پزشکیان در آیین گرامیداشت هفته هلال احمر:
عزیزان هلال احمر، دنیا و رفاه خود را فدا میکنند تا دیگران زندگی بهتری داشته باشند
رئیسجمهور گفت: عزیزان هلال احمر دنیا و رفاه خود را فدا میکنند تا دیگران زندگی بهتری داشته باشند. این روحیه والا، ارزشمندترین دارایی بشر است.
مسعود پزشکیان، رئیسجمهور در آئین گرامیداشت هفته هلال احمر با شعار «هلال احمر، نماد امید و خدمت بیمنت»، با بیان اینکه بسیاری از افراد حاضرند دنیای خود را بدهند تا دنیای دیگران را بسازند و مشکلات دردمندان را حل کنند، افزود: کسی را که نسبت به درد و رنج دیگران بیتوجه باشد، نمیتوان انسان نامید.
پزشکیان با تاکید بر اینکه کمک به نیازمندان یک وظیفه دینی، انسانی و همگانی است، افزود: این فاجعه است که در دنیای امروز مدعیان حقوق بشر، آزادی و انسانیت به جای کمک به افراد دردمند و رفع مشکلات انسانها، خانه مردم بیگناه و بیپناه را بر سرشان ویران میکنند.
وی در آغاز سخنان خود با قرائت اشعاری از سعدی و مولوی در موضوع کمک به همنوعان، نیکوکاری و افراد دردمند، اظهار داشت: چنین نگاه به انسانها و موجودات زنده فرصتی است که همه در کنار هم در شادی و راحتی زندگی کنیم و فریادرس و کمکرسان یکدیگر باشیم.
رئیسجمهور همچنین با اشاره به مضامین دعاهای خاص ماه مبارک رمضان که از خدا میخواهیم همه فقرا را غنی، همه گرسنگان را سیر و همه بیماران را شفا بخشد، تصریح کرد: ما انسانها باید راهی را برویم که از خدا میخواهیم ضمن آن تلاش کنیم زندگی کسانی را که مشکل دارند بدون توجه به جنسیت، قومیت و باورهای آنها بهتر کنیم.
پزشکیان ادامه داد: کسانی که پشت تریبونهای رسمی و با چهرهها و لباسهای آنچنانی حضور دارند و در سخنان خود دم از حقوق بشر و انسانیت میزنند چگونه میتوانند بپذیرند که زنان، کودکان و سالخوردگان را به راحتی بمباران کنند؟ معلوم نیست در درون این افراد چه جانوری زندگی میکند!
وی با انتقاد از سکوت مجامع بینالمللی در برابر جنایات رژیم صهیونیستی و کشتار مردم بیدفاع، خاطرنشان کرد: دنیا میبیند اما ساکت است، سازمان ملل میبیند اما باز از چنین جنایتکاری دفاع میکند، این مشکلی است که ما داریم. وقتی در پشت تریبونها قرار میگیرند از آزادی و صلح حرف میزنند، اما در میدان عمل از درندهترین حیوانات درندهتر هستند.
رئیسجمهور افزود: آنها کارهای خودشان را به دیگران نسبت میدهند، اما معلوم است چه کسی به داد انسانها میرسد و چه کسی انسانها را زیر موشکها، بمبها و ابزارهای مجهز به علمی که به دست آوردهاند، نابود میکند.
پزشکیان در ادامه سخنان خود خطاب به کارکنان جمعیت هلال احمر یادآور شد: شما انسانهایی هستید که با باوری که برآمده از دین و فرهنگمان است، بدون توجه به اینکه انسان دردمند چه باور و عقیدهای دارد، برای کمک به کسانی که نیاز به کمک شما دارند، در صحنه حضور دارید. عزیزان هلال احمر دنیا و رفاه خود را فدا میکنند تا دیگران زندگی بهتری داشته باشند. این روحیه والا، ارزشمندترین دارایی بشر است.
