کد خبر: ۳۱۱۲۸۳
تاریخ انتشار : ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۰:۳۲

تأثیر منفی قطع برق بر زندگی مردم و فعالیت‌های اقتصادی

 
 
یک کارشناس اقتصادی ‌گفت: با قطع برق شبکه اینترنت، بیمارستان‌ها،‌ خودپردازها و مجتمع‌های مسکونی دارای آسانسور و پمپ آب هم دچار اختلال و مشکل می‌شوند.
«حمید نجف» در گفت‌وگو با ایسنا، در ارزیابی تاثیر قطعی مکرر برق و گاز بر فعالیت بنگاه‌های اقتصادی و واحدهای تولیدی گفت: قطعی برق و انرژی بر فعالیت بسیاری از کارخانه‌ها و اشتغال کارگران تاثیر می‌گذارد و خسارات جبران‌ناپذیری به کارفرمایان و تولیدکنندگان وارد می‌کند.
وی با بیان اینکه دود ناشی از زیان ناترازی به چشم تولید و کارگران می‌رود، اظهار کرد: در مواقع بحرانی همواره صنایع تولیدی و اقشار ضعیف هستند که باید تاوان بدهند. لذا در چنین شرایطی برای جلوگیری از لطمه بیشتر به بخش‌های اقتصادی و کارگران خطوط تولید باید اقدامات عاجل صورت گیرد.
نجف تصریح کرد: قطع برق بر کارخانه‌ها بلکه بر زندگی مردم هم اثرگذار است زیرا با قطع برق، شبکه اینترنت و مخابرات دچار اختلال می‌شود، موبایل‌ها، دستگاه‌های POS و خودپردازها، بانک‌ها و بیمارستان‌ها که با برق کار می‌کنند و مجتمع‌ها و واحدهای مسکونی که دارای پمپ آب و آسانسور هستند هم به مشکل برمی‌خورند؛ بنابر این قطعی برق و انرژی بر کل کشور تاثیرگذار است و باید با تدابیر ویژه و مدیریت اصولی از بروز بحران جلوگیری کرد.
به گفته این کارشناس اقتصادی، وزارت نیرو باید مناطقی که به طور غیرقانونی به استخراج رمز ارز مشغولند و در آنها سیگنال مصرف برق زیاد دریافت می‌کند را شناسایی کند و مانع مصرف بیش از حد استاندارد برق شود تا به کارخانه‌ها و شبکه خانگی فشار وارد نشود.
 محدودیت ٩٠ درصدی برق سیمانی‌ها برداشته شد
دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان هم با تاکید بر اینکه اعمال محدودیت ٩٠ درصدی برق صنعت سیمان علناً فعالیت کارخانه‌های سیمان را متوقف کرده بود و تولید به حدود صفر رسید، از برطرف شدن محدودیت برق سیمانی‌ها و برگشت آن به همان محدودیت‌ ۵٠ درصدی فروردین ماه، با پیگیری وزارت صمت و همکاری وزارت نیرو خبر داد.
«علی‌اکبر الوندیان» اظهار کرد: از نیمه دوم فروردین ماه محدودیت برق سیمانی‌ها شروع شد اما صبح روز چهارشنبه هفته گذشته (٢۴ اردیبهشت ماه) طی ابلاغ پیامکی برای کارخانه‌های سیمانی افزایش محدودیت‌های برق اعلام شد که از ساعت هشت صبح تقریباً همه را متوقف کردند و در واقع یک محدودیت
۹۰ درصدی اعمال شد.
دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان تصریح کرد: در حقیقت در حد یک روشنایی و اینکه نیمه شب به بعد برق داشتیم و طی یک هفته جلو رفتیم که این عملاً تولید سیمان کشور را متوقف کرد.
وی افزود: این موضوع در واقع سبب ایجاد یک التهاب قیمتی و نایاب شدن سیمان در کشور شد؛ چرا که اصلا نمی‌توانستیم سیمان تولید کرده و به تقاضای بازار پاسخ بدهیم.
الوندیان اعلام کرد: اما با پیگیری‌های وزارت صمت و همکاری وزارت نیرو، از روز سه‌شنبه این اعمال محدودیت‌ها به محدودیت‌های روال عادیِ قبلی یعنی حدود ۵۰ درصد محدودیتِ روزانه برگشت و شب‌ها هم بدون محدودیت از ساعت ۱۲ شب تا صبح کارخانه‌ها می‌توانند فعالیت کنند؛ در حقیقت آن محدودیت‌های ۹۰ درصدی برطرف شده و در حال حاضر همان محدودیت‌های ۵۰ درصدی روزانه اعمال می‌شود.
این فعال صنعت سیمان خاطرنشان کرد: هر چند محدودیت هنوز وجود دارد اما همین برگشت از توقف کامل برای ما خوب است و می‌توانیم با از سرگیری تولید، نیاز بازار را پاسخ داده و التهاب بازار سیمان را از بین ببریم و بازار آرام خواهد شد.
الوندیان تصریح کرد: با همان محدودیت‌ ۵٠ درصدی بازار را مدیریت کرده بودیم اما به یکباره عملاً فعالیت کارخانه‌ها را متوقف کردند و بازار دچار تنش و التهاب و شبیه بازار دلار شده بود که با افزایش نرخ دلار، همه صف می‌کشند و هرکسی هم که سیمان نمی‌خواست، متقاضی بود.
دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان، متذکر شد که اردیبهشت ماه بیشترین مصرف‌ سیمان در کشور است؛ با گرم شدن هوا، مصرف‌ جنوب کشور پایین می‌آید یا در زمان سرد سال در مناطق سردسیر و شمال کشور و شمال غرب مصرف پایین می‌آید؛ اما در اردیبهشت ماه، همه کار می‌کنند و در این ماه، بالاترین مصرف و فروش سیمان در کشور است که دقیقاً در همین اوج مصرف، فعالیت کارخانه‌های را متوقف کردند و به همین دلیل هم بازار دچار التهاب و در واقع کمبود سیمان شد.