رویکرد تجاری جدید اروپا؛ خدا حافظ آمریکا، سلام آسیا
خبرگزاری دیجیتال و آمریکایی «پولیتیکو» در گزارشی با اشاره به تشدید اختلافها بین آمریکا و اروپا، نوشته است؛ اتحادیه اروپا از آمریکا فاصله گرفته و به سمت چین متمایل شده است.
سیاستهای ترامپ جدای از این که خود آمریکا را به آشوب کشیده، در عرصه سیاست خارجی نیز موجب شده است متحدین سنتی از این کشور فاصله بگیرند. بسیاری از کارشناسان زمانی که جنگ تعرفهای ترامپ علیه بخش وسیعی از جهان شروع شد، پیشبینی کردند که این جنگ تجاری در نهایت به نفع چین تمام خواهد شد و جدای از این که بازار را از کالاهای چینی پر خواهد کرد،
موجب خواهد شد متحدین سنتی واشنگتن در اروپا و آسیا در جستوجوی متحد قابل اعتماد جدید به سمت چین متمایل شوند. در همین راستا طی دو ماه گذشته بارها مقامات اروپایی از شروع فصل جدیدی از روابط اتحادیه اروپا با چین سخن گفتهاند.
خبرگزاری دیجیتال و آمریکایی «پولیتیکو» در همین رابطه با اشاره به شکاف در دو سوی آتلانتیک نوشته است: «اروپا از تهدیدهای تجاری دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا خسته شده و روشهایی را برای رویکرد جسورانه به سمت شرق و فاصله گرفتن از غرب با هدف شرکای جدیدی که به مقررات بازی پایبند هستند، بررسی میکند... تعرفههای یکجانبه و خودسرانه ترامپ که میتواند در صورت شکست مذاکرات، آمریکا و اتحادیه اروپا در دستیابی به یک توافق تجاری از ۹ ژوئیه (۱۸ تیر) تا ۱۵درصد افزایش یابد. این مسئله صبر و اراده اورسلا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا را به سر آورده و وی در پاسخ خواهان همکاری با پیمان جامع و مترقی مشارکت «ترانس پاسیفیک» (گروه تجاری متشکل از کشورهای همکفر همچون ژاپن، استرالیا، کانادا و مکزیک) شده است. آنطور که ایرنا به نقل از «پولیتیکو» نوشته است، 39 کشور عضو اتحادیه اروپا و اعضای «پیمان جامع مشارکت اقتصادی اقیانوس آرام» در مجموع ۳۰درصد از تجارت جهانی را تشکیل میدهند. حامیان این توافق معتقدند که تشکیل ائتلافی از کشورهای علاقهمند به این ائتلاف میتواند اولین گام به سوی پیکربندی مجدد نظم تجارت بینالمللی و فرار از فلج نهادی باشد که گریبان سازمان جهانی تجارت را گرفته است. پولیتیکو درباره امکان تشکیل چنین ائتلافی به نقل از «تیم گروسر»، «استیو ورهول» و «جان کلارک»، مذاکرهکنندگان تجاری باسابقه، نوشت: «یک ایده این است که از قبل تعهد داده شود که از قوانین تثبیتشده تجارت چندجانبه پیروی شود.» «گروسر»، وزیر تجارت سابق نیوزیلند، «ورهول»، مذاکرهکننده ارشد تجاری سابق کانادا و «کلارک»، که تا همین اواخر مذاکرهکننده ارشد تجاری اتحادیه اروپا بود، گفتهاند که ۳۹ کشور اتحادیه اروپا و «پیمان جامع مشارکت اقتصادی اقیانوس آرام» باید در گام اول به یک «توافقنامه توقف» متعهد شوند تا بازارهای خود را به روی یکدیگر باز نگه دارند. توافق توقف یا توافق تعلیق، توافقی است که در آن دو یا چند طرف متعهد میشوند تا برای یک دوره زمانی معین، از انجام اقدامات خاصی خودداری کنند.
مرگ 12 مهاجر در زندان آمریکا
خبر دیگر این که رویکرد سختگیرانه ترامپ علیه مهاجران در آمریکا همچنان قربانی میگیرد. رسانههای غربی در این زمینه گزارش دادند که از زمان آغاز به کار دولت دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا و اجرای طرح گسترده بازداشت مهاجران در آمریکا، حداقل ۱۲ نفر در بازداشتگاههای مهاجرتی این کشور جان خود را از دست دادهاند. به گزارش ایرنا از ایندپندنت، اخیراً یک شهروند کانادایی و یک مرد کوبایی در بازداشتگاه فدرال آمریکا جان خود را از دست دادهاند. سیبیاسنیوز نیز با استناد به اطلاعیهای که به کنگره ارسال شده است، گزارش داد که یک مرد ۷۵ساله کوبایی هفته گذشته در بازداشت اداره مهاجرت و گمرک آمریکا درگذشت. با مرگ این مرد، تعداد کل موارد مرگ و میر ثبتشده در بازداشتگاههای اداره گمرک و مهاجرت از زمان روی کار آمدن ترامپ به حداقل ۱۲ نفر میرسد. بر اساس این گزارش حداقل دو مورد از این موارد خودکشی بودهاند.
طبق گزارشها، روی هم رفته ۱۵ نفر در این سال مالی که شامل ماههای پایانی دولت جو بایدن رئیسجمهور سابق آمریکا نیز میشود، در بازداشتگاهها جان خود را از دست دادهاند. بر اساس گزارش رسانههای آمریکایی با سرعت فعلی، ممکن است تا پایان این سال، ۲۴ نفر از مهاجران در بازداشتگاههای مهاجران آمریکا جان خود را از دست بدهند که رقمی بسیار بالا است. اگرچه مرگ و میر مهاجران در بازداشتگاهها در دولت جورج دبلیو بوش رئیسجمهور اسبق آمریکا حتی بیشتر شد و در سال مالی ۲۰۰۴ به ۲۸ نفر رسید. منتقدان میگویند که اداره مهاجرت و گمرک آمریکا (ICE)، در تلاش برای دستگیری حدود ۳۰۰۰ نفر در روز، ظرفیت لازم برای اسکان ایمن مهاجرانی که قرار است اخراج شوند را ندارد.