هشدار مجلس شورای اسلامی:
تصمیم لندن علیه سپاه بیپاسخ نخواهد ماند
مجلس، در واکنش به نامه نمایندگان پارلمان بریتانیا، اعلام کرد که هرگونه اقدام خصمانه علیه سپاه واکنش حقوقی، سیاسی و میدانی ایران را در پی خواهد داشت.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز سهشنبه خود، در بیانیهای درخواست تعدادی از نمایندگان پارلمان بریتانیا برای تروریستی اعلام کردن سپاه را محکوم کردند.
متن این بیانیه به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
ملت شریف ایران
مجلس شورای اسلامی با استناد به اصول مسلم حقوق بینالمللی و بر پایه وظیفه انقلابی و قانونی خود در دفاع از حاکمیت ملی، امنیت ملی و اقتدار نیروهای مسلح کشور، اقدام نابخردانه و مغرضانه بیش از ۵۵۰ نماینده پارلمان عوام و عضو مجلس اعیان بریتانیا را که طی نامهای رسمی خواستار گنجاندن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمانهای به اصطلاح تروریستی شدهاند، بهشدت محکوم میکند.
این اقدام که آشکارا بر پایه سفارشهای رژیم جنایتکار صهیونیستی و تحت القائات گروهک تروریستی و منفور منافقین صورت گرفته، نهتنها فاقد هرگونه مبنای حقوقی و مشروعیت سیاسی است، بلکه نشاندهنده استمرار روحیه استعمارگرایانه، مداخلهجویانه و ضد ملی ساختار حاکمیتی بریتانیا در قبال کشورهای مستقل و انقلابی است.
تاریخ سیاه این کشور علیه ملتها از جمله ملت ایران خود بهترین سند رسواکننده این رفتار دوگانه و غیرعادلانه است.
در طول تاریخ این کشور با انواع مداخلات و جنایات، بارها امنیت و رفاه ملت ایران را هدف قرار داده است. اقداماتی نظیر؛
۱- کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، نقشه مشترک بریتانیا و آمریکا برای سرنگونی دولت ملی محمد مصدق به خاطر ملی سازی نفت.
۲- اشغال نظامی ایران در جنگ جهانی دوم در سال ۱۳۲۰ و ۱۳۲۱، تجاوز مستقیم بریتانیا با نقض تعهدات بینالمللی.
۳- تحمیل قحطی بزرگ ایران در سال ۱۲۹۶ و ۱۲۹۷ که با مصادره غلات و محاصره اقتصادی توسط قوای استعماری بریتانیا بیش از میلیونها هموطن بیگناه ما را به کام مرگ فرستاد.
۴- پشتیبانی تسلیحاتی و اطلاعاتی از صدام در جنگ تحمیلی و تسهیل در جنگ شیمیایی علیه غیرنظامیان.
۵- تحریمهای یکجانبه پس از انقلاب اسلامی، محرومسازی کودکان و بیماران ایرانی از دارو و درمان.
۶- همکاری اطلاعاتی و لجستیکی با گروههای تکفیری داعش و القاعده که امنیت منطقه را نشانه گرفتهاند.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نهادی رسمی و قانونی است که بر پایه قانون اساسی و تحت فرماندهی فرمانده معظم کل قوا حفاظت از استقلال و تمامیت ارضی کشور میپردازد. هرگونه برچسبزنی تروریستی به این نهاد، نقض منشور سازمان ملل و تجاوز آشکار به حاکمیت ملی ایران است.
مجلس شورای اسلامی ضمن محکومیت قاطع این اقدام مغرضانه تاکید میکند، تصمیم احتمالی دولت بریتانیا برای تروریستی نامیدن سپاه پاسداران، نقض بدیهی اصول روابط بینالملل بوده و با واکنش قانونی و متقابل جمهوری اسلامی ایران مواجه خواهد شد.
بر اساس ماده ۷ قانون اقدام متقابل مصوب مجلس، در صورت اجرای چنین تصمیمی، نیروهای نظامی بریتانیا و پایگاههای آن در منطقه غرب آسیا و خلیج فارس در فهرست نهادهای متجاوز قرار گرفته و اقدامات متناسب صورت خواهد گرفت.
از دولت، وزارت خارجه و دستگاههای امنیتی و دفاعی درخواست میشود با هوشیاری و صلابت، آمادگی کامل برای اقدام متقابل و پیگیری حقوقی در مجامع بینالمللی را اعلام نمایند.
فشارها و پروندهسازیهای بیپایه نهتنها اراده ملی ایران را تضعیف نمیکند بلکه موجب همبستگی بیشتر مردم با نیروهای مسلح انقلابی و حافظان امنیت کشور بهویژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خواهد شد.»
بعد از پایان قرائت این بیانیه، نمایندگان مجلس شورای اسلامی شعار «مرگ بر انگلیس» سر دادند و حمیدرضا حاجیبابایی که ریاست جلسه را برعهده داشت، گفت: هیچ وقت انگلیس در کنار ملت ایران نبوده و همیشه دشمن ما بوده است.
