کد خبر: ۳۱۴۰۰۲
تاریخ انتشار : ۱۷ تير ۱۴۰۴ - ۲۰:۵۰
پولیتیکو خبر داد

طرح جمهوری‌خواهان برای گرسنگی دادن به میلیون‌ها آمریکایی

سرویس خارجی-
روزنامه آمریکایی پولیتیکو با هشدار درباره برنامه جمهوری‌خواهان برای قطع بودجه بانک‌های غذا در آمریکا، نوشت: این کار باعث گرسنگی میلیون‌ها آمریکایی می‌شود.
ترامپ زمانی که بهمن‌ماه گذشته برای بار دوم در کاخ‌سفید مستقر و دوره دوم ریاست‌جمهوری خود را آغاز کرد، بسیاری از کارشناسان با اشاره به ترکیب اعضای دولت و اطرافیان وی که جزو ثروتمندترین افراد جامعه آمریکا بودند، هشدار دادند که، این کابینه منافع ثروتمندان را بر منفعت اکثریت 99درصدی جامعه آمریکا ترجیح خواهد داد. همین اتفاق هم افتاد و طی چند ماه گذشته مجموع اقداماتی که ترامپ انجام داده به نفع اقلیت یک درصدی و صاحبان کسب‌وکارهای بزرگ بوده است. لایحه «بزرگ و زیبا»ی ترامپ هم که با امضای او به قانون تبدیل شد، بخش عمده‌ای از منافع مالیاتی آن را نصیب ثروتمندان و شرکت‌های بزرگ خواهد کرد...
هشدار گرسنگی برای میلیون‌ها آمریکایی
از سوی دیگر گزارش روزنامه آمریکایی پولیتیکو هم نشان می‌دهد که جمهوری‌خواهان هم پابه‌پای ترامپ و به بهانه صرفه‌جویی در بودجه فدرال قصد دارند بودجه بانک‌های غذا در آمریکا را قطع کنند. بانک‌های غذا در آمریکا سازمان‌هایی هستند که به توزیع مواد غذایی به افراد نیازمند یا سازمان‌های خیریه می‌پردازند. بانک‌های غذا یک منبع مهم برای تأمین نیازهای غذایی افراد و خانواده‌هایی هستند که در شرایط مالی نامناسبی قرار دارند. این روزنامه نسبت به تبعات این طرح هشدار داده و نوشته است: اجرای این طرح میلیون‌ها آمریکایی را که به این بانک‌های غذا وابسته هستند، گرفتار بحران می‌کند. آن‌طور که پولیتیکو نوشته است: «جمهوری‌خواهان کنگره در یک لایحه فراگیر قصد کاهش بیش از یک تریلیون دلار از بودجه فدرال چتر حمایتی اجتماعی را دارند که در نتیجه آن شکاف بزرگی در بودجه فدرال بانک‌های غذا در آمریکا ایجاد می‌شود. به نوشته این روزنامه، این مراکز توزیع غذا به نیازمندان با به صدا درآوردن زنگ خطر هشدار داده‌اند با اجرائی شدن کاهش‌های مدنظر جمهوری‌خواهان در بودجه فدرال برای برنامه‌های سنتی حمایت اجتماعی، دیگر برای اهدای غذا به میلیون‌ها آمریکایی آمادگی نخواهند داشت. مسئولان بانک‌های غذا در آمریکا در راستای آماده ساختن خودشان برای کاهش شدید بودجه فدرال، از هم‌اکنون به سراغ مذاکرات با بنیادها و شرکت‌های خصوصی و رهبران ایالتی رفته‌اند تا از آنها پول بیشتری دریافت کنند. مقامات برخی ایالت‌ها همچون مینه‌سوتا و پنسیلوانیا از هم‌اکنون به فکر اختصاص دادن بودجه‌های بخش‌های دیگر به برنامه‌های غذایی اضطراری یا اجرای ابتکارعمل‌های جدید برای مقابله با قطع بودجه فدرال افتاده‌اند.
