کد خبر: ۳۱۴۱۱۶
تاریخ انتشار : ۱۸ تير ۱۴۰۴ - ۲۰:۵۹
نیویورک تایمز:

تهدید تعرفه‌ای آمریکا علیه بریکس نتیجه معکوس داشته است

روزنامه نیویورک تایمز با تصریح بر اینکه سیاست تجاری تهاجمی کاخ سفید نتیجه معکوس داشته است، گزارش داد: کشورهای عضو بریکس با وجود تهدیدهای رئیس‌جمهور آمریکا، مبنی بر اعمال تعرفه‌های 
۱۰ درصدی، همکاری تجاری خود را گسترش خواهند 
داد.
به گزارش ایسنا، طبق برآورد این نشریه آمریکایی، سیاست تجاری تهاجمی کاخ سفید نتیجه معکوس داشته است و بزرگ‌ترین اقتصادهای جهان ترجیح می‌دهند برای وابستگی کمتر به آمریکا، با یکدیگر تجارت کنند.
نیویورک تایمز نوشت: تلاش برای افزایش تجارت در گروه بریکس نشان می‌دهد که چگونه تعرفه‌های ترامپ، روابط اقتصادی جهانی را از نو ترسیم می‌کند و شرکای تجاری آمریکا را به سمت بازارهای دیگر سوق می‌دهد. علاوه‌بر این، اعضای بریکس حق اعمال تعرفه‌های تلافی‌جویانه را در صورت تشدید جنگ تجاری توسط واشنگتن برای خود محفوظ نگه 
می‌دارند.
رئیس‌جمهور آمریکا روز سه‌شنبه طی اظهاراتی هشدار داد که دولت وی به‌زودی، تعرفه ۱۰ درصدی علیه واردات از کشورهای عضو بریکس (BRICS) وضع خواهد کرد. این اظهارات با واکنش دوباره «لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا»؛ رئیس‌جمهور برزیل رو‌به‌رو شد. او که یک روز قبل از تهدید ترامپ گفت:«جهان نیازی به یک امپراتور ندارد.»، روز سه‌شنبه و پس از دیدار رسمی با نارندرا مودی؛ نخست‌وزیر هند گفت: «ما هیچ‌گونه شکایتی درباره نشست بریکس را نمی‌پذیریم. ما با این‌که رئیس‌جمهور آمریکا تلویحاً گفته قصد دارد بر کشورهای بریکس تعرفه اعمال کند موافق 
نیستیم.»
گفتنی است، در بیانیه مشترکی که پس از اجلاس ریودوژانیرو منتشر شد؛ کشورهای عضو بریکس علیه اقدامات یکجانبه تجاری و مالی، از جمله افزایش تعرفه‌ها و ایجاد موانع غیرتعرفه‌ای که به ایجاد عدم تعادل تجاری و مغایر با هنجارهای سازمان تجارت جهانی منجر می‌شود، گفت‌وگو کردند.
بریکس در پی
 ایجاد مؤسسات جدید
«ایگور ماکاروف»؛ رئیس دپارتمان اقتصاد جهانی در دانشکده عالی اقتصاد روسیه گفت: «کشورهای بریکس قصد دارند مؤسسات بین‌المللی در زمینه‌های جدیدی مانند هوش مصنوعی و تامین مالی اقلیمی، ایجاد کنند. بریکس در اجلاس برزیل، این حوزه‌های مهم را شناسایی کرد و می‌خواهد همکاری در این بخش‌ها را افزایش دهد و در ایجاد مؤسسات جهانی پیشگام شود.»
گفتنی است، اجلاس بریکس از ششم تا هفتم جولای در ریودوژانیرو برگزار شد. علاوه‌بر کشورهایی که عضو و شریک این گروه هستند، نمایندگانی از کشورهای دیگر از جمله شیلی، مکزیک، ترکیه و اروگوئه نیز در آن حضور داشتند. موضوعات اصلی بحث شامل مراقبت‌های بهداشتی، تجارت، سرمایه‌گذاری، امور مالی، تغییرات اقلیمی، مدیریت هوش مصنوعی، صلح و امنیت بود.
«آنتون سیلوانوف»؛ وزیر دارایی روسیه نیز طی اظهاراتی تأکید کرد: «تسویه‌حساب‌های تجاری با ارزهای ملی جایگزینی قابل‌اعتماد برای کشورهای عضو بریکس در برابر نهادهای مالی غربی که ممکن است هر لحظه تراکنش‌ها را متوقف کنند، فراهم می‌کند.»
وی درباره استفاده فزاینده از ارزهای ملی در تجارت بریکس گفت: «این نوع تسویه‌حساب‌ها «قابلیت اعتماد و استقلال خود را از نهادهای مالی غربی اثبات کرده‌اند؛ نهادهایی که همان‌طور که دیدیم، می‌توانند در هر لحظه پرداخت‌ها را متوقف کنند. این تراکنش‌ها از طریق بانک‌هایی با ارتباط مستقیم کارگزاری انجام می‌شوند و از سامانه‌های تحت کنترل غرب عبور نمی‌کنند. گسترش این ارتباطات، کلید حفظ گردش تجاری و تضمین تسویه‌حساب تجاری روان میان کشورهاست.»
 هشدار چین به آمریکا
گفتنی است چین به دولت ترامپ نسبت به شعله‌ور کردن دوباره آتش جنگ تعرفه‌ها هشدار داد و تهدید کرد به کشورهایی که برای حذف این کشور از زنجیره تامین کمک کنند، واکنش قاطع نشان می‌دهد.
به گزارش فارس، چین روز سه‌شنبه به دولت ترامپ هشدار داد که از دامن زدن دوباره به تنش‌های تجاری با بازگرداندن تعرفه‌ها بر کالاهای چینی در ماه آینده خودداری کند.
پکن همچنین اعلام کرد اگر کشورهایی با آمریکا برای حذف چین از زنجیره‌های تامین به توافق برسند، با واکنش متقابل روبه‌رو خواهند شد.
واشنگتن و پکن در ماه ژوئن (خرداد ماه) به توافقی کلی تجاری رسیدند که تنش‌ها را کاهش داده بود اما با توجه به مشخص نبودن جزئیات آن، سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی در دو طرف اقیانوس آرام منتظر مانده‌اند تا ببینند این توافق به نتیجه می‌رسد یا دوباره به بن‌بست کشیده می‌شود.