کد خبر: ۳۱۰۹۹۴
تاریخ انتشار : ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۳۷
پزشکیان در مراسم دومین سالگرد بازگشت ناوگروه 86 نیروی دریایی ارتش:

دستاوردهای بزرگ نظامی، هسته‌ای و فناورانه را به سادگی از دست نخواهیم داد

 
 
 
رئیس‌جمهور حضور نیروهای ایرانی در آب‌های بین‌المللی و مأموریت ناوگروه 86 را افتخاری ملی و نماد اراده و خودباوری عنوان کرد و گفت: ما دستاوردهای بزرگ نظامی، علمی، دانشگاهی، هسته‌ای و فناورانه را به سادگی از دست نخواهیم داد. این‌ها ثمره سال‌ها مجاهدت، خون، فکر و ‌ایمان ملت ایران است.
مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور در مراسم دومین سالگرد بازگشت ناوگروه 86 نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران ضمن عرض خدا قوت به همه عزیزانی که در این مسیر گام برداشته‌اند، تصریح کرد: آنچه مسلم است، این است که نگاهی که در ذهن و جان فرزندان این سرزمین در ارتش و نیروی دریایی نهادینه شده، برای ما بسیار ارزشمند و پرافتخار است و ما به وجود شما افتخار می‌کنیم.
وی با اشاره به توانمندی‌های فناورانه کشور تأکید کرد: این نگاه که توانست شناور بسازد، زیردریایی تولید کند، انواع تجهیزات و ادوات نظامی مورد نیاز کشور را بدون وابستگی طراحی و تولید کند و حتی به مرحله صادرات برساند، افتخاری است برای همه ما.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه دشمنان در پی تزریق ناامیدی به جامعه هستند، گفت: همه تلاش آنان بر این است که اندیشه ناتوانی را در ذهن مردم وارد کنند و از سوی دیگر، با دامن زدن به اختلاف و بی‌نظمی، وحدت داخلی را از بین ببرند.
پزشکیان مأموریت ناوگروه 86 را نماد اراده و خودباوری دانست و تصریح کرد: هشت ماه دریانوردی، دوری از خانواده، و عبور از مسیرهای دشوار دریایی، تجربه‌ای است که در نگاه اول ممکن است ساده به نظر برسد، اما در واقعیت، یک کار سترگ و ماندگار محسوب می‌شود.
وی با اشاره به برخی فضاسازی‌ها در روزهای آغاز مأموریت خاطرنشان کرد: در شرایطی که عده‌ای با القای ناتوانی و غیرممکن‌ بودن این مأموریت، تلاش می‌کردند امید را تضعیف کنند، این ناوگروه بدون اتکا به بیگانگان و صرفاً با تکیه بر دانش و توان داخلی مسیر خود را با اقتدار طی کرد.
رئیس‌جمهور با یادآوری اقدامات خصمانه دولت آمریکا اظهار داشت: آنچه ترامپ در منطقه پایه‌گذاری کرد، ترویج تهدید، ناامنی و دوگانگی است؛ از یک‌سو سخن از صلح می‌گوید و از سوی دیگر، ابزارهایی را معرفی می‌کند که از نظر او قدرت نابودگری وحشتناکی در جهان دارند.
 ملت ایران نمی‌پذیرد که زیر بار زور و تحقیر برود
پزشکیان با بیان اینکه ترامپ حرف‌هایی را در منطقه به زبان آورد که هیچ کس جز خودش نمی‌تواند باور کند، تصریح کرد: ما کدام حرف رئیس‌جمهور آمریکا را باور کنیم؟ پیام صلح او را باور کنیم یا پیام کشتار و نابودی انسانها را؟!
وی با اشاره به دستاوردهای کشور در عرصه‌های مختلف خاطرنشان کرد: دستاوردهای بزرگ نظامی، علمی، دانشگاهی، هسته‌ای و فناورانه را به سادگی از دست نخواهیم داد. این‌ها ثمره سال‌ها مجاهدت، خون، فکر و ‌ایمان ملت ایران است.
