کد خبر: ۳۱۰۵۰۹
تاریخ انتشار : ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۰:۴۸
پولیتیکو  بررسی کرد

نگرانی جامعه اطلاعاتی آمریکا از خطرات رفتارهای غیرحرفه‌ای ترامپ

 
 
 
سرویس خارجی-
گزارش پولیتیکو حاکی‌ از آن است که، جامعه اطلاعاتی آمریکا به‌شدت از تبعات خطرناک رفتارهای غیرحرفه‌ای ترامپ و عدم توجه او به گزارش‌های این نهاد اطلاعاتی نگران است.
زمانی که پیروزی ترامپ در انتخابات آبان‌ماه سال گذشته مسجل شد، بیش از همه شاید جامعه اطلاعاتی آمریکا نگران این موضوع بود چرا که ترامپ در دور اول ریاست‌‌جمهوری‌اش به دنبال تغییرات گسترده در آژانس‌های اطلاعاتی بود. شیوه تعامل ترامپ با این نهادها، انتصاب افراد وفادار، سوءاستفاده سیاسی از این نهادها و همچنین عدم توجه به گزارش‌های اطلاعاتی، جامعه اطلاعاتی آمریکا را به‌شدت دچار نگرانی و سردرگمی کرده بود. این نگرانی‌ها همچنان ادامه دارد و در دور دوم ریاست‌جمهوری وی تشدید شده است. گزارش نشریه آمریکایی «پولیتیکو» هم نشان می‌دهد که وی همچنان توجهی به گزارش‌های نهادهای اطلاعاتی آمریکا ندارد و این بی‌توجهی حتی نسبت به دور اول بیشتر شده است. پولیتیکو نوشته است: «دونالد ترامپ از زمان مراسم تحلیف خود در ژانویه (دی) گذشته، تنها در ۱۲ جلسه توجیهی روزانه با حضور مقامات اطلاعاتی آمریکا شرکت کرده است.» تحلیل این رسانه از برنامه‌های عمومی رئیس‌جمهوری آمریکا، کاهش قابل‌توجه حضور ترامپ در جلسات «گزارش‌دهی» اطلاعاتی 
را نسبت به دور نخست ریاست‌جمهوری وی نشان می‌دهد.
بر اساس این گزارش «ترامپ در بیشتر روزهای دور نخست ریاست‌جمهوری‌اش، دوبار در هفته در جلسات توجیهی مقام‌های اطلاعاتی شرکت می‌کرد. این جلسات خلاصه‌ای از گزارش‌های جامعه اطلاعاتی آمریکا را درباره چالش‌های امنیتی مهم این کشور ارائه می‌دهند. تعداد پایین شرکت ترامپ در این جلسات، بسیاری را در جامعه اطلاعاتی آمریکا نگران کرده است، به‌ویژه اینکه سبک حکومت‌داری ترامپ به‌گونه‌ای است که درباره یک موضوع ابتدا عمل می‌کند و بعد به ارزیابی آن می‌پردازد.» «مارک وارنر» سناتور دموکرات و مقام ارشد کمیته اطلاعات سنای آمریکا در بیانیه‌ای که پولیتکو آن را منتشر کرده، نوشته است: 
«متاسفانه روشن است که رئیس‌جمهور ترامپ، ارزشی برای تجربه و حرفه خطرناک جامعه اطلاعاتی ما قائل نیست و متاسفانه این امر مردم آمریکا را در مقابل تهدیدهای آینده آسیب‌پذیر می‌کند.» گزارش روزانه رئیس‌جمهور (PDB) فقط یک گزارش به‌روز شده شفاهی نیست، بلکه شامل یک سند مکتوب جامع است که اغلب از آن به عنوان «کتاب» یاد می‌شود. این کتاب از طریق تحلیلگران اطلاعاتی و با یک فرآیند منظم و بسیار دقیق جمع‌آوری می‌شود و خلاصه‌ای از تهدیدات امنیتی مهم، از جمله درگیری‌های جهانی و ارزیابی‌های اطلاعاتی راهبردی را ارائه می‌دهد. این کتاب پنج روز در هفته به صورت چاپی یا دیجیتالی به رئیس‌جمهور و مشاوران ارشد وی تحویل داده می‌شود. با این حال طبق گزارش‌ها، ترامپ سند جلسه توجیهی را نمی‌خواند و ترجیح می‌دهد به‌روزرسانی‌های اطلاعات را به صورت شفاهی دریافت کند. این موضوع باعث نگرانی جامعه اطلاعاتی شده است.
