کد خبر: ۳۱۰۱۵۷
تاریخ انتشار : ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۴۵

«اقشار ضعیف» قربانیان سیاست‌های ترامپ از نگاه گاردین

 
 
سرویس خارجی-
روزنامه انگلیسی سیاست‌های دولتی ترامپ را به ضرر اقشار ضعیف جامعه آمریکا دانسته و نوشته است: دولت او به دنبال «اصلاح نرم نژادی و نابودی اقشار ضعیف و آسیب‌پذیر جامعه آمریکا است.»
دولت ترامپ را بسیاری، «دولت میلیاردرها» نامیده‌اند. بر اساس گزارش‌ها دست‌‌کم ۱۱ نفر از کسانی که برای پست‌های استراتژیک دولت او انتخاب شده‌اند، یا خودشان به جایگاه یک میلیاردر رسیده‌اند یا همسران میلیاردر دارند و یا در فاصله‌ای نزدیک به این موقعیت قرار دارند. بنابراین، می‌توان نتیجه گرفت که کابینه ترامپ، ثروتمندترین دولت در تاریخ آمریکا خواهد بود که ارزش دارایی اعضای آن بالغ بر ۳۴۰میلیارد دلار است. دولت وی تا به این جای کار با اقدامات خود طبقه کارگر را به سخره گرفته و در خدمت طبقه سرمایه‌دار بوده است. پیش از این کارشناسان در بیان راهبرد دولت آمریکا نوشته بودند که او به دنبال «ملی‌گرایی اقتصادی در خارج» و اجرای «نئولیبرالیسم اقتصادی در داخل» است. بر اساس این ایده تمامی سیاست‌های دولت در نهادها و سازمان‌های مختلف، در خدمت میلیاردرها و به ضرر اقشار ضعیف و آسیپ‌پذیر جامعه است. 
بگذارید ضعیفان بمیرند!
روزنامه انگلیسی گاردین از همین زاویه به بررسی تبعات سیاست‌های چنین دولتی بر جامعه آمریکا پرداخته و نوشته است: ترامپ به‌دنبال اصلاح نژادی و نابودی اقشار ضعیف و بقای افراد باهوش است. گاردین اقشار ضعیف را بزرگ‌ترین قربانیان سیاست‌های ترامپ خوانده و با اشاره به منسوخ‌شدن شیوه‌های قدیمی اصلاح نژادی از طریق عقیم‌سازی اجباری یا نسل‌کشی‌های جمعی تاکید کرده است که رویکرد دولت کنونی آمریکا اجرای شیوه‌های نرم اصلاح نژادی از طریق سخت‌تر کردن سیستماتیک شرایط زندگی برای اقشار ضعیف جامعه است.
به گزارش ایرنا از این رسانه انگلیسی، «آمریکا با مداخلات غیرمستقیم محیطی و آموزشی، اقتصادی و بهداشتی به اصلاح نژاد نرم مشغول است، رویکردی که روح واقعی آن، این مفهوم است: بگذارید ضعیفان بیمار شوند اما به نژاد باهوش کمک کنید... رابرت اف‌.کندی جونیور، وزیر بهداشت دولت آمریکا همواره از جوانی خود با حسرت یاد می‌کند و می‌گوید که دیابت و اوتیسم در آن زمان تقریباً ناشناخته و میزان چاقی بسیار کمتر بود. از سوی دیگر او از زندگی همسو با طبیعت، فارغ از افزودنی‌های غذایی سمی، کودها، روغن‌های پخت‌وپز و سمی‌ترین ماده شیمیایی یعنی واکسن‌ها، حمایت می‌کند. این در حالی است که تأکید کوته‌بینانه کِنِدی بر مسئولیت شخصی به عنوان محرک اصلی سلامت، به این معنی است که او در بهترین حالت نسبت به این ایده که کسانی که نمی‌توانند به توصیه‌های او توجه کنند، ممکن است بمیرند، بی‌تفاوت بوده و در بدترین حالت از آن استقبال می‌کند.»
این مقاله با اشاره به نادیده گرفته‌شدن عامدانه اقشار ضعیف جامعه در دولت آمریکا می‌افزاید: «کندی با اجتناب از بحث در مورد آموزش، اشتغال، شبکه‌های حمایت اجتماعی، وضعیت اقتصادی و موقعیت جغرافیایی که در واقع عوامل مؤثر اجتماعی بر بهداشت و سلامی عمومی جامعه هستند، در واقع در حال اجرای اصلاح نژاد نرم در جامعه آمریکا است. بنابر این تحلیل، کندی تنها عضو دولت ترامپ نیست که چنین کاری را انجام می‌دهد. به نظر می‌رسد که افزایش هیجانات و تمایلات در دولت ترامپ پیرامون مهاجرت، ناشی از تمایل به شکل‌دهی ترکیب ژنتیکی جمعیت در آمریکا و حتی سایر نقاط جهان است. کاهش کمک‌های خارجی توسط ایلان ماسک‌، مشاور ارشد ترامپ، نیز در حال حاضر منجر به افزایش مرگ و میر کودکان و موارد ابتلا به ایدز و مالاریا در آفریقا شده است.» 
