رئیس پلیس فتا فراجا خبر داد
کشف 94 درصدی پروندههای جرایم سایبری در سال گذشته
رئیس پلیس فتا فراجا گفت: در سال گذشته
۷ درصد افزایش کشف جرایم سایبری داشتیم
و ۹۴ درصد از پروندههایی که از سوی مردم و سیستم قضائی به ما ارجاع شده بود را کشف کردیم.
به گزارش کیهان، سردار وحید مجید، در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: در سال گذشته رشد ۵ درصدی استفادهکنندگان موبایل را داشتیم و در این سال بالغ بر ۱۷۰ هزار پرونده در جرایم سایبری ثبت شد. همچنین ۷ درصد افزایش کشف داشتیم و ۹۴ درصد از پروندههایی که از سوی مردم و سیستم قضائی به ما ارجاع شده بود را کشف کردیم.
سردار مجید، با بیان اینکه میزان وقوع جرائم در سال 1403 حدود 3.4 بوده است، افزود: پنج جرم اولویتدار داریم که ۴۱ درصد از جرایم معطوف به کلاهبرداریهای اینترنتی است، دوم برداشت از حساب کاربران، سوم دسترسی غیرمجاز به حسابهای کاربری شبکههای اجتماعی، چهارم هتک حیثیت و پنجم مزاحمتهای تلفنی است.
وی ادامه داد: درباره فراوانی میزان جرایم تقریباً
۱۵ درصد از جرایم در حوزه استان تهران بزرگ است. رتبههای بعدی نیز به اصفهان با ۹ درصد و سپس خراسانرضوی با ۹ درصد و فارس با ۸ درصد تعلق میگیرد.
رئیس پلیس فتا فراجا گفت: درباره پروندههای سازمان یافته، در حوزه اسکیمینگ یا کپی کارتهای بانکی سال گذشته 51 پرونده تشکیل و ۱۳۵ متهم دستگیر شدند. درباره مقابله با جرایم سایبری، پیشگیری از جرایم اولویت ماست و بدون کمکهای مردمی این موضوع امکانپذیر نیست.
مجید بیان داشت: جرایم سایبری صرفاً منوط به شکایت نیست. در یک سال گذشته، نزدیک به ۷۶ هزار رصد در حوزههایی مثل فروش سلاح، جعل مدرک، فعالیت کانالهای کلاهبرداری و تحرکات اراذل و اوباش در بستر فضای مجازی را انجام دادیم که منجر به بیش از ۲۰ هزار اقدام قضائی و عملیاتی شدهاند.
بازداشت40 مدعی فروش سؤالات کنکور
و ۷۹ فروشنده ابزار تقلب
وی درباره اقدامات پلیس فتا در تامین امنیت آزمون سراسری اظهارداشت: حدود یک ماه قبل از برگزاری کنکور، با همکاری سازمان سنجش، تیمهای تخصصی پلیس فتا وارد عمل شده و چهار روز مانده به آزمون نیز در حالت آمادهباش کامل قرار گرفتند. طی این عملیات، نزدیک به ۴۰۰ گروه، کانال و لینک در پیامرسانها و شبکههای اجتماعی از جمله تلگرام و اینستاگرام تحت رصد دقیق قرار گرفتند که در نتیجه آن، ۴۰ نفر از افرادی که با وعده فروش سؤالات کنکور اقدام به کلاهبرداری میکردند، شناسایی و دستگیر شدند. ۷۹ نفر نیز که در زمینه فروش ابزار تقلب و تجهیزات مخفی برای تخلف در آزمون فعالیت داشتند بازداشت و پرونده قضائی برای آنان تشکیل شد.
اقدام قاطعانه پلیس فتا
در برابر مخلان امنیت روانی جامعه
رئیس پلیس فتا همچنین در پاسخ به سؤال کیهان درباره برخورد با مخلان امنیت روانی مردم در فضای مجازی که به انتشار شایعه و اخبار کذب میپردازند، گفت: ما شاهد انتشار اخباری هستیم که بعضاً با قصد تشویش اذهان عمومی، خبر دروغ و فریب منتشر میشوند. منشأ انتشار بعضی از این اخبار در خارج از کشور و از سوی معاندین است و عدهای در داخل کشور که غافل هستند ممکن است این اخبار را بازنشر دهند. در این وضعیت، راستیآزمایی اخبار منتشر شده با رسانه ملی و رسانههای رسمی ماست.
سردار مجید ادامه داد: نکته اینجاست که اگر پلیس فتا متوجه بازنشر اخبار مغرضانه یا دروغ و شایعه در داخل شود، با دو دیدگاه و رویکرد در برابر آن مواجه میشود؛ اول اینکه اگر بازنشرکننده متوجه موضوع نباشد و نداند که از نظر قانونی باید اخبار را ابتدا راستیآزمایی کند، اگر لازم به تذکر باشد تذکرات لازم را میدهیم و اگر هماهنگی لازم داشته باشد، هماهنگی انجام شده و فرد مورد نظر توجیه میشود و خودش آن محتوا را حذف میکند، در غیر این صورت اگر پلیس فتا متوجه شود که نیت فرد مجرمانه، عالمانه و عامدانه است، طبیعتاً اقدامات قانونی را در راستای جلوگیری از بههم خوردن امنیت روانی مردم، نگرانی و آزردگی خاطر آنها قاطعانه انجام میدهد. وی افزود: لازم به ذکر است، انبوهی از تماسهای مردمی با حوزه فوریت سایبری اعلام میشود و مردم اعلام میکنند که مشکلی در سطح ملی به وجود آمده و اخباری منتشر شده است که معلوم نیست حقیقت دارد یا خیر، پلیس فتا با این موارد قاطعانه برخورد خواهد کرد.