دروغهای شاخدار ترامپ درباره چرایی لغو تعرفههای ضد چین
سرویس خارجی-
در حالی که پیش از این رسانههای آمریکایی اعلام کرده بودند ترامپ به دلیل نگرانی از بروز قحطی در آمریکا در جنگ تعرفهای مقابل چین کوتاه آمده است، او مدعی شده که به خاطر جلوگیری از نابودی چین و از سر دلسوزی جنگ تعرفهای علیه این کشور را متوقف کرده است!
بسیاری از کارشناسان و رسانهها بر این باورند که ترامپ در جنگ تجاری اخیر با چین، شکست خورد و درست به همین دلیل بود که خواستار مذاکره با پکن شد و در ادامه نیز با عقبنشینی از تعرفههای وضعشده، اعلام کرد که با چین در مورد کاهش تعرفهها به تفاهم رسیده است. اما ماجرای این توافق با چین چه بود؟ بر اساس گزارشها به دنبال این جنگ تعرفهای، بورس آمریکا چند تریلیون ضرر کرد، شرکتهای آمریکایی ضررهای هنگفت مالی متحمل شدند، محبوبیت ترامپ کاهش یافت، تورم در آمریکا افزایش یافت و کارشناسان برجسته آمریکایی نسبت به خطر رکود اقتصادی شبیه بحران 1929-1933 هشدار دادند. به لحاظ اقتصادی هم گفته شد که چین بزرگترین برنده این جنگ تجاری بوده است و بازارهای جهان به دنبال این جنگ تعرفهای از کالاهای ارزان چینی پر خواهد شد. با مقابله به مثل چینیها و وضع تعرفههای متقابل در خود آمریکا زنگها برای بروز قحطی نیز به صدا درآمد. آکسیوس در گزارشی با اشاره به دیدار محرمانه مدیران شرکتهای بزرگ آمریکایی با رئیسجمهور آمریکا و هشدار آنها درباره «قریبالوقوع بودن بحران در بازارها» نوشته بود: «ترامپ وادار شد تا از ترس قحطی در بازار و کمیاب شدن اقلام اساسی در برابر چین، عقبنشینی کند.» طبق گزارش این پایگاه خبری آمریکایی، «مدیران شرکتهای بزرگ آمریکایی از جمله والمارت، تارگت و هومدیپو در دیدار محرمانه خود با رئیسجمهور ترامپ در برابر تأثیر مخرب تعرفههای او بر زنجیره تأمین و قیمتها هشدار دادند و صراحتاً اعلام کردند که سیاستهای او به قحطی در بازار خواهد انجامید.» یک منبع آگاه به آکسیوس گفت: «مدیران شرکتهای بزرگ به ترامپ گفتند که در این لحظه قیمت اقلام اساسی افزایش پیدا نکرده، اما بهطور قطع افزایش چشمگیری خواهند یافت و این افزایش قیمت به اقلام اساسی همچون مواد غذایی محدود نخواهد شد به سرعت همه قفسه کالاها خالی خواهد شد». حالا ترامپ علیرغم همه این واقعیتها و گزارشهای منتشرشده در خود رسانههای آمریکایی، مدعی شده است که او دلش به حال چینیها سوخته و برای اینکه این کشور نابود نشود، تعرفهها را علیه پکن کاهش داده است. ترامپ در مصاحبه با «فاکسنیوز» رسانه مورد علاقه خود گفت: «در اثر تعرفههای من، چین در حال نابودی کامل بود، دلم برای آنها سوخت و تعرفهها را برداشتم تا چین راهی دیار عدم نشود». ترامپ در ادامه دروغهای شاخدار خود گفت: «اگر این توافق را انجام نمیدادم، فکر میکنم چین از هم میپاشد.» مجری فاکسنیوز که از دروغهای ترامپ حیرت کرده بود، در ادامه از او پرسید: «ما در آستانه فروپاشی نبودیم؟ چین بود؟» و ترامپ پاسخ داد: «ما قرار نبود بشکنیم. آنها از هم میپاشیدند.»