گاردین اساس همه این سیاست‌ها را تفکر «اصلاح نژادی نرم» عنوان کرده و آن را این‌گونه توصیف می‌کند: «اگر مراقبت‌های بهداشتی و خدمات نجات‌بخش را از افراد آسیب‌پذیر بگیرید، می‌توانید بگذارید طبیعت مسیر خود را طی کرده و سرانجام فقط افراد قوی زنده بمانند. این گزارش در پایان تاکید کرد که از نظر مقامات دولت ترامپ مانند کندی، افراد بیمار دلیل وضعیت وخیم جامعه هستند، نه سیستمی که افراد بیمار را از دسترسی به غذای سالم و مراقبت‌های پزشکی بازمی‌دارد.»
نگرانی از ترامپ در جهان
روزنامه «نیویورک‌تایمز» هم در مطلبی به فراگیر شدن موج ترس از ترامپ در جهان پرداخته و با اشاره به نتایج سه انتخابات اخیر در کشورهای کانادا، استرالیا و سنگاپور، آنها را متأثر از سیاست‌های «دونالد ترامپ» دانست و نوشته است: رای‌دهندگان از بیم سرنوشت آمریکایی‌ها تحت ریاست‌جمهوری ترامپ، احزاب میانه‌رو را برگزیدند. به گزارش روزنامه آمریکایی، در انتخابات کانادا و استرالیا احزاب راست‌گرایی که از دستورالعمل ترامپ در انتخابات (عظمت را دوباره به آمریکا بازگردانیم) وام گرفته بودند، شکست خوردند. نیویورک‌تایمز در مطلب خود آورده است که اگرچه ترامپ در حال شکل‌دهی به سیاست جهانی است، اما این لزوماً به معنای تغییر در همه‌جا براساس ذائقه رئیس‌جمهوری آمریکا نیست. از جمله در انتخابات کانادا و استرالیا طی دو هفته گذشته که میانه‌روها شاهد بودند چگونه شانس‌شان برای بقای سیاسی از سر گرفته شد و احزاب راست‌گرا شکست خوردند. نویسنده معتقد است که باتوجه به آنکه ترامپ تنها سه ماه است به قدرت بازگشته، هنوز زود است در مورد افزایش ضد ترامپیسم نتیجه‌گیری کنیم.
به گزارش ایسنا، «وال‌استریت ژورنال» هم در مطلبی با اشاره به پیروزی آنتونی آلبانیز در انتخابات سراسری استرالیا، به شرح تاثیر ترامپ بر این پیروزی و دیگر انتخابات‌های اخیر جهان پرداخته است. به گزارش وال‌استریت ژورنال، آلبانیز در روز شنبه در انتخابات سراسری این کشور بار دیگر به قدرت بازگشت؛ اتفاقی که او را به تازه‌ترین رهبر چپ‌گرایی تبدیل می‌کند که در سایه تحولات جهانی ناشی از سیاست‌های ترامپ، به پیروزی انتخاباتی دست یافته است. به گزارش این رسانه آمریکایی، این انتخابات بازتابی از واکنش رأی‌دهندگان به نظم نوین جهانی است؛ وضعیتی که در آن، ترامپ تعرفه‌هایی را علیه کشورها اعمال کرده، به روسیه نزدیک شده و با متحدان سنتی آمریکا با زبانی تند سخن گفته است. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند که دیدگاه عمومی در کشورهای متحد آمریکا همچون استرالیا، کانادا و بریتانیا نسبت به واشنگتن پس از بازگشت ترامپ منفی‌تر شده است.
جنگ ترامپ علیه هالیوود
خبر دیگر این که دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا تعرفه‌های ۱۰۰درصدی بر همه فیلم‌هایی که در خارج از آمریکا ساخته شده‌اند، وضع کرد. رویترز با اعلام این خبر نوشته است: ترامپ بامداد دوشنبه در پیامی در شبکه اجتماعی خودش موسوم به «تروث سوشال» نوشت، به نماینده تجاری و وزارت بازرگانی آمریکا مجوز داد تا «فوراً روند اعمال تعرفه بر همه فیلم‌های سینمایی را که در سرزمین‌های خارجی تولید و وارد کشور ما می‌شوند، آغاز کند». وی افزود که صنعت سینمای آمریکا به دلیل مشوق‌هایی که سایر کشورها برای جذب فیلمسازان و استودیوهای فیلمسازی و خارج کردن آنها از آمریکا ارائه می‌دهند، «با سرعتی بسیار زیاد» در حال مرگ است. ترامپ با بیان این که «هالیوود و بسیاری دیگر از حوزه‌های داخلی آمریکا در حال نابودی هستند» نوشت: این تلاش هماهنگ توسط سایر کشورها و تهدیدی علیه امنیت ملی است.