کد خبر: ۳۱۱۱۱۹
تاریخ انتشار : ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۴۴

زنجیره انسانی 63 کیلومتری در شیکاگو در اعتراض به حاکمیت اقتدارگرایان در آمریکا

 
 
سرویس خارجی-
آمریکایی‌ها در شهر شیکاگو برای نشان دادن مخالفت خود با دولت اقتدارگرای ترامپ، زنجیره انسانی ۶۳ کیلومتری تشکیل دادند.
اقدامات دولت ترامپ طی 4 ماه گذشته در حوزه‌های مختلف نارضایتی‌های گسترده‌ای را به همراه داشته است. تا به این جای کار ترامپ رکورد منفورترین رئیس‌جمهور آمریکا را در 80 سال گذشته شکسته است. 
نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که بسیاری از رای‌دهندگان آمریکایی از اینکه به وی رای داده‌اند، پشیمان هستند. اخراج ده‌ها هزار کارمند، جنگ تجاری که به ضرر کارگران آمریکایی تمام شده و افزایش تورم در کنار اقتدارگرایی دولت ترامپ، مردم آمریکا را مقابل ترامپ قرار داده است. در جدیدترین موج اعتراض‌ها نیز نوبت ایالت ایلینوی بود که مردم به خیابان‌ها بیایند و علیه ترامپ زنجیره انسانی تشکیل بدهند.
 بر اساس گزارش سی‌بی‌اس، معترضان علیه آنچه که «اقدامات غیرقانونی و اقتدارگرایانه» ترامپ اعلام شد، تظاهرات کردند و زنجیره انسانی تشکیل دادند. بر اساس این گزارش، طول زنجیره انسانی تشکیل شده ۳۹.۵ مایل برابر با ۶۳.۵ کیلومتر اعلام شده است. در میان معترضان همه گروه‌ها از فعالان زیست‌محیطی تا کهنه‌سربازان ارتش که در جنگ‌های آمریکا مجروح شده‌اند نیز حضور داشتند.
فرار آمریکایی‌ها به اروپا
از سوی دیگر اقدامات ترامپ باعث افزایش تمایل شهروندان آمریکایی به ترک این کشور شده است. این روزها کم نیستند رسانه‌هایی که نسبت به این مسئله هشدار می‌دهند طی روزهای گذشته رسانه‌هایی مثل وال‌استریت ژورنال، فارین‌پالیسی و فارن‌افرز در این رابطه هشدارهای صریحی داده‌اند. هفته گذشته فارن‌افرز در مقاله‌ای به قلم رئیس سابق دانشگاه ‌ام‌ای‌تی نوشته بود: دولت ترامپ با کاهش بودجه‌ها و اعمال سیاست‌های محدودکننده مهاجرتی و تحقیقی، موجی از مهاجرت نخبگان علمی از آمریکا به کشورهای دیگر، از جمله اروپا را به راه انداخته است. فارن‌افرز می‌افزاید: دانشگاه‌های اروپایی اکنون با آغوش باز در حال جذب استعدادهای علمی آمریکایی هستند. مراکز تحقیقاتی در شهرهایی چون بارسلون و مادرید از دریافت ده‌ها درخواست از دانشمندان آمریکایی خبر داده‌اند. نظرسنجی اخیر مجله «نیچر» هم حاکی است سه‌چهارم پژوهشگران آمریکایی گفته‌اند که به دلیل اختلالات ایجادشده از سوی دولت ترامپ در حوزه علم، به ترک آمریکا فکر می‌کنند. فایننشال‌تایمز هم در گزارش مشابهی نوشته بود: حذف میلیاردها دلار از بودجه مؤسسات علمی و دانشگاه‌ها، محدود کردن موارد قابل بررسی و مطالعه در مراکز تحقیقاتی و اخراج دست‌جمعی مهاجران توسط دولت «دونالد ترامپ» سبب شده که کشورهای رقیب به دنبال فرصتی برای جذب نخبگان و استعدادهای آمریکایی باشند.
