کد خبر: ۳۱۰۷۷۹
تاریخ انتشار : ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۰:۰۶

استفتاء از رهبر معظم انقلاب اسلامی

 
 
مخالفت با قوانین و مقررات دولت اسلامی
س) آیا رعایت تمام قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران حتی در جزئیات و رعایت قوانین و دستورات اتحادیه‎ صنوف طلا و جواهر(که جزء دولت نیست و بخش خصوصی محسوب می‌شود) برای ساخت، خرید، فروش و تعمیر طلا و نقره و جواهر، لازم است؟ اگر کسی این قوانین را رعایت نکند، حکمش چیست؟
ج) مخالفت با قوانین و مقررات و دستورات دولت اسلامی که به‌طور مستقیم توسط مجلس شورای اسلامی وضع شده و مورد تأیید شورای نگهبان قرار گرفته‌اند و یا با استناد به اجازه قانونی نهادهای مربوطه وضع شده‌اند، برای هیچ‌کس جایز نیست؛ و در صورت تحقّق مخالفت توسط فردی در این خصوص، بر دیگران تذکر و راهنمایی و نهی از منکر لازم است.
سابیدن و ریزش طلا
 س) اگر تعمیرکار طلا هنگام ساییدن و برّاق کردن طلا، اشتباهاً بیش از حدّ معمول، طلا را بساید و این کار باعث ریزش بیشتر طلا شود، آیا ضامن است و باید به مشتری اعلام کند؟
ج) ضامن است و باید به مشتری اعلام کند.
تعمیر طلای مردانه
 س) اگر مشتری انگشتر طلای مردانه جهت تعمیر بیاورد، آیا جایز است که تعمیرکار آن را تعمیر کند؟ اجرتی که در مقابل این کار می‌گیرد، چه حکمی دارد؟
ج) تعمیر آن اگر به منظور استفاده مردان باشد، جایز نیست و اجرتی که در مقابل آن گرفته می‌شود، حرام است. 
معامله طلا در برابر طلا
س) اگر مشتری ۳۰ گرم طلای کهنه به زرگر بفروشد تا بعد از ۹ ماه ۳۰ گرم طلای نو از او تحویل بگیرد، آیا این معامله شرعاً صحیح است؟
ج) معامله طلا در برابر طلا، به صورت نسیه جایز نیست. 
فریب مشتری در معامله
س) اگر شخصی طلای قدیمی و عتیقه ­ با ارزش را برای فروش عرضه کند و خریدار(صاحب مغازه) بدون اینکه به فروشنده طلا(مشتری) اطلاع دهد، آن را به قیمت طلای معمولی بخرد؟ این معامله از نظر شرعی چه حکمی دارد؟
ج) در معامله، فریب دادن طرف مقابل جایز نیست و در فرض سؤال‌، فروشنده ­طلا می‌تواند با استفاده از خیار غبن، معامله را فسخ کند.