رئیسجمهور در پایان گفت: انسان اگر درد [دغدغه] داشته باشد انسان است، اگر از درد و رنج دیگران بیخبر باشد نمیشود نام او را انسان گذاشت. انشاءالله دست به دست هم خواهیم داد تا گرفتاریها را از شهر و کشورمان و حتی در دنیا با این نگاه انسان دوستانه، رفع کنیم.
در آئین گرامیداشت هفته هلالاحمر و با حضور رئیسجمهور همچنین از تلاش شبانهروزی نیروهای امدادی خدماترسان هلالاحمر قدردانی و تجلیل شد.
ایران و ازبکستان با تکیه بر اشتراکات وسیع دو کشور میتوانند روابط خود را در همه زمینهها تقویت کنند
رئیسجمهور علاوهبر اینها، در دیدار «عارف عارفاف» نیز نخستوزیر ازبکستان، ضمن ابراز خرسندی از روند رو به گسترش روابط دو کشور اظهار داشت: ایران و ازبکستان پارههای یک پیکرند و در عرصههای تاریخی، فرهنگی، زبانی و اعتقادی، اشتراکات بسیار زیادی با یکدیگر داریم. مرزهای جغرافیایی نتوانسته و نمیتوانند بین مردم دو کشور جدایی بیندازند.
پزشکیان با بیان اینکه افزایش رفت و آمدها بین مقامات و مردم ایران و ازبکستان در تقویت تعاملات و ارتقای سطح روابط مؤثر است، افزود: همکاریها و روابط فیمابین جای گسترش و ارتقای بسیار زیادی دارد؛ ایران و ازبکستان با تکیه بر اشتراکات وسیع دو کشور و دو ملت میتوانند روابط خود را در همه زمینهها تقویت کنند.
وی آغوش دولت و ملت ایران را به روی مردم همتبار ازبکستان باز توصیف و تصریح کرد: ما با تعمیق مناسبات و تبادل تجربیات، توانمندیها و دستاوردهای متقابل میتوانیم آسایش و رفاه بیشتر برای مردم کشورهایمان و صلح، امنیت و ثبات بیشتر را برای منطقه به ارمغان بیاوریم.
رئیسجمهور از نخستوزیر ازبکستان خواست گرمترین سلامها و بهترین آرزوهای وی را به رئیسجمهور کشورش ابلاغ کرده و گفت: مشتاق تازه کردن دیدار با آقای میرضیایف در تهران و رایزنی برای تسریع در اجرای توافقات فیمابین هستم.
نخستوزیر ازبکستان نیز در این دیدار ضمن ابلاغ سلامها و آرزوهای نیک رئیسجمهور کشورش به پزشکیان خاطرنشان کرد: پیگیریهای جنابعالی و رئیسجمهور کشورم در پیشبرد اهداف مشترک و ارتقای سطح روابط فیمابین بسیار مؤثر بوده است.
«عارف عارفاف» با اشاره به بازدید خود از نمایشگاه دستاوردهای علمی، صنعتی و فنی جمهوری اسلامی ایران، از پیشرفتهای چشمگیر کشورمان در عرصههای مختلف ابراز خرسندی کرد و اظهار داشت: در رایزنیهایی که در جریان این سفر با مقامات ایرانی داشتیم و توافقات خوبی برای ارتقای حجم تبادلات تجاری دو کشور صورت گرفت.
مهمترین مشکل کشور در زمینه محیط زیست
فقدان یک برنامه جامع است
پزشکیان در جلسه شورایعالی حفاظت محیط زیست نیز با اشاره به اهمیت این حوزه، گفت: اگر محیط زیست تخریب شود، انسانها نیز آسیب جدی خواهند دید، بنابراین باید برنامه جامعی داشته باشیم تا مانع نابودی محیط زیست شویم. مهمترین مشکل کشور در زمینه محیط زیست، فقدان یک برنامه جامع است، به همین دلیل اقداماتی که تاکنون در این زمینه انجام شده، به اندازه کافی مشکلات را حل نکرده است.