وضع تعرفه علیه آمریکا
اما همزمان با اظهارات ترامپ درباره دلسوزی وی برای چینیها و کاهش تعرفههای ضد پکن، وزارت بازرگانی چین تعرفههای ضد یارانهای سنگینی بر واردات «ترموپلاستیک» (POM) از آمریکا، اروپا، تایوان و ژاپن وضع کرد. به گزارش ایرنا از نشریه گلوبالتایمز، این نهاد چینی در بیانیه خود اعلام کرد: نتایج بررسیها نشان میدهد که واردات این ماده از چهار منطقه یادشده باعث وارد آمدن آسیب جدی به صنعت داخلی تولید ترموپلاستیک در چین شده است و رابطه مستقیمی میان دامپینگ (بازارشکنی یا به عبارتی قیمتشکنی) و این آسیب وجود دارد. در این بیانیه آمده است: «وزارت بازرگانی چین در دیماه ۱۴۰۲ بر اساس تحقیقات اولیه اعلام کرده بود که دامپینگ در حال وقوع است و از تاریخ چهارم بهمن ۱۴۰۲ (۲۴ ژانویه) اقدامات اولیه ضد دامپینگ به شکل سپردهگذاری ضمانتی برای واردکنندگان اجرائی شده است.» این نهاد چینی در ادامه خاطرنشان کرد: دولت پکن تعرفه ۷۴.۹درصدی برای وارادت از آمریکا در نظر گرفته و در ادامه اتحادیه اروپا نیز مشمول ۳۴.۵درصد تعرفه شده است.چین علاوهبر این بر واردات ژاپن بهجز شرکت آساهی کاسِی تعرفهای معادل ۳۵.۵درصد و برای تایوان هم به جز شرکتهای «فارموسا پلاستیک» و «پلیپلاستیک تایوان» تعرفه ۳۲.۶درصدی اعمال کرده است. چین به ترتیب برای شرکت آساهی کاسِی ژاپن، شرکتهای فارموسا پلاستیک و پلیپلاستیک تایوان به ترتیب ۲۴.۵درصد، 4درصد و ۳.۸درصد تعرفه در نظر گرفته است.
گفتنی است «ضد دامپینگ» به مجموعهای از اقدامات و سیاستها گفته میشود که یک کشور برای جلوگیری از ورود کالاهایی با قیمتهای غیرمنصفانه و پایینتر از قیمت واقعی بازار (دامپینگ) از دیگر کشورها اتخاذ میکند.«کوپلیمر پلیفرمالدهید»یا «پلیمرهای ترموپلاستیک با عملکرد بالا» نیز موادی هستند که در شرایط سخت صنعتی و فناوریهای نوین در تولید انواع قطعات خودرو، لوازم الکترونیکی و الکتریکی، ماشینآلات صنعتی و بسیاری از محصولات مصرفی روزمره استفاده میشوند؛ جایی که پلاستیکهای معمولی پاسخگو نیستند. وزارت بازرگانی چین تاکید کرده است که کوپلیمرهای پلیفرمالدهید میتوانند تا حدودی جایگزین فلزاتی مانند مس و روی شوند و در قطعات خودرو، تجهیزات الکترونیکی و دستگاههای پزشکی کاربرد دارند.
انفجار تروریستی در آمریکا
خبر دیگر از آمریکا اینکه افبیآی اعلام کرد انفجار روز شنبه در نزدیکی یک مرکز پزشکی در «پام اسپرینگز» کالیفرنیا که مظنون در آن کشته شد، یک حمله تروریستی است. بر اساس گزارش آسوشیتدپرس انفجار در کالیفرنیا ساعت ۱۱ به وقت محلی رخ داد و به گفته مقامهای محلی، یک خودرو در نزدیکی این مرکز پزشکی درمان ناباروری منفجر شد. مقامهای پلیس اعلام کردند، فرد کشتهشده مظنون بود که سعی داشت از حمله خود فیلمی ضبط و منتشر کند. «افبیآی» نیز اعلام کرده که تیمی از بازرسان از جمله تکنسینهای خنثیسازی بمب را به محل اعزام کرده است. رئیس پلیس «پالم اسپرینگز»، روز شنبه در بیانیهای اعلام کرد که این انفجار «به نظر میرسد یک اقدام خشونتآمیز عمدی» بوده و چندین ساختمان آسیب دیدهاند که برخی از آنها بهشدت آسیب دیدهاند .به گفته اکیل دیویس، دستیار مدیر دفتر میدانی افبیآی در لسآنجلس، این حادثه یک اقدام تروریستی عمدی بوده و این سرویس مشخص خواهد کرد که آیا این حادثه تروریسم بینالمللی است یا داخلی. وی افزود، در ارزیابی افبیآی، هدف مورد نظر این حمله، مرکز پزشکی بوده است. این مقام مسئول اف.بی.آی در ادامه از افشای نام مظنون خودداری کرد و اظهار داشت: «اشتباه نکنید. این یک اقدام تروریستی عمدی است. همچنین افشای نام مظنون میتواند تحقیقات جاری را به خطر بیندازد.» دکتر «ماهر عبدالله» مدیرکلینیک درمان ناباروری که این انفجار در نزدیکی آن رخ داد تایید کرد که کلینیک او آسیب دیده است.او در مصاحبه تلفنی به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که همه کارکنانش در سلامت هستند و حالشان خوب است.