کد خبر: ۳۱۳۸۱۴
تاریخ انتشار : ۱۱ تير ۱۴۰۴ - ۲۰:۳۱

یمنی‌ها، بن‌گوریون را رها نمی‌کنند؛ شلیک به قلب فرودگاه اسرائیل با موشک فلسطین2

سرویس خارجی-
سخنگوی نیرو‌های مسلح یمن اعلام کرد: یگان موشکی نیرو‌های مسلح عملیات نظامی دقیق و پیشرفته‌ای را با شلیک یک فروند موشک بالستیک ‌هایپرسونیک «فلسطین۲» علیه فرودگاه بن‌گوریون در منطقه اشغالی یافا انجام داده است.
انصارالله یمن (یا به قول غربی‌ها: حوثی‌ها) در طول سال‌های اخیر توانسته‌اند از یک نیروی شبه‌نظامی محلی به بازیگری منطقه‌ای با توانمندی‌های نظامی قابل‌توجه که تبعات فرامنطقه‌ای تبدیل شود. این گروه که حالا حاکمان شمال یمن هستند با تکیه بر تجربه جنگی غنی خود، حمایت‌های تسلیحاتی و فنی از متحدان منطقه‌ای (محور مقاومت) موفق شده‌ است توان موشکی و پهپادی خود را به‌طور چشمگیری ارتقاء دهند. توانایی در تولید و پرتاب موشک‌های دوربرد و پهپادهای انتحاری با بُرد بالا، به انصارالله این قدرت را داده که نه‌تنها اهدافی در عمق عربستان و امارات (در جنگ پیشین)، بلکه حتی اهدافی در سرزمین‌های اشغالی را تهدید و مورد حمله قرار دهد. این توانمندی باعث شده است رژیم اسرائیل نتواند با راهکارهای محدود اطلاعاتی‌اش نسبت به یمن و عملیات‌های مستقیم، تهدید یمن را خنثی کند. به‌ ویژه این‌که یمن موقعیتی ژئوپلیتیکی بسیار مهم در منطقه دارد و تنگه استراتژیک باب‌المندب را در اختیار دارد، مسئله‌ای که باعث شده انصارالله بتواند مسیرهای دریایی رژیم اسرائیل و همپیمانانش در دریای سرخ را نیز تهدید کند. از سوی دیگر، رژیم آپارتاید اسرائیل در مواجهه با یمن با موانع ساختاری و عملیاتی متعددی روبه‌روست. نخست این‌که رژیم صهیونیستی از مرز زمینی با یمن برخوردار نیست و حضور مستقیم نظامی در منطقه ندارد، به همین دلیل برای انجام عملیات‌های محدود، نیازمند هماهنگی‌های چندجانبه با کشورهای ثالث مانند عربستان یا امارات است که خود آنها پیش‌تر درگیر جنگی فرسایشی با انصارالله بودند و در مواردی هم به طور صددرصدی با تل‌آویو همسو نیستند. دوم، یمن در قالب «محور مقاومت» عمل می‌کند و این یعنی انباشت تجربه‌های گرانبها از شاخه‎‌های مختلف مقاومت، نه یک عملیات منفرد. بنابراین، با وجود حملات پراکنده و برخی عملیات‌های سایبری یا اطلاعاتی، اسرائیل هنوز موفق نشده انصارالله را از میدان خارج کند و همچنان زیر سایه تهدیدهای موشکی و پهپادی این گروه قرار دارد. همچنین باید توجه داشت یکی از دلایل بسیار مهم ناتوانی رژیم در مهار تهدید انصارالله، فقر اطلاعاتی شدید آن درباره ساختار، فرماندهی، تحرکات و پایگاه‌های مهم این گروه در یمن است. برخلاف حزب‌الله لبنان یا گروه‌های مقاومت در غزه که اسرائیل سال‌هاست شبکه‌های اطلاعاتی گسترده‌ای درباره آنها ایجاد کرده، در مورد یمن عملاً فاقد زیرساخت اطلاعاتی مؤثر است. فاصله جغرافیایی، محیط قبیله‌ای پیچیده یمن، بسته بودن فضای امنیتی و نفوذ محدود سرویس‌های جاسوسی غربی در مناطق تحت کنترل انصارالله، همگی باعث شده‌اند اسرائیل دید دقیقی از توانمندی‌ها و اهداف عملیاتی انصارالله نداشته باشد. همین ناآگاهی باعث شده عملیات‌های پیش‌دستانه یا حملات هدفمند علیه این گروه، یا غیرممکن باشد یا با ریسک بالای شکست مواجه گردد.
باز هم بالستیک، باز هم بن‌گوریون و...