شکایت 15 ایالت از ترامپ
آشوب ناشی از سیاسی‌های امنیتی‌، تجاری، مهاجرتی و زیست‌محیطی ترامپ نیز در داخل آمریکا همچنان ادامه دارد. در ادامه شکایت‌ها از ترامپ به‌خاطر این سیاست‌ها، ائتلافی متشکل از ۱۵ ایالت از اقدامات او در پروژه‌های انرژی شکایت و دولت را به دور زدن مقررات و قوانین حفاظت محیط‌زیست و به خطر انداختن گونه‌های در حال انقراض، زیستگاه‌های حیاتی و منابع فرهنگی متهم کرده‌اند. شبکه خبری «سی‌بی‌اس» در این‌باره نوشته: «ترامپ در روز نخست ریاست‌جمهوری‌اش، با صدور فرمان اجرائی وضعیت اضطراری ملی در صنعت انرژی، توسعه منابع نفت و گاز از طریق استفاده دولت فدرال از برخی حوزه‌های کلیدی و قانون تولیدات دفاعی را خواستار شد. این قانون به دولت اجازه می‌دهد از زمین و منابع خصوصی برای تولید کالاهایی که ضرورت ملی تلقی می‌شوند، استفاده کند. 
بر اساس این گزارش ۱۵ ایالت شکایت‌کننده از دولت ترامپ عنوان کرده‌اند که برخی سازمان‌های فدرال مانند سپاه مهندسان ارتش و وزارت کشور بررسی‌های لازم تحت قوانین فدرال همچون قانون آب پاک و قانون گونه‌های در معرض خطر انقراض را نادیده می‌گیرند. آنها در متن شکایت خود نوشتند که فرمان اجرائی ترامپ غیرقانونی است و به سازمان‌های فدرال دستور می‌دهد که قانون و مقررات را نقض کنند. این امر به آب‌ها، تالاب‌ها، زیستگاه‌های حیاتی، منابع تاریخی و فرهنگی، گونه‌های در معرض خطر و مردم و حیات‌وحش آسیب وارد می‌کند. به گزارش ایرنا، دو مقام آمریکایی روز جمعه اعلام کردند که دولت ترامپ به دنبال کاهش شدید در بودجه برخی از برنامه‌ها از جمله محیط‌زیست، برنامه‌های آموزشی و بهداشت و سلامت است.
تصاحب از طریق توافق!
از سیاست‌های چالش‌برانگیز خارجی آمریکا نیز خبر می‌رسد، ترامپ همچنان در جست‌وجوی راهی برای تصاحب جزیره گرینلند است. دو مقام آمریکایی و یک فرد مطلع در این زمینه به رویترز گفته‌اند، مسئولان واشنگتن در حال بررسی طرحی برای تصاحب جزیره گرینلند با استفاده از نوعی توافق هستند که آمریکا برای حفظ روابط نزدیک با چندین کشور حوزه اقیانوس آرام از آن روش استفاده کرده است. بر اساس این طرح دولت دونالد ترامپ، به مقام‌های ارشد گرینلند پیشنهاد می‌کند که این جزیره وارد پیمان به اصطلاح «انجمن آزاد» با واشنگتن شود!
خبرگزاری رویترز می‌افزاید در حالی که جزئیات دقیق این پیمان مشخص نیست که در حال حاضر شامل چند جزیره کوچک میکرونزی، مارشال و پالائو می‌شود، امضا این پیمان بین آمریکا و گرینلند به این بستگی دارد که واشنگتن چندین خدمت‌رسانی شامل ارسال نامه، حفاظت نظامی و مدیریت امور اضطراری را برای گرینلند تامین کند. در عوض این اقدامات، ارتش آمریکا آزادانه در کشورهای عضو این پیمان فعالیت می‌کند و این کشورها هم بدون عوارض کمرگی با آمریکا فعالیت تجاری دارند. رویترز می‌افزاید پیمان به اصطلاح «انجمن آزاد» با برخی از کشورهای مستقل به امضا رسیده و گرینلند نیز احتمالاً باید برای اجرای چنین طرحی و امضای این پیمان از دانمارک جدا شود. 
