کد خبر: ۳۱۰۸۲۶
تاریخ انتشار : ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۴۹
همزمان با حضور ترامپ در ریاض

یمن با «ذوالفقار» فرودگاه بن‌گوریون رادوباره تعطیل کرد

 
 
 
سرویس خارجی-
ارتش یمن از عملیات موشکی علیه فرودگاه بن گوریون در سرزمین‌های اشغالی، با موشک بالستیک «ذوالفقار» خبر داد که منجر به تعطیلی این فرودگاه شده است.
«یحیی سریع»، سخنگوی نیروهای مسلح یمن، دیروز، گفت: «نیروی موشکی ارتش با موشک بالستیک فراصوت از نوع ذوالفقار عملیات نظامی ویژه‌ای را علیه فرودگاه بن گوریون انجام داد. این سومین موشکی است که ظرف کمتر از ۲۴ ساعت به فرودگاه بن گوریون شلیک شده است و با موفقیت به هدف خود اصابت کرد. موشک فراصوت روند پروازها در فرودگاه بن گوریون را نزدیک به یک ساعت متوقف کرد و میلیون‌ها صهیونیست را مجبور به فرار به پناهگاه‌ها کرد. هدف از عملیات ما توقف جنگ نسل‌کشی علیه ملت غزه است؛ جنگی که در مقابل چشم و گوش جهان انجام می‌شود. ما از امت می‌خواهیم در مخالفت با کشتار جمعی مردم غزه بپاخیزند و با گرسنگی و محاصره ملت غزه مخالفت کنند.»
همه پروازها را لغو کنند!
سرتیپ یحیی سریع سه‌شنبه‌شب نیز از حمله به فرودگاه بن گوریون با یک موشک بالستیک‌ هایپرسونیک خبر داد. وی توضیح داد که «این موشک با موفقیت به هدف 
اصابت کرد و موجب فرار میلیون‌ها صهیونیست به پناهگاه و توقف فعالیت فرودگاه به مدت یک ساعت شد. این عملیات تأکیدی بر تداوم ممنوعیت هوانوردی در فرودگاه بن گوریون 
است. سایر شرکت‌هایی که پروازهای خود را متوقف نکردند، باید همانند شرکت‌هایی که پروازها را به فرودگاه‌های فلسطین اشغالی متوقف کردند، اقدام کنند.»
پروازها لغو شد
رسانه‌های عبری نوشتند که پس از شلیک موشک از یمن، آژیرهای حمله هوائی در مناطق وسیعی در مرکز و اطراف بحر المیت به صدا درآمد. کانال ۱۲ اسرائیل گزارش داد: «پس از به صدا درآمدن آژیر حمله هوایی، پرواز و فرود هواپیماها در فرودگاه بن گوریون به حالت تعلیق درآمد.» خبرنگار «العربیه» نیز اعلام کرد: «آژیرهای حمله هوائی در بیت‌المقدس و شهرهای مرکزی پس از شلیک موشک از یمن به صدا درآمد.» ارتش رژیم اشغالگر نیز گفت: «موشکی از یمن شلیک شده و سامانه‌های دفاع هوائی در حال رهگیری آن هستند.» همچنین «یدیعوت آحارانوت» نوشت: «ما در عرض ۲۴ ساعت هدف سه حمله موشکی از یمن قرار گرفتیم.»
مطالبی دیگر از اف-35 کذایی!
دیروز در همین صفحه روزنامه در مطلبی به نقل از روزنامه آمریکایی «نیویورک‌تایمز» خواندید که به گفته چند مقام آمریکایی، چند فروند جنگنده اف-۱۶ و یک اف-۳۵ نیز به ‌شدت در معرض حمله مقاومت یمن قرار گرفتند و... حالا خبر می‌رسد که یک مقام آمریکایی به وب‌سایت آمریکایی «وار زون» گفته است که جنگنده رادارگریز اف-۳۵ آمریکا مجبور شد برای فرار از اصابت موشک‌های زمین به هوای مقاومت یمن، مانورهای‌گریز انجام دهد. همچنین مجله آمریکایی و دیرپای «فوربس» نیز نوشت: «نزدیک شدن خطرناک موشک‌های پدافند هوائی به اف-۳۵ آمریکایی بر فراز یمن می‌تواند پیامدهایی برای اسرائیل که از این نوع هواپیما استفاده می‌کند، داشته باشد. با توجه به اینکه حوثی‌ها توانایی خود را در تهدید جنگنده‌های اف-۳۵ آمریکایی ثابت کرده‌اند، احتمال اینکه اف-۳۵های اسرائیلی نیز در معرض آتش مشابهی قرار گیرند، وجود دارد.»
آسیب‌پذیری پدافند آمریکا
