کد خبر: ۳۱۳۸۱۷
تاریخ انتشار : ۱۱ تير ۱۴۰۴ - ۲۰:۴۶
ایران در رسانه های جهان

نشریه هیل: مستندات موجود، روایت ترامپ از آسیب به تأسیسات هسته‌ای ایران را به چالش می‌کشد

سرویس سیاسی-
گزارش‌‎های منتشر شده از رسانه‌های آمریکایی از جمله هیل و واشنگتن پست، بار دیگر ادعای پرهیاهوی ترامپ درباره آسیب جدی به تأسیسات هسته‌ای کشورمان را زیر سؤال برد. 
به‌ دنبال انتشار گزارشی از سوی نشریه هیل، وابسته به کنگره آمریکا و همچنین 
واشنگتن پست مجددا این مسئله از مطرح شد که ادعای دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا درباره آسیب جدی به تأسیسات هسته‌ای ایران، با واقعیات میدانی و اطلاعاتی مغایرت دارد.
نشریه هیل مدعی شد موفق به شنود مکالمه‌ای میان برخی مقامات جمهوری اسلامی ایران شده است که در آن عنوان شده است حملات هوائی آمریکا به سه سایت هسته‌ای ایران، «کمتر از حد انتظار ویرانگر» بوده‌اند. این مقامات گفته‌اند که بمباران تأسیسات هسته‌ای به آن میزان که واشنگتن و شخص ترامپ تبلیغ می‌کردند، نه خسارت‌بار بوده و نه دامنه وسیعی داشته است.
اظهارات مطرح‌شده در این تماس، به‌روشنی خط بطلانی بر تبلیغات کر‌کننده ترامپ می‌کشد که با ادعای مضحک گفته بود تأسیسات و برنامه هسته‌ای ایران نابود شده است!
کارشناسان معتقدند انتشار این اطلاعات افشاشده، نه‌تنها اعتبار نهادهای اطلاعاتی آمریکا را زیر سؤال برده، بلکه ادعاهای ترامپ را نیز به‌عنوان بخشی از جنگ روانی و عملیات فریب رسانه‌ای افشا کرده است. در حالی‌که صحنه سیاسی آمریکا همچنان درگیر تنش‌های مربوط به افشاگری‌های اخیر و تضاد روایت‌هاست، آنچه مشخص است، پایداری توانمندی‌های راهبردی جمهوری اسلامی ایران و شکست پروژه‌های رسانه‌ای دشمن در القای ضعف است.
بازیگر آمریکایی: ایران باید سلاح هسته‌ای داشته باشد
 تا از خاورمیانه در برابر آمریکا و اسرائیل محافظت کند
به گزارش فاکس نیوز، بازیگر آمریکایی، جان کوزاک در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: ایران باید سلاح هسته‌ای داشته باشد تا از خاورمیانه در برابر آمریکا و اسرائیل محافظت کند.
فاکس نیوز همچنین درباره این بازیگر نوشت: جان کوزاک که علیه اسرائیل و ترامپ موضع گرفته است، ابراز امیدواری کرد که ایران به سلاح هسته‌ای دست یابد.
فاکس نیوز به نقل از این بازیگر نوشت: ایران قطعاً به سمت دستیابی به سلاح هسته‌ای خواهد رفت و باید این سلاح را داشته باشد. این تنها راه بازدارندگی آمریکا و اسرائیل از بمباران همه کشورهای خاورمیانه است. این رسانه افزود: کوزاک این پست را تقریباً یک هفته پس از آن منتشر کرد که رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، حملات نظامی به سه تأسیسات مهم ایرانی که گفته می‌شد در حال توسعه تسلیحات هسته‌ای هستند را دستور داد.
همچنین کوزاک در شبکه‌های اجتماعی به شدت از اقدامات اسرائیل در جنگ غزه و جنگ با ایران انتقاد کرده است. پیش از حمایت او از داشتن سلاح هسته‌ای توسط ایران، به نظر می‌رسید که حمایت آمریکا از اسرائیل را حمایت از رژیمی «نسل‌کش» توصیف کند.
این بازیگر همچنین هر آمریکا و اسرائیل را به خاطر حملات اخیر در لبنان محکوم کرد.
علاوه ‌بر این، کوزاک نوشت که پیروزی «زوران مامدانی»، سوسیالیست دموکرات، در انتخابات اولیه حزب دموکرات برای شهرداری نیویورک، «یک فحش به میلیاردرها، نهادهای دموکراتیک و نسل‌کشی در غزه - و بمباران ایران است.
واشنگتن‌پست: ترامپ نمی‌فهمد که مسئله هسته‌ای ایران با بمباران حل نمی‌شود
روزنامه آمریکایی با اشاره به پیوستن ایالات متحده به تجاوز وحشیانه رژیم صهیونیستی به ایران از طریق هدف قرار دادن تاسیسات هسته‌ای کشور نوشت: کاری را که نمی‌توانید تمام کنید، شروع نکنید. بارزترین نمونه اخیر این دستور، مداخله ترامپ در جنگ اسرائیل با ایران است. او بمب‌افکن‌های بی-۲ را فرستاد تا به تاسیسات هسته‌ای ایران حمله کند، اما این، موضوع هسته‌ای ایران را حل نکرد. همان‌طور که سه رئیس‌جمهور قبلی آمریکا نیز می‌توانستند به ترامپ بگویند - بمباران- تنها برنامه ایران را به تأخیر می‌اندازد و برای کنترل کردن آن به یک توافق قابل تأیید که توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی راستی‌آزمایی شود، نیاز دارید.