وی تاکید کرد: کشور به برنامه عملیاتی و جامع در زمینه محیط زیست نیاز دارد تا همه بخشهای مختلف محیط زیستی به صورت یکپارچه دیده شوند. باید برنامهای تهیه شود که شامل اهداف، فرضیات، اقدامات عملیاتی، منابع مالی و نتیجه باشد.
رئیسجمهور همچنین با اشاره به ضرورت اصلاح روشهای موجود و استفاده از فناوریهای نوین در زمینه حفاظت از محیط زیست، خاطرنشان کرد: استفاده از فناوری نوین موجب میشود که هم نظارت دقیقتری بر محیطزیست انجام شود و هم خطراتی که اکنون محیطبانان را تهدید میکنند، کاهش یابد.
پزشکیان افزود: سازمان حفاظت از محیط زیست مسئول نظارت بر رویدادهای جاری در محیط زیست و اعلام هشدارهای لازم در این حوزه بوده و هر دستگاه اجرائی هم در وهله اول مسئول رفع تهدیدهای محیط زیستی در حوزه خود مسئولیت است، به طور مثال وزارت جهاد کشاورزی اولین مسئول مقابله با مسئله فرسودگی خاک است.
وی با تاکید بر حمایت دولت از تهیه برنامهای جامع برای حفاظت از محیط زیست، گفت: از نظرات بهترین مشاوران بینالمللی در تهیه برنامه جامع حفاظت از محیط زیست استفاده شود. برنامه تهیه شده باید مبتنی بر تحقیقات و دادههای علمی و استفاده از تجارب جهانی باشد. اگر چنین برنامه جامعی تهیه شود، چارچوبی کلی برای فعالیت در اختیار مدیران دولت در همه مناطق قرار میگیرد و آنها با مشارکت مردم میتوانند این برنامه را اجرائی کنند.
رئیسجمهور پس از شنیدن نظرات اعضای شورایعالی حفاظت محیط زیست درباره چگونگی حفاظت از 17 یوزپلنگ آسیایی باقی مانده در کشور، گفت: میتوان با روشهای دقیق و صحیح، محدوده زیست اینگونه جانوری را محدود کرد، تا بتوان برنامهریزی و مدیریت بهتری برای محافظت از آن داشت.
پزشکیان همچنین بر لزوم تقویت دیپلماسی برای اجرای تعهدات مالی سازمانهای بینالمللی فعال در زمینه محیط زیست، تعیین اولویتها در مسائل زیست محیطی و مشارکت دانشگاهها و مراکز علمی در تهیه برنامه جامع با چارچوب و استراتژی مشخص برای حفاظت از گونههای جانوری، گیاهی، آب، خاک و هوا تاکید کرد.
در این جلسه بررسی آییننامه داخلی شورایعالی حفاظت محیط زیست، آییننامه ارزیابی اثرات محیط زیستی، طرح بهرهبرداری از معدن نمک در پناهگاه حیات وحش شادگان، تقویت حفاظت از یوزپلنگ آسیایی، بهسازی و ایمنسازی بزرگراه حرم تا حرم برای جلوگیری از تصادفات گونههای حیات وحش، طرحهای هادی روستایی و کاهش تصادفات جادهای در پارک ملی گلستان در دستور کار قرار داشت.
شینا انصاری رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست نیز در این جلسه با اشاره به اینکه دستور کار این جلسه، بررسی مجموعهای از موضوعات کلیدی و راهبردی است، گفت: تحقق هر کدام از این اهداف به نوبه خود گامی اساسی در جهت تحقق اهداف عالی سازمان محیطزیست محسوب میشود. ما تهیه برنامه جامع حفظ تنوع زیست محیطی را با استفاده از فناوریهای نوین دنبال میکنیم.