درحالی ‌که آمریکا از یک دهه پیش در حفره‌ عمیقی در زمینه توانمندی دفاع در برابر موشک‌های ‌هایپرسونیک و دیگر تسلیحات پیشرفته قرار داشت، اما تحلیلگران می‌گویند این حفره به میزان چشمگیری عمیق‌تر شده است. بر اساس گزارش روزنامه «واشنگتن تایمز»، مدیر سابق پژوهش و مهندسی نوسازی پنتاگون در رأس یک کمیته نیروی هوائی آمریکا در سال ۲۰۱۵ بود که به بررسی تهدیدات تسلیحات پیشرفته همچون موشک‌های ‌هایپرسونیک علیه امنیت آمریکا دست زد. در آن زمان این کمیته به این نتیجه رسید که آمریکا دچار دردسری جدی در زمینه توانمندی مقابله با این تهدیدات است.
۸ میلیارد دلاری که بر باد رفت
رسانه‌های آمریکایی گزارش دادند که هزینه حملات آمریکا علیه یمن بین ۶ تا ۸ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود و واشنگتن سلاح‌هایی به این قیمت در حملات ضدیمن استفاده کرده است؛ جایی که در دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ و حملاتی که نزدیک به دو ماه طول کشید، آمریکا ۳ میلیارد دلار سلاح در یمن مصرف کرد و سال گذشته در دوره ریاست‌جمهوری جو بایدن، رئیس‌جمهور سابق آمریکا ۵ میلیارد دلار توسط این کشور برای حملات علیه یمن در چارچوب حمایت‌های واشنگتن از تل‌آویو هدر رفت و هیچ یک نتیجه‌ای نداشت. روزنامه‌های آمریکایی تأکید کردند که حملات آمریکا علیه یمن با هدف حمایت از اسرائیل انجام شد، اما در واقع یک اقدام شکست‌خورده و پرهزینه است و به همین دلیل ترامپ روند جنگ با یمن را متوقف کرد. همچنین شبکه «ان‌بی‌سی نیوز» به نقل از مسئولان آمریکایی گزارش داد که جنگ علیه یمنی‌ها از مارس گذشته میلیاردها دلار برای واشنگتن هزینه داشته است. در پایان گفتنی است، با وجود آنکه طی ۲۰ ماه اخیر مقاومت یمن موفق شده بود تا کشتی‌های مرتبط با رژیم آپارتاید اسرائیل را هدف قرار دهد، ورود آمریکا به تحولات دریای سرخ و بمباران یمن با هدف حمایت از رژیم اسرائیل باعث شد تا برخی کارشناسان روزهای سختی را برای یمن پیش‌بینی کنند. این پیش‌بینی‌ها چندان درست از آب در نیامد، چون نیروهای آمریکایی خیلی زود اعلام کردند که از بمباران یمن دست کشیده‌اند و دیگر یمن را بمباران نخواهند کرد! طی چند ماه گذشته آمریکایی‌ها در علمیات‌های جداگانه‌ای بارها شهرهای صنعا، صعده و الحدیده یمن را هدف حملات هوائی سنگین قرار داده بودند (که فاز دوم آن از اواسط اسفند شروع شد) تا روز سی‎ویکم بمباران یمن توسط ارتش آمریکا در فاز دوم، ترامپ که همیشه نسبت به درگیری‌های نظامی طولانی‎مدت در غرب آسیا بدبین بود، خواستار گزارش پیشرفت شد، اما نتایج مورد نظر ترامپ در این گزارش حاصل نشده بود و آمریکا حتی برتری هوائی بر ارتش یمن ایجاد نکرده بود. براساس این گزارش، آن‌چه به اطلاع ترامپ رسیده بود آن بود که پس از ۳۰ روز حملات شدید علیه یمن، درگیری نظامی پرهزینه آمریکا بی‌نتیجه بوده است و همین نتیجه باعث شد تا آمریکا توقف بمباران یمن را اعلام کند. بالاخره آمریکا با میانجی‌گری عمان به توافقی نانوشته برای توقف حملات به یمن دست یافت و عملاً جبهه آمریکا از جبهه رژیم آپارتاید اسرائیل جدا شد! برخی باور دارند که نتانیاهو می‌داند پایان کار دولتش به معنای زندانی شدن و دادگاهی شدن خودش است و بسیار از احزاب در اسرائیل هم نتانیاهو را عامل شکست در عملیات هفت اکتبر نیروهای حماس می‌دانند؛ لذا نتانیاهو برای آن که بتواند در قدرت بماند و زندانی نشود، ناچار است تا جنگ در غزه و بمباران یمن را ادامه دهد، هرچند هیچ‌کدام دستاوردی برای او نخواهد داشت. به هر حال باید منتظر بود و دید که این حماقت تا کجا ادامه خواهد یافت!