وزیر کشور:
ساماندهی اتباع با شعار ممکن نیست مجلس تکلیف سازمان ملی مهاجرت را زودتر مشخص کند
وزیر کشور گفت: ساماندهی اتباع با شعار ممکن نیست؛ باید ساختار مشخص، یکپارچه و قدرتمند قانونی داشته باشد.
به گزارش ایسنا، اسکندر مؤمنی در برنامه گفتوگوی ویژه خبری در مورد وضعیت اتباع خارجی غیرمجاز اظهار داشت: یکی از اولویتهای اصلی من، ساماندهی اتباع بیگانه است. به این موضوع نباید با افراط و تفریط نگریسته شود. اتباع میتوانند فرصت باشند نه تهدید، اما واقعیت این است که از نظر ظرفیت و توان، کشور ما نمیتواند پذیرای این حجم از اتباع باشد. هیچکجای دنیا مثل ایران تا این اندازه میزبان اتباع خارجی نیست؛ به طوریکه بتوانند آزادانه وارد شوند و در همه عرصهها فعال باشند. ما با ستیز و تنش با همسایگان مخالفیم اما این بدانمعنا نیست که هر فردی به هر شکلی بخواهد وارد کشور شود.
مؤمنی با بیان اینکه برخی از موارد نفوذ دشمن از همین مسیر رخ میدهد، افزود: برخی از موارد نگرانکننده، نیروهای بیگانه بودند، اما همه اتباع اینگونه نیستند. ما انسانهای شریف زیادی در میان آنها داریم، اما بخشی هم با اهداف خاص وارد شدند؛ بهویژه در دو سه سال اخیر و همین جاست که ضرورت ساماندهی روشن میشود.
وی ادامه داد: لایحه تشکیل سازمان ملی مهاجرت براساس سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری تهیه شده و از سوی دولت به مجلس ارائه شده است. این لایحه یکی از نیازهای واقعی کشور است و از نمایندگان مجلس انتظار داریم این موضوع را در اولویت قرار دهند. امیدوارم هیچ کاری مانع رسیدگی فوری به این لایحه نشود. نمیشود صرفاً با دیوار کشیدن در مرز مشکل را حل کرد. از یک در خارجشان میکنیم، از در دیگر وارد میشوند و دوباره مشغول به کار میشوند. اگر فردی به صورت غیرقانونی در یک کارخانه یا کارگاه مشغول به کار است، کارفرمای او هم باید مورد پیگرد قرار گیرد.
وزیر کشور بیان داشت: در حال حاضر لایحهای آماده شده و در اختیار مجلس قرار گرفته که تمام ابعاد موضوع را در نظر گرفته است. درخواست من این است که اولاً در روند بررسی آن تأخیر نیفتد و ثانیاً ماهیت لایحه تغییر نکند که از هدف خود خارج شود. ساماندهی اتباع با شعار ممکن نیست؛ باید ساختار مشخص، یکپارچه و قدرتمند قانونی داشته باشد.
مؤمنی تأکید کرد: تشکیل سازمان ملی مهاجرت در قانون برنامه هفتم توسعه مصوب شده، دولت آن را نهائی کرده و از یک ماه پیش در مجلس مانده است. خواهش من از نمایندگان این است که این لایحه را در اولویت بگذارند. این قانون از قوانین حیاتی کشور است، چون به صورت مستقیم با ساختار جمعیتی، اقتصادی، امنیتی و حتی هویتی ما در ارتباط است.
وی با درخواست از نمایندگان مجلس برای اینکه کل موضوع سازمان ملی مهاجرت را به صورت یکجا و متمرکز ببینند، گفت: ما نمیگوییم حتماً تحت نظر وزارت کشور باشد، اما هر نهادی که مسئولیت را برعهده میگیرد، باید تمام اختیارات لازم را نیز داشته باشد. نمیشود یک دستگاه ویزا بدهد و دستگاه دیگر از آن بیخبر باشد.
تشکیل ستاد بازسازی
به ریاست معاوناول رئیسجمهور
وزیر کشور با اشاره به تشکیل ستاد بازسازی پس از جنگ اخیر به ریاست معاوناول رئیسجمهور، اظهار داشت: در جلسه اخیر دولت و همچنین جلسه با استانداران، مقرر شد ستاد بازسازی با مشارکت دستگاههایی همچون سازمان برنامه و بودجه، وزارت راه و شهرسازی و بنیاد مسکن، کار خود را آغاز کند.
اقدامات برای بازسازی اماکن تخریبشده
و اسکان موقت حادثهدیدگان
مؤمنی با بیان اینکه بازسازی تنها به معنای بازسازی فیزیکی نیست، بلکه شامل زندگی مردم، خانهها، حمایت از کسبه و سایر ابعاد اجتماعی و اقتصادی نیز میشود، افزود: مقرر شده است که شناسنامهای برای بازسازی تهیه شود که اکنون تهیه شده و برخی از اماکن نیز مشخص شدهاند.
وی با اشاره به اقدامات اولیه برای اسکان موقت حادثهدیدگان، گفت: در گام نخست، اماکن موقتی ایجاد خواهد شد تا پس از آن، برنامهریزی برای اسکان دائمی انجام شود. برخی اماکن نیز که به طور کامل تخریب نشدهاند، نیازمند حمایت و ترمیم هستند.
دادستان کل کشور: اتباع غیرمجاز
باید هرچه سریعتر کشور را ترک کنند
گفتنی است، حجتالاسلام محمد موحدیآزاد دادستان کل کشور نیز دیروز خطاب به اتباع خارجی، بهویژه افغانها، گفت: ما میزبان خوبی بودهایم و خواهیم بود. اما کسانی که غیرمجاز در ایران هستند، باید هرچه سریعتر کشور را ترک کنند چون با خارجیان غیرمجاز برخورد قانونی خواهیم داشت. اتباع مجاز نیز باید مراقب باشند که دیگران آنها را بدنام نکنند. اگر افراد فریبخوردهای در دام دشمنان و صهیونیسم افتادهاند خود را معرفی کنند، از تخفیفات قانونی بهرهمند خواهند شد. حفظ امنیت مردم خطقرمز ماست. از مردم نیز میخواهیم مانند همیشه با نیروهای امنیتی، اطلاعاتی، انتظامی و نظامی همکاری کنند.