در حملات رژیم صهیونیستی به کشور 7 بیمارستان آسیب دید
معاون درمان وزارت بهداشت، با تأکید بر لزوم تقویت آموزشهای عمومی و مانورهای آمادگی در برابر بحرانها، از آمادگی کامل حوزه درمان در مواجهه با حوادث خبر داد.
به گزارش وبدا، سجاد رضوی در نشست خبری دیروز، درباره عملکرد سازمانهای بینالمللی در جریان جنگ اخیر ایران و رژیم صهیونیستی، گفت: سازمانهای بینالمللی معمولاً تابع سیاستهای خاص خود هستند و متأسفانه در بسیاری موارد، بهجای انجام رسالتهای انسانی و بیطرفانه، تحت تأثیر این سیاستها قرار میگیرند. با این حال، دفتر نمایندگی سازمان جهانی بهداشت در ایران همکاریهای محدودی داشت و در روزهای پایانی در تلاش بود تا اقدامات لازم برای تأمین اقلام مورد نیاز را پیگیری کند.
رضوی درباره آمادگی حوزه درمان در مواجهه با حوادث غیرمنتظره، افزود: در حوزه درمان، ما به طور کامل در آمادهباش قرار داریم و همه امکانات و منابع برای خدمترسانی به مردم بسیج شده است. از نظر تأمین دارو، تجهیزات و خدمات درمانی، هیچ کمبودی وجود ندارد و مراکز درمانی در آمادگی کامل هستند.
وی ادامه داد: طبق آمار رسمی، تا امروز هزار و 64 عمل جراحی روی مجروحان جنگ اخیر انجام شده و اکثر آنان از بیمارستان مرخص شدهاند. در حال حاضر، حدود ۱۷۰ نفر در بیمارستانها بستری هستند که نزدیک به ۷۰ نفر از آنها در بخش مراقبتهای ویژه (ICU) تحت نظر هستند.
معاون وزیر بهداشت گفت: خوشبختانه، سال گذشته با دستور رهبر معظم انقلاب و اختصاص منابع مالی به وزارت بهداشت برای جبران کمبودها، اقدامات مؤثری در این حوزه صورت گرفت. در آن مقطع، اگرچه شرایط بحرانی یا جنگی حاکم نبود، اما با دوراندیشی و برنامهریزی دقیق، منابع مالی اختصاصیافته صرف خرید تجهیزات و اقلامی با کاربردهای بلندمدت شد. این تصمیم موجب شد که امروز، حتی در شرایط بحرانی و در طول ۱۲ روز جنگ، هیچگونه کمبود خاصی در درمان مجروحان احساس نشود.
رضوی بیان داشت: نکته حائز اهمیت این است که با وجود افزایش حجم مراجعات و نیازها، در بسیاری از موارد حتی نیازی به استفاده از ذخایر استراتژیک نیز وجود نداشت. این موضوع نشاندهنده آمادگی و تأمین بموقع تجهیزات مورد نیاز در نظام سلامت کشور است.
لزوم ارائه آموزش کافی به مردم
برای مدیریت شرایط اضطراری
وی با اشاره به تجربیات اخیر کشور در مواجهه با بحران جنگ، تأکید کرد: یکی از مهمترین ضعفهایی که در جریان این بحران نمایان شد، نبود آموزش کافی به مردم در زمینه مدیریت شرایط اضطراری بود. متأسفانه مشاهده کردیم که بسیاری از افراد رفتارهای بسیار پُرخطر از خود نشان دادند؛ به طوری که نهتنها نمیدانستند کدام بخش خانه امنتر است، بلکه حتی در زمان حملات در کنار پنجرهها، شیشهها یا بر روی بالکنها میایستادند، که بسیار خطرناک است.
معاون وزیر بهداشت افزود: در حوزه درمان نیز، آموزش به مردم برای کمک به تیمهای امدادی و درمانی در مواقع بحران بسیار ضروری است. مواردی همچون باز کردن مسیر برای آمبولانسها، همکاری با پرسنل بیمارستانی، یا پرهیز از ازدحام در مراکز درمانی، میتواند تأثیر زیادی در بهبود روند امدادرسانی داشته باشد. خوشبختانه در این دوره، همکاری مردم با بیمارستانها و اورژانسها بسیار رضایتبخش بود. افراد مجروح را خودشان به مراکز درمانی منتقل میکردند و در مواردی که از آنها خواسته میشد در محوطه بیمارستان ازدحام نکنند، همکاری خوبی نشان دادند. حتی در شناسایی مجروحان نیز اطلاعات لازم را در اختیار ما قرار میدادند.
رضوی همچنین درباره مراکز درمانی آسیبدیده گفت: در این حملات حدود هفت بیمارستان ما چه مستقیم چه غیرمستقیم مورد آسیب قرار گرفتند. در کرمانشاه یکی از بیمارستانهای ما به صورت جدی آسیب دید و بیماران جابهجا شدند. یا آسیبی که به بیمارستان سوختگی ما وارد شد، با جابهجایی بیماران خدمترسانی طی سه چهار ساعت انجام شد.