خضریان: ترامپ به دلیل ناتوانی
وارد جنگ نمیشود
علی خضریان، نماینده مجلس شورای اسلامی در واکنش به صحبتهای ویتکاف در مورد غنیسازی با بیان اینکه دشمنان ملت ایران، پس از شکست در سیاستهای تهدید و ارعاب خود در میدان واقعیت، در نهایت از موضع ضعف، مجبور به درخواست مذاکره از ملت ایران شدهاند، اظهار کرد: دیوار سخت واقعیت باعث شده تا آمریکاییهای درمانده از کسب توفیق در حمله نظامی به یک گروه شبه نظامی در یمن، راهبرد مذاکره با ایران را در پیش گرفته است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: آمریکاییها اگر میتوانستند با حمله نظامی مشکل خود را حل کنند، هیچگاه به پای میز مذاکره نمیآمدند. بهویژه اینکه اختلافات جدی داخلی آمریکا، اعتراضات مردمی در ایالات آمریکا علیه ترامپ، درگیری با ۱۸۰ کشور دنیا به خاطر وضع تعرفهها، درگیری با چین و روسیه، مسئله جنگ اوکراین و همچنین درگیری در منطقه غرب آسیا تنها برخی از مسائلی هستند که دشمن را در موضع ضعف قرار داده است.
خضریان با تأکید بر اینکه مجلس شورای اسلامی ضمن تعیین چارچوب و جزئیات، معتقد است که قانون اقدام راهبردی مجلس، باید به عنوان یک اصل غیرقابل تخلف، مورد توجه مذاکرهکنندگان قرار گیرد.
عضو هیئترئیسه کمیته هستهای مجلس با بیان اینکه موضوع مذاکرات، منحصر به مسائل هستهای و لغو تحریمها است، گفت: کسانی که سالهاست علیه مردم ایران و باعث و بانی ناامنی و نقض حقوق بشر در منطقه غرب آسیا هستند، حق ندارند در مسائل موشکی و منطقهای برای ایران دخالت کنند.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در واکنش به اظهارات مقامات آمریکایی در موضوع هستهای، گفت: ملت ایران باید به حقوق مسلم و غیرقابل نقض در ماده چهارم NPT یعنی تحقیق و توسعه، تولید و بهرهبرداری از صنعت هستهای، به صورت کامل دست یابد. این سه شرط غیرقابل نقض، از سوی جمهوری اسلامی ایران غیرقابل مذاکره بوده و خواهد بود.
خضریان با اشاره به انتخابات پیشروی کنگره آمریکا، گفت: با توجه به نزدیکی انتخابات کنگره آمریکا، جمهوریخواهان به کسب یک دستاورد در دولت ترامپ جهت ترمیم قدرت در حال افول آمریکا که موجب شکستهای متعدد در سیاست خارجی این کشور و ناتوانی در سیاستهای داخلی این کشور شده است، نیاز دارند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: اینکه میبینیم جمهوری اسلامی ایران با صدای بلند در پاسخ به اظهارات ویتکاف مبنی بر اینکه غنیسازی ایران برای آمریکا خط قرمز است آن را غلط زیادی میداند، و همچنان آمریکاییها به دنبال تنظیم وقت مذاکره هستند، حکایت از نیاز شدید آمریکا به توافق و دستان خالی آنها در سناریوی پوچ تهدید دارد.
خضریان در پایان با بیان اینکه سیاست خارجی آمریکاییها به گفته خودشان به دنبال صلح با زور است، گفت: این شعار ترامپ یعنی تهدید میکند اما به دلیل ناتوانی وارد جنگ نمیشود و تهدیداتی که صورت میپذیرد، پشتوانه عملی ندارد.
لایحه مشارکت راهبردی ایران و روسیه
در اولویت بررسی مجلس قرار گرفت
در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی، تقاضای جمعی از نمایندگان برای بررسی اولویتدار لایحه معاهده مشارکت جامع راهبردی بین جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در دستورکار قرار گرفت.
در ادامه، نمایندگان با ۲۰۰ رأی موافق، ۱۵ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۴ نماینده حاضر در جلسه، با اولویت بررسی این لایحه موافقت کردند.
ابراهیم عزیزی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در این مورد، گفت: دو ملت ایران و روسیه سابقه طولانی در تعاملات جغرافیایی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی دارند. البته ناگفته نماند در برخی از مواقع روابط متقابل غالباً در شرایطی متلاطم هم بوده و همیشه تثبیت شده، یکنواخت و بر اساس یک اندیشه واحد نبوده اما عموماً دو کشور دارای یک روابط کهن، طولانی، سوابق و حتی توافقات مشترک بودهاند.