مکزیک از گوگل شکایت کرد
رئیس‌جمهوری مکزیک نیز به‌دنبال تصویب لایحه تغییر نام خلیج مکزیک توسط آمریکا، از شکایت علیه شرکت «گوگل» خبر داد. به گزارش ایرنا به نقل از روزنامه اسپانیایی «ال‌پائیس»، «کلائودیا شینباوم» رئیس‌جمهوری مکزیک در راستای عملی کردن تهدید قبلی خود مبنی بر طرح دعوای مدنی علیه گوگل اعلام کرد که دولت وی به دلیل تغییر نام خلیج مکزیک به «خلیج آمریکا» در نقشه‌های گوگل، شکایتی را علیه این شرکت فناوری تنظیم کرده است.دادگاه عالی مکزیکوسیتی به گوگل دستور داده است که به صورت فوری نام خلیج مکزیک را در سکوهای خود تصحیح کند. اعلام «شینباوم» یک روز پس از آن صورت می‌گیرد که مجلس نمایندگان آمریکا پنجشنبه گذشته، لایحه‌ای را برای تغییر نام خلیج مکزیک تصویب کرد؛ اقدامی که به فرمان اجرائی ژانویه(دی) گذشته «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا برای تغییر نام این خلیج قوت قانونی می‌دهد. این لایحه در حالی در مجلس نمایندگان آمریکا با اکثریت جمهوری‌خواهان به تصویب رسید که دموکرات‌ها این قانون را رد کردند و تصویب نهائی آن در انتظار مجلس سنا است. تغییر نام خلیج مکزیک از سوی گوگل، اقدامی در راستای جاه‌طلبی‌های ژئوپلیتیک ترامپ است که پیش از حضور رسمی در کاخ‌سفید از قصد خود برای تغییر نام خلیج مکزیک خبر داد.
آمریکایی‌ها برای روزهای سخت آماده باشند
خبر دیگر از آمریکا اینکه در گزارشی تحلیلی از روزنامه نیویورک‌تایمز، کارشناسان مالی و تحلیلگران اقتصادی نسبت به افزایش بی‌ثباتی اقتصادی در آمریکا هشدار داده‌اند و بر اهمیت پس‌انداز اضطراری برای خانوارهای آمریکایی تاکید کرده‌اند. روزنامه نیویورک‌تایمز با هشدار درباره سیاست‌های تجاری ترامپ، نوشته است: شهروندان آمریکایی برای روزهای سخت اقتصادی آماده شوند. به نوشته نیویورک‌تایمز، در شرایطی که بازار کار همچنان باثبات است و نرخ بیکاری در ماه آوریل (فروردین) به ۴.۲درصد رسید، ترس از آینده و نوسانات شدید در بازارهای مالی، باعث شده نیاز به یک سپر مالی قوی‌تر بیش از پیش احساس شود. در این گزارش، نیویورک‌تایمز با استناد به مشاوره‌های مالی شرکت سرمایه‌گذاری «ونگارد» توصیه می‌کند که هر شهروند آمریکایی باید حداقل مبلغی معادل ۲۰۰۰ دلار یا نیمی از هزینه‌های ماهانه، هرکدام که بیشتر است، برای روزهای سخت کنار بگذارد. این مبلغ به عنوان حداقل سپر در برابر هزینه‌های غیرمنتظره مانند تعمیر خودرو، قبض درمانی یا تعمیرات خانه پیشنهاد شده است. نیویورک‌تایمز همچنین تاکید می‌کند که شهروندان، پس از رسیدن به این سطح پایه، باید در ادامه تلاش کنند تا پس‌اندازی معادل سه تا ۶ ماه هزینه زندگی برای شرایط بیکاری یا بحران‌های بزرگ‌تر فراهم آورند. چرا که طبق گزارش‌های رسمی، میانگین دوره بیکاری در آمریکا نزدیک به ۶ ماه برآورد شده است.