واشنگتن پست در ادامه به یکی دیگر از سیاست‌های شکست خورده ترامپ در طول گذشت تنها چند ماه از دومین دوره ریاست‌جمهوی‌اش، یعنی اعمال تعرفه‌های وارداتی سنگین برای سایر کشورها اشاره کرد و افزود: جنگ تعرفه‌ای ترامپ، شروع بزرگ و جسورانه دیگری است که تاکنون با شکست مواجه شده است. ترامپ زیاده‌روی خود در اعمال تعرفه‌ها را در ماه‌آوریل با شعار پرطمطراق «روز آزادی!» آغاز کرد. این جنگ چنان جنجالی در وال استریت به پا کرد که او اجرای آن را به تعویق انداخت و وعده داد که تا ۹ ژوئیه ۹۰ قرارداد را تکمیل خواهد کرد. تا آن زمان، یک هفته باقی مانده است و اکثر قراردادهای تجاری بزرگ ناتمام مانده‌اند.
 هاآرتص: با وجود توهمات نتانیاهو، اسرائیل یک قدرت جهانی نیست
روزنامه ‌هاآرتص در گزارشی با اشاره به اینکه با وجود توهمات نتانیاهو، اسرائیل یک قدرت جهانی نیست نوشت: جنگ با ایران یک اشتباه بود. این روزنامه نوشت: باور اغراق‌آمیز نتانیاهو به اینکه در ردۀ نخست قدرت‌های جهانی است، تنها می‌تواند اسرائیل را به نابودی بیشتری سوق دهد.
وبگاه آمریکایی: حساب باز کردن روی تجزیه ایران اشتباهی راهبردی است
همچنین برخی گزارش‌های رسانه‌ای حاکی از افزایش پیشنهادها از سوی پژوهشکده‌های آمریکایی و محافل پارلمانی اروپا برای تقسیم قومی ایران هستند، طرحی که بی‌ملاحظه و تهدید‌کننده ثبات منطقه توصیف می‌شود.
وبگاه آمریکایی «Responsible Statecraft» گزارش داد پژوهشکده‌های وابسته به نومحافظه‌کاران و در راس آنها ‌لابی صهیونیستی «دفاع از دموکراسی‌ها» (FDD) آشکارا بر اساس آنچه آن را نقطه ضعف در ترکیب جمعیتی ایران می‌دانند، گزینه تقسیم ایران را تبلیغ می‌کنند.
این سایت به نقل از تحلیلگر (FDD) اعلام کرد: ترکیب نژادی ایران نقطه ضعفی است که می‌توان از آن برای تضعیف این کشور استفاده کرد. در مقاله‌ای که روزنامه عبری «جروزالم‌پست» نیز منتشر شده، از ترامپ خواسته شده گزینه تجزیه ایران را در پیش بگیرد. این سایت آمریکایی در ادامه نوشت که در پارلمان اروپا جلسه‌ای با عنوان آینده ایران برگزار شد که در آن چند چهره جدایی‌طلب از ایران حضور داشتند و این نشان می‌دهد که پارلمان اروپا به تریبون گروهک‌های تروریستی، افراطی و تبعید شده از جمله «سلطنت‌طلبان، سازمان مجاهدین خلق و جدایی‌طلبان نژادی» 
تبدیل شده است. سایت یاد شده در ادامه تاکید کرد: در رویکرد سیاسی واشنگتن و بروکسل، واقعیت ملی و ریشه‌دار ایران نادیده گرفته شده و به این مسئله توجه نشده که ایران میهن بیش از ۹۰ میلیون انسانی است که هویت ملی عمیق و تاریخی دارند و چالش‌های خارجی که از چند دهه قبل وجود داشته از تحریم‌های اقتصادی گرفته تا فشارهای نظامی، این هویت و همبستگی داخلی را تقویت کرده است. در همین رابطه «شروین ملک‌زاده» محقق ایرانی- آمریکایی در روزنامه لس‌آنجلس تایمز نوشت: اتفاق‌نظر جدی میان پژوهشگران وجود دارد که سیاست در ایران با این سرخط آغاز می‌شود که ایران ملتی دارای تاریخی پیوسته و ناگسستنی است ملتی که در گذشته‌های دور در افق پدیدار شده است. در گزارش سایت آمریکایی یاد شده آمده است: حساب باز کردن روی تجزیه نژادی ایران نشان‌دهنده ارزیابی راهبردی اشتباه مشابه تجربه‌های نومحافظه‌کاران در عراق و سوریه است که نتایج معکوسی داشت و به جای ثبات به هرج و مرجی ویرانگر منجر شد و این مسیر همان توهمات سیاسی را باز تولید می‌کند.
این سایت در پایان گزارش خود تاکید کرد: شخصیت‌های عالی‌رتبه ایران همانند آیت‌الله‌العظمی سید علی خامنه‌ای، رهبر انقلاب اسلامی و مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور این کشور اصالتا آذربایجانی هستند و این میزان ادغام اقلیت‌ها در بافت ملی ایران را نشان داده و ادعاهای غرب درباره ضعف ساختار داخلی ایران را رد می‌کند.