کد خبر: ۳۱۳۸۵۷
تاریخ انتشار : ۱۵ تير ۱۴۰۴ - ۲۱:۱۳

عزاداری تاسوعا و عاشورای حسینی حماسی‌تر از همیشه در سراسر کشور برگزار شد

محرم امسال بیش از گذشته رنگ و بوی مبارزه با ظلم و مقاومت در برابر جبهه استکباری و صهیونیستی به خود گرفت و شعارهای مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل در هیئت‌ها طنین‌انداز شد.
ایران اسلامی در دهه اول ماه محرم و روزهای تاسوعا و عاشورا به حسینیه‌ای وسیع تبدیل شد و مردم آگاه و عزیز ایران اسلامی حماسی‌تر از همیشه به سوگواری و عزاداری سالار شهیدان دشت کربلا پرداختند. نماز ظهر عاشورا در سراسر ایران اسلامی اقامه شد.
گفتنی است، پیروزی بزرگ ایران اسلامی در جنگ اخیر به برکت ایستادگی، حکمت و شجاعت مقتدای انقلاب اسلامی، اتحاد و همدلی مردم و اقتدار نیروهای مسلح سبب شد محرم امسال بیش از گذشته رنگ و بوی مبارزه با ظلم و مقاومت در برابر جبهه استکباری و صهیونیستی به خود بگیرد و شعارهای مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل در هیئت‌ها طنین‌انداز شود.
در همین شرایط، پرچم‌های ایران و تصاویر آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای در روز عاشورا در بین‌الحرمین و حرم حضرت اباعبدالله الحسین(ع) توسط عزاداران حسینی به نمایش درآمد.
مشهدالرضا(ع) در روز عاشورای حسینی غرق در ماتم و عزا و حرم رضوی میعادگاه دل‌های عزادار شد که برای عرض تسلیت به محضر امام هشتم مشرف می‌شوند.
شهر مقدس قم نیز همزمان با عاشورای حسینی غرق در سوگ و ماتم شد و دسته‌های عزاداری از جای‌جای شهر جهت عرض تسلیت به محضر کریمه اهل‌بیت(س) به حرم اخت‌الرضا مشرف شدند.
در تهران، دسته عزاداری عاشورای حسینی از دانشگاه امام صادق‌(ع) تا میدان شهید طهرانی‌مقدم برگزار شد.
عاشورای حسینی در آذربایجان شرقی امسال حال و هوای دیگری داشت، عزاداران هیئت جان‌نثاران سید‌الشهدا(ع) مراغه کفن‌هایی مزین به لبیک یا خامنه‌ای و لبیک یا حسین(ع) پوشیدند.
اهالی بادرود نیز در روز عاشورا و در اجتماع بزرگ عزاداران حسینی با شعارهای ضدصهیونیستی اقدامات آمریکا و رژیم صهیونیستی را محکوم کردند.
نخل‌گردانی در روستای کهن ابیانه، با قدمتی نزدیک به ۹۰۰ سال، نه‌تنها جلوه‌ای باشکوه از ارادت مردمان ابیانه به امام حسین(ع) را به نمایش گذاشت، بلکه میراثی زنده از فرهنگ و هویت تاریخی این دیار به شمار می‌رود. در روز عاشورا، حسینیه مرکزی نطنز هم میزبان انبوه عاشقان سیدالشهدا(ع) بود که با برپایی آیین‌های عزاداری سنتی، ارادت خود را به خاندان اهل‌بیت(ع) ابراز کردند.
عشایر بختیاری در شهرستان کوهرنگ استان چهارمحال و بختیاری نیز عزای سید و سالار شهیدان را در خیابان‌های شهر چلگرد به‌پا کردند.
آیین سنتی «گل‌مالی» روز عاشورا، در شهر «بِن» از شهرستان‌های استان چهارمحال و بختیاری، آئینی کهن و بیش از هشتصد سال قدمت دارد. مردم این دیار پس از اقامه نماز صبح، در میدان‌های شهر گرد هم می‌آیند و با مالیدن گل به پیشانی و رخسار خود، در سوگ شهادت حضرت امام حسین‌(ع) به عزاداری می‌پردازند.
شهر طبس هم در روز عاشورا رنگ ماتم گرفت؛ هیئات مذهبی با برگزاری آیین‌های زنجیرزنی، سینه‌زنی و قرائت مقتل، صحنه‌هایی از عشق و ارادت به سیدالشهدا(ع) را رقم زدند.
طی آیینی سنتی و دیرینه در شهر دزفول، علم‌ها در صبح عاشورا توسط جوانان به بقعه متبرک آقا رودبند منتقل شدند.
عزاداری عاشورای حسینی با حضور عاشقان امام حسین‌(ع) در زاهدان برگزار شد. شهر کرمانشاه نیز در دهمین روز از محرم مصادف با عاشورای حسینی، ماتم‌سرا شد. عزاداری عاشورای حسینی امسال هم با حضور پرشور عاشقان حضرت امام حسین(ع) در سنندج برگزار شد.
اهالی روستاهای ترمزد و مبارک‌آباد از توابع اراک نیز در روز عاشورای حسینی هم با طی کردن مسافتی طولانی و گردهم آمدن در منطقه‌ای بین این دو روستا به نخل‌گردانی پرداخته و در عزای امام حسین‌(ع) سینه‌زنی و نوحه‌خوانی کردند.
نخل‌برداری یا نخل‌گردانی، نماد عزاداری در ایام محرم یزد است که به عنوان تشییع نمادین پیکر امام حسین(ع) در روز عاشورا و اغلب حسینیه‌های شهر یزد برگزار شد.