کد خبر: ۳۱۰۲۲۵
تاریخ انتشار : ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۲۵
رئیس جمعیت هلال‌احمر:

انفجار بندر شهید رجایی از حریق یک لیفتراک و بر اثر بی‌احتیاطی به‌وجود آمد

 
 
 
رئیس جمعیت هلال‌احمر با اشاره به اینکه جرقه اولیه حادثه بندر شهید رجایی از یک لیفتراک شروع شد، گفت: این حادثه بر اثر بی‌احتیاطی به‌وجود آمد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، پیرحسین کولیوند در نشست خبری اظهار داشت: سال گذشته سال سخت و پرکاری برای ما بود، به محض اتمام عملیات نوروزی و خدمات ماه رمضان، حادثه بالگرد رئیس‌جمهور شهید اتفاق افتاد. هلال‌احمر و سایر دستگاه‌ها، هر آنچه را در توانشان بود در شرایط جوی سخت گذاشتند. پس از آن عملیات حج شروع شد و خدمات و حمایت‌های سلامت و درمانی برای حجاج داشتیم. البته تعداد جانباختگان ما در حج سال گذشته نسبت به ١۴٠٢، ٣٠ درصد کمتر بود.
 کولیوند افزود: سپس عملیات اربعین‌حسینی را داشتیم که در آن بیش از ٨ هزار نفر به صورت داوطلبانه در خاک عراق خدمت‌رسانی کردند. همان‌طور که وزارت کشور اعلام کرد یکی از پرتلاش‌ترین دستگاه‌ها برای پوشش مراسم اربعین‌حسینی جمعیت هلال‌احمر بود. 
 وی ادامه داد: همچنین کمک‌های مردمی را برای جبهه مقاومت ارسال کردیم. سپس حادثه معدن طبس را داشتیم که تا ماه‌ها در بحث تاب‌آوری همراه خانواده حادثه‌دیدگان بودیم. همچنین جمع‌آوری کمک‌های مردمی و سرکشی به خانواده شهدا در ماه مبارک رمضان را داشتیم.
 رئیس جمعیت هلال‌احمر درباره برنامه‌های این سازمان در سال جدید بیان داشت: اصلی‌ترین دغدغه ما معیشت نجاتگران است و سعی کردیم یک بخشی از آن را حل کنیم. با توجه به شرایط اقتصادی من را متعهد می‌کند تا از نظر معیشتی امدادگران را حمایت کنیم. حداقل سه بالگرد مدرن و به‌روز و سیستم ناوبری جدید به ناوگان اضافه خواهیم کرد. با توجه به بودجه سال تلاشمان این است که هزار و ۵٠٠ دستگاه خودرو امدادی به ناوگان اضافه کنیم. تجهیزات امدادی ما فرسوده شده و باید تجهیزات را نیز جدید و نوسازی کنیم و قرار است حداقل برای هزار پایگاه از نظر تجهیزات تکمیل شوند.
 کولیوند درباره حادثه انفجار بندر شهید رجایی گفت: امسال حادثه تلخ بندر شهید رجایی را داشتیم. دنیایی از کانتینر و اقلام وجود داشت و آتشی که سعی داشت خسارت‌های بیشتری وارد کند. به محض ورود به محل حادثه اولین اقدامی که با مدیریت وزیر کشور، استاندار و جمعیت هلال‌احمر و سایر دستگاه‌ها صورت گرفت؛ آنجا را به حالت یک جزیره جداسازی کردیم و سایر کانتینر‌ها را از کانتینر‌های آسیب‌دیده جدا کردیم.
وی افزود: تا آنجایی که دیدم این حادثه براساس بی‌احتیاطی رخ داد. پنج فروند بالگرد جمعیت هلال‌احمر کار اتفاق حریق را بر‌عهده داشت. بیش از هزار مصدوم به بیمارستان‌ها منتقل شده بودند. آخر شب به شخصه همه مجروحان را ملاقات کردم. بیش از ٣۵٠ امدادگر در موضوع اتفاق حریق و امداد به مجروحان نقش داشتند.
 رئیس جمعیت هلال‌احمر ادامه داد: جرقه اولیه از یک لیفتراک شروع شد که اگر یک ماشین اطفای حریق بود به‌راحتی می‌توانست جلوی این آتش‌سوزی و سرایت آن را بگیرد. ۳۰ درصد از کانتینر‌هایی که در مکان حادثه بندر شهید رجایی قرار داشتند با تلاش نیرو‌های امدادی سالم ماندند همچنین بیش از هزار نفر از مرگ حتمی نجات یافتند.
 کولیوند در پاسخ به سؤالی درخصوص مفقودین حادثه بندر شهید رجایی و اینکه آیا از اتباع نیز جز مفقودین هستند، گفت: ما خودمان را متعهد می‌دانیم تا زمانی که شرایط حادثه‌دیدگان بهبود پیدا کند کنارشان باشیم. ما کلاً ٧٠ نفر فوتی داشتیم که از این تعداد ٢۴ نفر قابل ‌شناسایی بودند و شناسایی شدند. اما برخی از اجساد نیاز به آزمایش DNA دارد که از سایر استان‌ها کمک گرفتند و قرار شد هرکس مفقودی دارد، حضوری به نیروی انتظامی مراجعه کنند. از نرم‌افزار‌های تلفن همراه متوجه شدیم که برخی از افراد در آن محل بودند باید منتظر نتیجه پزشکی قانونی بود. درخصوص اتباع نیز اطلاعی ندارم.