عارف در صحن علنی مجلس خبر داد
با ۵ کشور اوراسیا وارد تجارت آزاد شدهایم
معاون اول رئیسجمهور گفت: نگاه ما فقط تولید سختافزار نیست بلکه دنبال تولید نرمافزار برای بازار ۳۰۰ میلیونی منطقه است. با 5 کشور اوراسیا وارد تجارت آزاد شدهایم.
محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهور در جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی، درباره آخرین وضع تهیه و تصویب آیین نامههای اجرائی قانون برنامه هفتم، گفت: از همان روزهای اول که دولت چهاردهم تشکیل شد راهبرد و اسناد حرکت دولت اجرای برنامه هفتم و سیاستهای کلی نظام بوده است، خوشبختانه در برنامه هفتم ماده ۱۱۸ برای اولین بار راهبردی را برای اجرا و نظارت برای برنامه هفتم پیشبینی کرده بود که بر اساس آن یک شورای عالی با اختیار کامل تشکیل شود که دولت به آن اختیار داده بود که با حضور تعدادی از وزرا و رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به عنوان ناظر تشکیل شد. وی افزود: این شورا امر نظارت بر برنامه، بررسی موارد و نگرانی در مورد منابع مورد نیاز را مورد بررسی قرارداد که برای تحقق رشد هشت درصدی و اهداف کمی که در برنامه دیده شده به چه صورت منابع مورد نیاز را تامین کنیم.
هیچ راهی جز رسیدن به رشد ۸ درصدی نداریم
عارف با بیان اینکه عملکرد شش ماه شورای عالی نظارت بر برنامه و دستگاههای اجرائی حرکت در مسیر اجرای برنامه و تحقق اهداف آن خصوصا رشد هشت درصد بود، تاکید کرد: این ملاک و واقعیت است که در زمانی که ما در سند چشم انداز رشد هشت درصد را دیدیم هیچ راهی جز رسیدن به آن نخواهیم داشت.
وی افزود: در تدوین منابع و چگونگی منابع اقدامات خوبی انجام شده است، روند تصویب آیین نامهها در دولت، خوب و رو به روال بوده است مگر موارد خاص که ممکن است یک آییننامه بین دولت و کمیسیون ذی ربط اشکالاتی داشته باشد که چند بار در رفت و آمد باشد. معاون اول رئیسجمهور اظهار امیدواری کرد: عقبماندگی که در گزارش کمیسیون بود طی ماههای آینده با شتابی که در تدوین آییننامه و فعال شدن دبیرخانه اجرای برنامه در سازمان برنامه داریم رفع شود، تعداد احکام ۲۲۱ حکم است که دو برابر برنامه ششم است و حدود ۱۷۰ آییننامه میخواهد.
عارف افزود: در کنار فعالیتهای خود، تامین سرمایه برای اجرای برنامه هفتم را دنبال کردیم، تلاش مشترک بین دولت و مجلس برای تامین منابع مورد نیاز است و ما باید با هم همکاری کنیم.
با کشورهای اوراسیا وارد تجارت آزاد شدهایم
عارف با بیان اینکه امسال بهترین فرصت برای تامین سرمایه است، اظهار کرد: نگاه ما به سرمایههای داخل کشور است اما به این منابع محدود نمیشویم ولی باید به سرمایهدار تضمین دهیم تا سرمایه خارجی هم وارد شود. راهبرد تضمین سرمایه و تشویق سرمایهگذار را در دولت دنبال میکنیم. وی گفت: نگاه ما فقط تولید سختافزار نیست بلکه دنبال تولید نرمافزار برای بازار ۳۰۰ میلیونی منطقه است. با 5 کشور اوراسیا وارد تجارت آزاد شدهایم.
معاون اول رئیسجمهور اضافه کرد: همزمانی آغاز برنامه و شروع دولت موجب تأخیر در تصویب برخی آییننامهها شد، الان تصویب این آییننامهها شتاب خوبی گرفته است، صددرصد راضی نیستیم البته عقبماندگی را میتوانیم برطرف کنیم. عارف با تاکید بر اینکه مجلس ارتباط خوبی با دولت برای اجرای برنامه هفتم دارد و ما هدف مشترکی داریم، گفت: دولت و مجلس با همکاری هم برنامه هفتم توسعه را اجرائی خواهند کرد. دنبال تولید نرمافزار و خدمات فنی مهندسی برای بازار ۳۰۰ میلیونی منطقه هستیم. ارتباطات خوبی هم در منطقه داریم و وارد پیمانهای شانگهای، بریکس و اوراسیا شدهایم.
قالیباف: قانون برنامه هفتم
مهمترین سند برای مسائل کشور است
محمدباقر قالیباف، رئیسمجلس شورای اسلامی هم در نشست علنی، در ابتدای آغاز این جلسه با تبریک به مناسبت فرا رسیدن سالروز تأسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: این روز را به تمام مجاهدان جان بر کف سپاه عزیز تبریک و تهنیت میگویم و یاد و خاطره شهیدان به ویژه سیدالشهدای جبهه مقاومت شهید سلیمانی را گرامی میدارم.
رئیس مجلس در پایان با بیان اینکه پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه و بودجه و معاون رئیسجمهور نیز در جلسه نظارتی حضور دارد، عنوان کرد: امروز قانون برنامه هفتم پیشرفت مهمترین سند برای مسائل کشور است که در این جلسه به موضوعاتی پیرامون آن میپردازیم.
رئیس کمیته روابط خارجی مجلس: مجلس
از تیم مذاکرهکننده هستهای حمایت
و بر حفظ خطوط قرمز تاکید میکند
در ارزیابی مذاکرات اخیر غیرمستقیم جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا، اظهار کرد: دور دوم مذاکرات مشابه دور اول، بر اساس آنچه رسانهها منعکس کردند و همچنین اظهارات طرفین، مثبت و رو به جلو بوده است. از سوی دیگر، رسانههای غربی و آمریکایی بر اعتماد به نفس تیم مذاکرهکننده ایرانی و برنامهریزی آنان تأکید کردند. رئیس کمیته روابط خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: طرف مقابل میداند که باید برای درخواستهای خود یک سقف مشخص تعیین کند و این سقف به معنای تعطیلی صنعت هستهای جمهوری اسلامی ایران یا کاهش غنیسازی به صفر نیست.
نماینده مردم سمنان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تا به حال، اظهارات طرف مقابل نشاندهنده این است که آنها قدرت، توانمندی و ظرفیت هستهای ایران را پذیرفتهاند و جمهوری اسلامی ایران نیز با توجه به هزینههای سنگینی که برای استفادههای صلحآمیز از این صنعت کرده، قطعاً حفظ صنعت هستهای را به عنوان یک خط قرمز در نظر دارد و از این مسئله هیچگاه انصراف نخواهد داد.
گلرو در ادامه تأکید کرد: مجلس شورای اسلامی از مذاکرات هستهای حمایت میکند و حامی تیم مذاکرهکننده کشورمان است. امیدوارم بتوانیم با انسجام داخلی و با برنامه از تیم مذاکرهکننده ایران حمایت کنیم.