخمین می‌زنند که این بازسازی ۳ تا ۴ ماه طول بکشد و در این مدت او ترجیح می‌دهد در دفتر خود در اورشلیم (بیت‌المقدس) کار کند. پیش از سفر به ایالات‌متحده، بیشتر برنامه‌های نتانیاهو در خارج از دفتر سپری شد. در طول جنگ با ایران، صدها موشک به تل‌آویو شلیک شد. در یکی از رگبارهای اصلی، در شب دوم جنگ، یک موشک به برج‌های داوینچی در نزدیکی ساختمان دفتر نخست‌وزیر در کریا اصابت کرد. اوایل این هفته، تلگراف بریتانیا گزارش داد که پنج پایگاه ارتش اسرائیل در این جنگ مستقیماً مورد اصابت موشک‌های ایرانی قرار گرفته‌اند، از جمله پایگاه تل‌نوف و اردوگاه گلیوت.
از سوی دیگر، گزارشگر اعزامی شبکه فرانس۲۴ به اسرائیل درباره تأثیر موشک‌های ایرانی در عمق تل‌آویو گزارش داد: اسرائیلی‌ها از قدرت این موشک‌های ایرانی و میزان خرابی‌ای که ایجاد می‌کردند، شگفت‌زده شدند. همچنین، تکرار حملات موشکی و پی‌درپی بودن آنها آزاردهنده بود، تقریباً هر شب انجام می‌شد و در یک حمله خلاصه نمی‌شد و این موضوع تأثیر روانی زیادی بر اسرائیلی‌ها گذاشته بود.من از منظر تجربه شخصی‌ام قضاوت می‌کنم، چون آنجا حضور داشتم از نظر خستگی روانی و جسمی که روزبه‌روز انباشته می‌شد این‌ها همگی تأثیر بزرگی بر روحیه عمومی و حال‌وهوای عمومی مردم گذاشته بود.
«راویو دروکر» خبرنگار شبکه‌ ۱۳ اسرائیل هم در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: پلیس، از فیلمبرداری من از مکان‌هایی که در جنگ اخیر با موشک‌های ایرانی هدف قرار گرفته بودند، جلوگیری کرد و تهدیدم کرد. بعد از نشان دادن کارت مطبوعاتی‌ام، صدایشان پایین آمد، اما گفتند که فیلمبرداری در اینجا ممنوع است، سانسور اجازه نمی‌دهد. وقتی پرسیدم پلیس چه زمانی دستور را از سانسور می‌گیرد، نمی‌دانستند چه بگویند و این‌بار از من خواستند که به رانندگی ادامه دهم.این خبرنگار صهیونیست در ادامه نوشت: وقتی در روزنامه تلگراف خواندم که از اصابت پنج موشک ایرانی به پایگاه‌های نظامی خبر می‌داد، یاد این صحنه افتادم؛ یکی از این پایگاه‌ها همان پایگاه نظامی بود که خودم با چشمانم دیده بودم.
راویو دروکر تأکید کرد: «سانسور به دلیل امنیت ملی نبود، بلکه برای حفظ حس پیروزی بود. نه برای جلوگیری از اطلاع یافتن ایرانی‌ها، چون آنها دقیقاً می‌دانند که کجا ضربه زده‌اند، بلکه برای اینکه مردم اسرائیل از میزان خسارات وارده بر خودشان باخبر نشوند».
در همین حال، داگلاس مک‌گرگور سرهنگ ارتش آمریکا گفت: اسرائیل به دلیل ضعفش در مقابل قدرت ایران به دنبال آتش‌بس و پایان جنگ بود این ایران نبود که به دنبال آتش‌بس بود، بلکه اسرائیل به دلیل ناتوانی در مقابله با قدرت نظامی ایران و همچنین فشار شدید اقتصادی، خیلی زود به آمریکا برای کمک متوسل شد. حتی مقامات اسرائیلی نیز به ضعف در مقابل توان دفاعی ایران اعتراف کردند.
شبکه سعودی هم العربیه می‌گوید: مقامات اسرائیلی برخی از اهدافی را که موشک‌های ایرانی به آنها اصابت کرده‌اند، پنهان نگه داشته‌ و حداقل پنچ پایگاه راهبردی ارتش اسرائیل مورد اصابت مستقیم موشک‌های ایرانی قرار گرفته‌اند.
اما اسکات ریتر افسر اطلاعاتی سابق پنتاگون گفت: ایران سرزمینی باستانی است، فرهنگ ایرانی بیش از سه هزار سال دیرینه دارد... ایران کشوری نیست که سر خم کند و وا دهد/ این‌بار اهداف بیشتری مورد حمله چشمگیر موشک‌های ایران قرار گرفتند و شمار حملات بسیار بیشتر از آن چیزی است که ارتش اسرائیل اعلام کرده است. مردم دارند می‌فهمند که حاکمیت ملی تا چه اندازه ارزشمند است و اگر چشمشان به قدرت‌های بیگانه باشد چقدر ضعیف می‌شوند...
در حالی که لِوِنت گولتِکین نویسنده و تحلیلگر ترکیه‌ای گفته «مردم منطقه باید از مردم ایران درس عشق به وطن یاد بگیریم. به آنها غبطه می‌خورم واقعاً مردم بزرگی هستند»، «رفیق نصرالله» نویسنده و تحلیلگر عرب تأکید کرد: «من ارتباطی با ایرانی‌ها ندارم و سفارتشان را نمی‌شناسم اما زمانی می‌رسد که باید حقیقت را به زبان آورد؛ خیلی‌ها از حملات موشکی ایران به اسرائیل جان تازه‌‌ای گرفتند. از سال ۱۹۴۸ تاکنون، حتی یک هواپیما جرأت نکرده بود بر فراز تل‌آویو پرواز کند. هیچ‌کس جرأت نکرده بود تل‌آویو و اطرافش را بمباران کند اما ایرانی‌ها این صحنه را رقم زدند و عریانی و ضعف جهان عرب را آشکار کردند.»