رئیس‌جمهور افزود: ملت ایران نمی‌پذیرد که زیر بار زور و تحقیر برود. ما ایستاده‌ایم تا نشان دهیم قادر هستیم با تکیه بر توان داخلی، روی پای خود بایستیم و مستقل زندگی کنیم.
پزشکیان با تأکید بر حرکت‌رو به جلوی کشور گفت: مسیر پیشرفت ما در همه ابعاد، باید استمرار یابد و به قله‌های بالاتری برسد. این مسیر با اتکا به‌ایمان، دانش، غیرت و اراده نخبگان و جوانان کشور ادامه پیدا خواهد کرد.
وی تأکید کرد: هر جا که ملت نیاز داشته، نیروهای مسلح ما حاضر بوده‌اند و به میدان آمده‌اند. این افتخار، نشان اقتدار ملی ماست. از همه شما قدردانیم؛ خداوند یار و یاورتان باشد.
 حکمرانی صحیح و جلوگیری از رانت و فساد 
در گرو برخورداری از نظام داده دقیق و به‌روز است
رئیس‌جمهور همچنین در آئین افتتاح طرح‌های بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات، همزمان با روز جهانی ارتباطات، با تأکید بر اهمیت داده‌محوری در مدیریت کشور اظهار کرد: پیش از هر چیز باید قدردان زحمات و تلاش‌های همه فعالان این حوزه بود؛ خلاقیت‌ها و نوآوری‌هایی که در زمینه فناوری اطلاعات صورت گرفته، نقش حیاتی در بهبود اداره کشور دارد.
پزشکیان با اشاره به جایگاه اطلاعات در حکمرانی نوین خاطرنشان کرد: کشور، سازمان یا حتی یک خانه، اگر بدون داده و اطلاعات دقیق اداره شود، گرفتار سردرگمی خواهد شد؛ مدیری که نداند کجاست و به کجا می‌رود، نمی‌تواند آینده را بسازد.
وی افزود: اگر بخواهیم کشور را به درستی بسازیم و آینده‌ای مطمئن خلق کنیم، باید در حوزه‌هایی مانند اقتصاد، صنعت، تجارت و کشاورزی، به داده‌های دقیق، بموقع و قابل اتکا دسترسی داشته باشیم. تنها آن‌کس می‌تواند تصمیمی مؤثر بگیرد که اطلاعات درستی در اختیار دارد.
رئیس‌جمهور تصریح کرد: کسی که از داده‌های واقعی و ارتباطات مؤثر بی‌بهره باشد، ناگزیر عقب خواهد ماند. ضعف در اطلاعات یعنی ضعف در تصمیم‌گیری؛ و این نقطه‌ ضعف در شرایط رقابت جهانی می‌تواند موجب شکست باشد.
 اگر داده وجود نداشته باشد، اداره کشور در هر حوزه‌ای دچار سردرگمی خواهد شد
پزشکیان با اشاره به تجربه شخصی خود از دوران دانشگاه تا حضور در مجلس شورای اسلامی گفت: از همان سال‌هایی که در مجلس نماینده بودم، دنبال این بودیم که یک سیستم داده‌محور برای کشور طراحی شود تا بتوان بر اساس اطلاعات دقیق، سیاست‌گذاری و مدیریت کرد. اگر داده وجود نداشته باشد، اداره کشور در هر حوزه‌ای، از اقتصاد تا کشاورزی و صنعت، دچار سردرگمی خواهد شد.
وی با انتقاد از ضعف زیرساخت‌های اطلاعاتی تأکید کرد: بخشی از رانت، رشوه، قاچاق، زمین‌خواری و دیگر مفاسد موجود در کشور، ناشی از نبود داده‌های قابل رصد است. وقتی ندانیم چه کسی، کجا، چه اقدامی انجام می‌دهد، طبیعی است که انحراف و تخلف شکل می‌گیرد.