وی با بیان اینکه سیاست ضدآمریکایی دو کشور یکی از مبانی مشترک بین ایران و روسیه امروز است، ادامه داد: همکاریهای دوجانبه و چندجانبه بین ایران و روسیه در این سالهای اخیر قابل توجه و قابل تاکید است. ما امروز با ایران و روسیه متفاوت روبهرو هستیم. ایران انقلابی در سایه اندیشههای سترگ و برگرفته از مبانی دینی، انقلابی و جغرافیای کهن ما و روسیه ضد امپریالیستی و ضد یکجانبهگرایی و این مهم است که به این توافق با این اندیشه و چارچوب ذهنی، فکری و سیاسی توجه کنیم.
عزیزی با اشاره به تأکید هر دو کشور بر تسریع و خروج از یکجانبهگرایی و ورود به چندجانبهگرایی در روند تعاملات جهانی، تصریح کرد: روسیه جدید و ایران انقلابی سهم و نقش تعیینکنندهای در شکلدهی به صورتبندی روابط جدید دارند و از این منظر این لایحه باید مورد توجه قرار
گیرد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه امروز نگاه به شرق به عنوان یکی از پایههای اساسی قدرت در ایران اسلامی برای مقابله با برخی زیادهخواهیهای نظام سلطه است، گفت: نگاه به شرق، توسعه روابط با شرق و همکاری با کشورهایی که در دوران سخت با ملت بزرگ و عزیز ایران اسلامی همراهی کردند، اهمیت زیادی دارد.
عزیزی با اشاره به اینکه باید همراهی روسیه در شورای امنیت و جلوگیری از صدور آرا علیه جمهوری اسلامی ایران را مورد توجه قرار داد، گفت: اگر این مبانی را در کنار هم ببینیم، اهمیت، ضرورت و توجه به پذیرش این لایحه در مجلس شورای اسلامی دوچندان میشود.
گلرو: صنعت هستهای ایران
نه قابل مذاکره است و نه مصالحه
خبر دیگر اینکه عباس گلرو، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس، در نشست علنی روز سهشنبه طی تذکر شفاهی ضمن گرامیداشت سالگرد شهادت آیتالله رئیسی و شهدای خدمت، از جمله امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه، گفت: به مردم استان سمنان بهویژه مردم حوزه انتخابیهام عرض تسلیت دارم.
وی در ادامه، گفت: مجلس شورای اسلامی از تیم مذاکرهکننده حمایت میکند و اظهارات مقامات آمریکایی، چه سخنان سخیف رئیسجمهور این کشور در سفر منطقهای و چه اظهارات ویتکاف، مذاکرهکننده ارشد ایالات متحده را محکوم میکنیم.
گلرو تأکید کرد: توانمندی و صنعت هستهای ایران نه قابل مذاکره است و نه مصالحه. همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند، اینکه طرف آمریکایی بگوید اجازه غنیسازی نمیدهیم، غلط اضافی است.
مسئولان وزارت خارجه با دولتی مذاکره میکنند که به تمام بشریت بدهکار است
افزون بر اخبار بالا، بهروز محبی نجمآبادی، نماینده مردم جغتای، جوین، خوشاب، داورزن، سبزوار و ششتم در نشست علنی اظهار داشت: مسئولان بدانند با مظهر توهم آزادی و دولت متوهمش مذاکره میکنند که به خاطر استفاده از سلاح هستهای به تمام بشریت بدهکار است.
حرکات خارج از عرف دیپلماتیک ترامپ
در قبال ایران نشانه خوبی نیست
فتح الله توسلی، نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ نیز در صحن علنی بهارستان خطاب به وزیر راه و رئیسجمهور متذکر شد: درباره هزینه سفر وزیر راه و خانوادهشان به کیش شفافسازی کنید تا خدای نکرده آسیب بیشتری به دولت وارد نشود. وزیر نیز باید هزینههای مربوطه را شخصا از جیب خود بپردازد.
وی همچنین خطاب به وزیر امور خارجه بر لزوم رعایت اصل عزت در چارچوب عزت، حکمت و مصلحت تاکید کرد و افزود: اگر حکمت و مصلحت مذاکره را ایجاد میکند و ما هم از آن حمایت میکنیم، نباید اصل عزت فراموش شود، نعرههای مستانه ترامپ در حاشیه خلیج فارس و حرکات و سکنات خارج از عرف دیپلماتیک در قبال جمهوری اسلامی ایران نشانه خوبی نیست. وزارت امور خارجه به مجلس گزارش دهد که دلیل تغییر یکباره رویکرد دولت آمریکا در قبال ایران چیست.
این نماینده مردم در مجلس دوازدهم گفت: تعدادی از دوستان نیز تذکر میدهند که شمخانی در این کشور چه مسئولیتی دارد که از جانب دولت ایران و ملت ایران تعهد میدهد که ما به یکباره تمام اورانیوم غنیسازی شده را نابود میکنیم.
وی خاطرنشان کرد: به دولت و مسئولان خصوصا رئیسجمهور و رئیس کل بانک مرکزی در خصوص رفتار تحقیرآمیز بانکها با مردم در پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری تذکر جدی میدهم و اسنادی را بهزودی فاش خواهم کرد که نشان میدهد چه اتفاقی در حوزه بانکی کشور در حال رخ دادن است.