ارتش رژیم صهیونیستی در بیانیه‌ای مدعی شد یمن شامگاه سه‌شنبه یک فروند موشک از یمن به سمت فلسطین اشغالی شلیک شده است. در این بیانیه ادعا شده است که پدافند هوائی رژیم صهیونیستی توانست این موشک را رهگیری کند. منابع خبری رژیم صهیونیستی همچنین خبر دادند در پی این حمله موشکی آژیر خطر در قدس اشغالی و تل‌آویو هم به صدا درآمده است. «مایک هاکبی»، سفیر آمریکا در اسرائیل، با اشاره به حمله موشکی یمن گفت: «فکر می‌کردیم کارمان با موشک‌ها تمام شده است، اما حوثی‌ها یکی را از بالای سر ما در اسرائیل عبور دادند.» از طرف دیگر، «یحیی سریع»، سخنگوی نیروهای مسلح یمن، اعلام کرد: «یگان موشکی نیروهای مسلح یمن اعلام کرد که یک عملیات نظامی دقیق و پیشرفته را با شلیک یک فروند موشک بالستیک هایپرسونیک فلسطین۲ علیه فرودگاه بن‌گوریون در منطقه اشغالی یافا انجام داده است. حمله با موفقیت به هدف اصابت کرده و موجب توقف فعالیت فرودگاه و فرار گسترده صهیونیست‌ها به پناهگاه‌ها شده است. همزمان، یگان پهپادی نیروهای مسلح یمن نیز با استفاده از سه پهپاد، عملیات‌هایی را علیه سه هدف حساس متعلق به رژیم صهیونیستی در مناطق یافا، عسقلان و ام‌الرشراش(ایلات) در فلسطین اشغالی انجام داد.»
واکنش‌های سیاسی و مردمی یمن به تهدیدات کاتس
کاربران یمن روز چهارشنبه به تهدیدهای اشغالگران برای حمله به صنعا، پس از عملیات نظامی نیروهای مسلح یمن که عمق سرزمین‌های اشغالی را هدف قرار داد، پاسخ دادند. «نصرالدین عامر»، رئیس خبرگزاری رسمی سبأ در صنعا، در پاسخ به این اظهارات گفت: «سرنوشت صنعا، تهران، قدس اشغالی و تمام پایتخت‌های اسلام پیروزی است و سرنوشت شما شکست و نابودی.» او پستش در حساب کاربری X خود را با این جمله به پایان رساند: «این وعده خداست که هرگز خلاف وعده خود عمل نمی‌کند. چه کسی از خدا در گفتار راستگوتر است؟» یکی از کاربران یمنی نیز نظر داد: «صنعا و تهران قلعه‌های آتش هستند. حتی اگر تمام ارتش‌های خود را جمع کنید، به آنها نخواهید رسید. آن‌ها توسط مردانی محافظت می‌شوند که از مرگ نمی‌ترسند و زمان همه‌چیز را مشخص خواهد کرد.» این اظهارات در واکنش به تهدیدات توخالی و جدید «یسرائیل کاتس» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی است. یسرائیل کاتس روز سه‌شنبه درخصوص حمله موشکی یمن در پستی در حساب توئیتر خود در رجزخوانی بی‌اساس گفت: «با یمن مانند تهران رفتار خواهد شد.» اشاره او به جنگ ۱۲روزه بین اسرائیل و ایران بود. گفتنی است، واکنش‌های اضطرابی و بعضاً متناقض مسئولان اسرائیلی به این نوع حمله‌ها از طرف یمن، نشان می‌دهد که تل‌آویو نه‌تنها در فهم صحیح تهدید یمنی ناتوان است، بلکه از نظر راهبردی نیز دچار نوعی بی‌پناهی محاسباتی شده است. گزینه نظامی مستقیم علیه یمن، چه به دلیل نبود عمق اطلاعاتی و چه به دلیل پیچیدگی‌های جغرافیای سیاسی و نظامی منطقه، برای اسرائیل پرهزینه و نامطمئن است. بنابراین، در وضعیت فعلی، حملات موشکی و پهپادی یمن نه‌تنها فراتر از یک هشدار هستند، بلکه تبلور تداوم فشارهای فرسایشی بر رژیمی‌اند که ظرفیت همزمانی درگیری در چند جبهه را به تدریج از دست می‌دهد. در این معادله تازه، یمن دیگر یک بازیگر جانبی نیست؛ بلکه به یکی از اضلاع اصلی ائتلافی بدل شده است که مؤلفه‌های بازدارندگی سنتی اسرائیل را یکی‌یکی به چالش می‌کشد. یمن که یکی از جنگ‌زده‌ترین کشورهای منطقه شناخته می‌شود، اکنون در حال ایفای نقشی فعال و البته بی‌بدیل در بازتعریف توازن بازدارندگی در برابر رژیم اسرائیل است، آن‌هم از مسافتی چندهزار کیلومتری، در شرایطی که بسیاری از به اصلاح قدرت‌های منطقه‌ایِ عربی حتی در مجاورت اسرائیل فاقد چنین جسارتی هستند.