رئیس‌جمهور با اشاره به تجربه‌های تلخ در حوزه ساخت‌وساز غیرقانونی تصریح کرد: زمین‌خواری و کوه‌خواری زمانی رخ می‌دهد که نتوان مالکیت‌ها را به‌صورت دقیق ثبت و رصد کرد. گاهی پس از سال‌ها و سرمایه‌گذاری‌های چند هزار میلیاردی، ساختمان‌هایی شناسایی و تخریب می‌شوند که اساساً نباید ساخته می‌شدند.
 ساخت برج فناوری اکوسیستم واکسن می‌تواند 
جلوه‌ای از هدف الهام‌بخشی سند چشم‌انداز کشور باشد
علاوه‌بر اینها، نشست بررسی مقایسه‌ای برترین مدل‌های جهانی برج‌های فناوری حوزه اکوسیستم انسانی و تولید واکسن، به منظور عملیاتی کردن ایده «ساخت برج فناوری اکوسیستم واکسن» کشور که از سوی مسعود پزشکیان ارائه شده است، بعد از ظهر جمعه با حضور رئیس دفتر رئیس‌جمهور، معاونین اجرائی و علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان و وزرای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و جهادکشاورزی برگزار شد.  این برج قرار است به منظور ایجاد اکوسیستم واکسن، بزرگ‌ترین مرکز بیوتکنولوژی و راهبر صنعت واکسن کشور،‌ هاب تحقیق و توسعه واکسن منطقه و به عنوان بزرگ‌ترین مرکز تحقیق و توسعه کشور، احداث شود. 
بنا به پیشنهاد اولیه پزشکیان، برای برخورداری کشور از یک اکوسیستم انسانی و مرکز ساخت واکسن مدرن و به‌روز که بتواند در بخش انسانی و حیوانی در لبه دانش فعالیت کند، ساخت این برج در جریان بازدید رئیس‌جمهور از مرکز تحقیقات سرم و واکسن رازی در استان البرز، به طور جدی در دستور کار قرار گرفت.  رئیس‌جمهور 21 فروردین امسال، در جریان سفری کوتاه به استان البرز و دیدار با مدیران مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی، بر ضرورت تشکیل کارگروهی متشکل از اساتید دانشگاه، مدیران موسسه‌های رازی و پاستور و مسئولان وزارتخانه‌های بهداشت و درمان و جهادکشاورزی، به منظور هماهنگی، برنامه‌ریزی، طراحی و احداث این برج فناوری مطابق مجموعه‌های مشابه پیشرفته و به روز دنیا تاکید کرده بود. 
در جلسه گزارشی از برخی ویژگی‌ها و جزئیات برج فناوری متناسب با اکوسیستم کشورمان، بر اساس بررسی مقایسه‌ای برترین و مطرح‌ترین برج‌های فناوری در کشورهای مختلف دنیا ارائه شد. 
رئیس‌جمهور در این جلسه با قدردانی از تلاش‌ها برای تهیه طرح مذکور گفت: ما تا همین امروز از بیش از 1 میلیارد دلار برای احداث و ایجاد مراکز و مؤسسات علمی مختلف هزینه صرف کرده‌ایم، اما به نتیجه مطلوب نرسیده‌ایم، چرا که نگاه ما معطوف به افق‌های جهانی و منطبق بر سند چشم‌انداز کشور برای قرار گرفتن در جایگاه اول منطقه و الهام‌بخشی نبوده است.
وی افزود: بخشی از جوانان نخبه کشور به دلیل نبود شرایط و زیرساخت‌های مناسب فعالیت در سطوح بالای علمی، کشور را ترک می‌کنند و اگر بتوانیم مرکزی در تراز مراکز علمی سطح اول دنیا در کشور بسازیم، قطعا این جوانان رغبت بیشتری به ماندن در کشور خواهند داشت و چه‌بسا شاهد مهاجرت معکوس نخبگان کشور نیز باشیم. 
رئیس‌جمهور تصریح کرد: فعالیت این برج نیز به گونه‌ای برنامه‌ریزی خواهد شد تا هرکس بتواند محصولاتش را خودش به فروش برساند تا سود اصلی و واقعی آن نصیب مالکان و سازندگان آن محصول شود.