کنار گذاشتن تأسیسات هستهای ایران قابل قبول نیست
همچنین هیئت دولت به ریاست مسعود پزشکیان تشکیل جلسه داد و رئیسجمهور در این جلسه بر عزم دولت برای حفاظت از دستاوردهای صلحآمیز هستهای کشور تأکید کرد و اظهار داشت: ما میتوانیم این اطمینان را بدهیم که جمهوری اسلامی ایران هیچگاه به دنبال سلاح هستهای نبوده، نیست و نخواهد بود.
پزشکیان با تاکید دوباره بر اینکه جمهوری اسلامی ایران به دنبال بمب هستهای نبوده و نیست، تصریح کرد: اساسا به لحاظ اعتقادی با این مسئله مشکل داریم و طبق فتوای مقام معظم رهبری هر اقدامی در جهت ساخت سلاح هستهای حرام است. البته بحثی که درباره کنار گذاشتن کل تأسیسات هستهای ایران مطرح شده، برای ما قابل قبول نیست؛ فناوری هستهای و دستاوردهای دانشمندان کشورمان در عرصه انرژی صلحآمیز هستهای در بخشهای مختلف از جمله تولید دارو و درمان، کشاورزی، محیط زیست و صنعت کاراییهای دارد و ما با قدرت فعالیتهای صلحآمیز هستهای را دنبال خواهیم کرد.
وی بر سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران در تعاملات صلحآمیز با جهان تأکید کرد و با بیان اینکه در مذاکره جدی و به دنبال توافق هستیم، افزود: ما گفتوگو میکنیم برای اینکه صلح میخواهیم، ما کشوری هستیم که دنبال صلح و امنیت در منطقهایم و بر این باوریم که کشورهای منطقه برادرند، با هم در صلح و صفا زندگی میکنند و نیازی به این نیست که از آن طرف دنیا کسی بیاید برای ما کاری انجام دهد، این رژیم صهیونیستی است که به دنبال ایجاد ناامنی و ناآرامی در منطقه است.
در این جلسه علاوهبر طرح موارد اجرائی دستگاهها توسط اعضای دولت، گزارش مفصلی از برگزاری نمایشگاه بینالمللی نفت از سوی وزیر نفت ارائه شد. بر اساس این گزارش، در این نمایشگاه 2 هزار شرکت داخلی و 170 شرکت خارجی از 16 کشور شرکت کردهاند.
همزمان با برگزاری این رویداد بزرگ، کار حفاری در دریای خزر بعد از 28 سال توق، مجددا آغاز شد. همچنین قراردادی سهجانبه میان تولیدکنندگان، شهرداری، وزارت نفت و سازمان حفاظت محیط زیست و سازمانهای بهرهبردار مثل شرکت پست و دیجی کالا در جهت تحویل 20 هزار دستگاه موتورسیکلت برقی و تعویض آنها با موتورهای فرسوده و کهنه در تهران منعقد شد.
در جریان برگزاری این نمایشگاه، قراردادی نیز با 18 شرکت استارتآپی تحت عنوان «بار اولی» جهت تولید کالاهایی که برای بار اول در کشور تولید میشوند، به مبلغ 200 میلیون دلار به امضا رسید.
در ادامه جلسه هیئت دولت وزیر گردشگری و میراث فرهنگی گزارشی از سفر به کشور مصر و شرکت در اجلاس دی8 ارائه کرد. وی همچنین توصیفی از شدت علاقهای که بعد از دیدار پزشکیان با «السیسی» رئیسجمهور مصر، نزد مردم و نخبگان و سیاستمداران این کشور نسبت به ایران و فرهنگ ایرانی ایجاد شده و اشتیاق موجود برای بازگشایی سفارتخانهها و آمد و شد میان گردشگران دو کشور بین مصریها ارائه کرد.
در ادامه جلسه تعدادی از آئیننامه اجرائی مربوط به قانون پنج ساله هفتم پیشرفت مورد تصویب قرار گرفت.