این گزارش می‌افزاید: در لایحه فراگیر جمهوری‌خواهان بیش از یک تریلیون دلار از بودجه بزرگ‌ترین برنامه کمک غذایی آمریکا و همچنین بیمه درمانی خانواده‌های کم‌درآمد موسوم به «مدیکِید» قطع خواهد شد. و بخشی از این کاهش بودجه از همین سال جاری میلادی اجرائی می‌شود. به نوشته پولیتیکو در حالی که چشم‌انداز تشدید مشکلات اقتصادی قشر آمریکایی‌های کم‌درآمد در نتیجه سیاست‌های اقتصادی دولت دوم دونالد ترامپ همچون وضع تعرفه‌های بی‌سابقه تجاری مطرح است، با تصویب این لایحه فشارها بر این قشر دوچندان خواهد شد و آنها مجبور خواهند شد به دنبال کمک‌های غذایی اضطراری از سمت خیریه‌ها بروند. این گزارش نشان می‌دهد با کاهش بودجه «برنامه کمک‌های تغذیه‌ای مکمل»، سالانه ۶ تا ۹ میلیارد وعده غذایی این بانک‌ها حذف می‌شود؛ این تقریباً معادل تمامی وعده‌های غذایی است که شبکه بانک‌های غذایی این سازمان در سال گذشته میلادی عرضه کردند. بانک‌های غذا در نتیجه قطع این بودجه مجبور خواهند شد تا فعالیت خود را به منظور رفع شکافی که بر جای می‌ماند، ۲ برابر کنند. به گزارش پولیتیکو، فروپاشی شبکه حمایت اجتماعی در نتیجه لایحه مذکور همچنین می‌تواند تاثیر چشمگیری بر حمایت رای‌دهندگان از جمهوری‌خواهان بگذارد، چون این لایحه باعث خواهد 
شد افراد بسیاری در مناطقی که به طور سنتی حامی جمهوری‌خواهان هستند، دسترسی خود به کمک‌ها را از دست داده و مجبور به پیدا کردن جایگزین‌های دیگر بشوند. 
تنها راه نجات اقتصاد جهان
پولیتیکو در مقاله دیگری نیز به نقد شدید سیاست‌های تعرفه‌ای ترامپ پرداخته و نوشته است: تنها راه نجات اقتصاد جهان، اخراج آمریکا از سازمان تجارت جهانی است. «کریستن هوپول» پروفسور علم اقتصاد و رئیس میز تحقیقات کانادا در سیاست جهانی در دانشگاه «بریتیش کلمبیا» در این مقاله نوشته است: به‌دنبال تهدید ترامپ مبنی بر افزایش تعرفه‌ها به سطوح بی‌سابقه از نهم جولای (امروز) از جمله تعرفه‌ ۵۰درصدی بر تقریباً تمام کالاهای وارداتی از اتحادیه اروپا، اقتصاد جهان در لبه پرتگاه معلق مانده است. وی در این مقاله می‌افزاید: «اتحادیه اروپا هفته گذشته ایده ایجاد جایگزینی برای سازمان تجارت جهانی(WTO) را به منظور حفظ حاکمیت قانون در تجارت جهان با همکاری کشورهای همسو مطرح کرد اما گزینه بهتری هم وجود دارد: سازمان تجارت جهانی را حفظ و آمریکا را بیرون بیندازید! دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا از زمان بازگشت به کاخ‌سفید، اساساً نظام تجاری جهان را هدف حمله‌ای تمام‌عیار قرار داده و کشورهای سراسر جهان را با موج تعرفه‌ها و تهدیدهایی که به نظر ناتمام می‌رسند، هراسانده است. رئیس‌جمهوری آمریکا حتی دیگر تظاهر به رعایت قوانین سازمان تجارت جهانی هم نمی‌کند.»
به گزارش ایرنا، وی در پولیتیکو می‌افزاید: اجازه دادن به آمریکا برای باقی ماندن به عنوان عضو سازمان تجارت جهانی، به معنای استهزای این نهاد و مقررات آن است و کشورهای متعهد به حفظ نظم تجاری قانون‌محور، باید جنگیده و از سیستم دفاع و وی را بابت نقض آشکار قوانین سازمان تجارت جهانی تنبیه کنند. نظم حقوقی بین‌المللی حاکم بر تجارت تنها زمانی قابل بقاست که کشورها به‌دلیل عدم پایبندی مجازات شوند. اما آمریکا از طریق ناتوان‌سازی رکن استیناف سازمان تجارت جهانی،‌ اعمال و اجرای قوانین تجارت جهانی را غیرممکن کرده است.
نویسنده در این مقاله تاکید می‌کند: آمریکا امروز تنها یک‌دهم تجارت جهان را تشکیل می‌دهد. نظام تجارت جهانی بدون این کشور قادر به بقاست اما تنها زمانی که سایر کشورهای جهان همچنان به رعایت قوانین ادامه دهند. با این حال، در صورتی که سایر کشورها از قانون‌شکنی، تعرفه‌ها و سایر اقدامات حمایت‌گرایانه ترامپ تقلید کنند، نظام تجارت جهانی قادر به بقا نخواهد بود و در نتیجه، خطر شیوع این بیماری، تهدیدی به مراتب بزرگ‌تر را متوجه امنیت اقتصادی جهان می‌کند. به همین دلیل است که اعضای سازمان تجارت جهانی باید در کنار یکدیگر با رد آشکار تجاوز تجاری ترامپ، نشان دهند که چنین تخلفی را تاب نخواهند آورد. آنچه روزگاری باورنکردنی به نظر می‌رسید، اکنون به یک الزام بدل شده است؛ «تنها راه حفظ نظام قانون‌محور، اخراج یا تعلیق آمریکاست.»