در جدیدترین مورد از این سلسله گزارش‌ها بلومبرگ نیز نوشته است: تعداد شهروندان آمریکایی که با یکدیگر برای مهاجرت به اروپا مسابقه می‌دهند در حال افزایش است. این اوضاع در پی سیاست‌های اعمالی دولت ترامپ به وجود آمده است. به گزارش مهر، بلومبرگ می‌افزاید: تعداد شهروندان آمریکایی که تلاش می‌کنند از زیر بار سیاست‌های دولت ترامپ فرار کنند در حال افزایش است. آنها تمایل دارند در اروپا زندگی کنند. کسانی که از طریق خویشاوندان خود به صورت مستقیم می‌توانند در اروپا اقامت کنند در حال رقابت با یکدیگر هستند. بر اساس این گزارش افراد دیگر نیز تلاش می‌کنند از طریق راه‌های مختلف مانند ویزای مسافرتی یا جواز اقامت مخصوص بازنشستگان به این هدف دست پیدا کنند. برخی دانشگاه‌ها و پژوهشکده‌ها در اروپا قصد دارند دانشمندانی که کار خود را در آمریکا از دست داده‌اند، جذب کنند.
ضد مهاجران
اقدامات غیرقانونی و غیرانسانی دولت ترامپ علیه مهاجران نیز روزبه‌روز در حال تشدید شدن است. بنا به نوشته اسپوتنیک لایحه تازه پیشنهادی از سوی «دونالد ترامپ» مبنی بر اعمال مالیات ۵درصدی بر حواله‌هایی که مهاجران از آمریکا به خانواده‌های خود در کشورهای دیگر ارسال می‌کنند را می‌توان به عنوان «بخشی از جنگ ایدئولوژیک آمریکا علیه مهاجران» ارزیابی کرد. به گزارش ایرنا به نقل از این رسانه روسی، چنانچه این طرح در کنگره آمریکا تصویب شود، جوامع کم‌درآمد در مکزیک را به‌شدت تحت تاثیر قرار خواهد داد. این مسئله حتی می‌تواند روند کاهش فقر در این کشور را تغییر دهد.
این گزارش می‌افزاید: بر اساس داده‌های بانک مکزیک (Banxico)، کارگران مهاجر در سال ۲۰۲۴، میلادی۶۴میلیارد و ۷۴۶میلیون دلار برای خانواده‌های خود در مکزیک ارسال کردند که رقمی رکورد برابر با حدود ۳.۱درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور است. بانک مرکزی این کشور آمریکای لاتین تخمین می‌زند که خانوارهای مکزیکی که از آمریکا حواله دریافت می‌کنند به طور متوسط ‌۵۰۰ دلار در ماه درآمد دارند. شرکت‌های حواله و بانک‌هایی که این خدمات را ارائه می‌دهند تا ۱۵ دلار برای هر تراکنش دریافت می‌کنند. این گزارش حاکی است: این مالیات جدید به ویژه بر فقیرترین جوامع تاثیر می‌گذارد و این در شرایطی است که این اقدام همچنین ضربه دیگری به نرخ ارز در مکزیک است و افزایش ارزش پزو به معنای درآمد کمتر برای دریافت‌کنندگان حواله است.
واکنش ترامپ به سرطان بایدن
خبر دیگر از آمریکا این که پس از مشخص شدن ابتلای «جو بایدن» رئیس‌جمهور سابق آمریکا به سرطان پروستات، جمعی از قانون‌گذاران جمهوری‌خواه و دموکرات برای او آرزوی بهبودی کردند و ترامپ در پیامی برای او و خانواده‌اش آرزوی سلامتی داشت. به گزارش ایسنا، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در شبکه اجتماعی «تروث‌سوشال» نوشت: «ملانیا و من از صمیم قلب بابت وضعیت اخیر سلامت بایدن و تشخیص سرطان او ناراحتیم. ما صمیمانه‌ترین و بهترین آرزوهای خود را برای جیل و خانواده‌ او ابراز می‌کنیم و برای جو آرزوی بهبودی سریع و موفقیت‌آمیز داریم.» به نقل از پایگاه خبری آکسیوس، پس از ترامپ، «باراک اوباما» رئیس‌جمهور پیشین آمریکا نیز در فیس‌بوک به بایدن که زمانی معاونش بود، ادای احترام کرد و میشل اوباما، بانوی سابق آمریکا نیز نوشت که به خانواده بایدن فکر می‌کند. گزارش‌ها حاکی است که بایدن به سرطان پروستات پیشرفته مبتلا شده است.