گزارش خواندنی مرکز مطالعات واشنگتن از بلایی که یمن بر سر آمریکا آورده است
سرویس خارجی-
مرکز مطالعاتی واشنگتن اذعان کرد که حملات یمنیها به کشتیهای آمریکایی در منطقه، تحرکات نظامی این کشور از اقیانوس هند تا اقیانوس آرام را محدود کرده است.
ارتش یمن، از زمان جنگ غزه، رژیم آپارتاید اسرائیل را تحت محاصره دریایی قرار داده است و کشتیهای مرتبط با آن و حامیان آن را هدف قرار میدهد. به دنبال حملات ارتش یمن علیه کشتیها در دریای سرخ و عرب و حملات هوائی به اراضی اشغالی، آمریکا و انگلیس حملات متجاوزانهای را علیه یمن انجام دادهاند که از شدت این حملات میتوان کاری بودن ضربات یمنیها را درک کرد، اما این حملات در منصرفکردن یمن از حمایت از فلسطین موفق نشدهاند.
گزارش خواندنی
جوانب مختلف کاری که یمن کرده است مورد توجه رسانهها و مراکز پژوهشی و... بوده است. در همین صفحه روزنامه نیز بسیاری از آنها منعکس شده است، اما آنچه مرکز مطالعات واشنگتن منتشر کرده است، متفاوت از تمام آنهاست. مرکز مطالعات واشنگتن اعلام کرد: «به دلیل محاصره اعمالشده توسط یمن در دریای سرخ، تحرکات نظامی آمریکا در معرض تهدید قرار دارد. یمن مانع توانایی آمریکا برای استقرار نیروهای خود و مدیریت سریع صحنه عملیات میشود. ۸۰درصد از تجهیزات دفاعی ایالاتمتحده از طریق کشتیهای تجاری حمل میشود که در معرض حملات یمن قرار دارند. هر محمولهای را نمیتوان با اسکورت مسلح محافظت کرد و حتی کشتیهای دارای اسکورت گاهی در دریای سرخ مورد حمله قرار گرفتهاند.»
آنطور که «ایسنا» به نقل از این آورده است، «مسیرهای جایگزین مانند رأسالرجاءالصالح برای آمریکا یکمیلیون دلار اضافی برای هر محموله هزینه دارد. تأخیر در تدارکات نظامی به دلیل محاصره توسط یمن، توانایی ارتش آمریکا برای استقرار سریع از اقیانوس هند به اقیانوس آرام را مختل میکند. حملات یمن، واشنگتن را وادار میکند تا در استراتژیهای استقرار سریع خود تجدیدنظر کند. گزینههای حملونقل نظامی ایالاتمتحده به دلیل عملیات یمن یا پرهزینه است یا در خطر است. حملونقل هوائی یک جایگزین گران و محدود برای حملونقل دریایی است. شرکت اسرائیلی TrukNet و شرکت اماراتی Pure Trans به عنوان حامل زمینی بین امارات و اسرائیل با ظرفیت حمل ۳۵۰ محموله در روز فعالیت میکنند. این دو شرکت از جمله کاندیداهای برتر برای قرارداد با ارتش آمریکا هستند. شبکه حملونقل دفاعی ایالاتمتحده پیشنهاد ایجاد ۳۰۰ مرکز لجستیکی برای تنوع بخشیدن به گزینههای حملونقل، از جمله لنگر انداختن در بندر جده را دارد.»
۴۰ حمله هوائی آمریکا
تجاوزات آمریکاییها همچنان ادامه دارد. رسانههای یمنی گزارش دادند که جنگندههای آمریکایی از شامگاه دوشنبه تا سپیدهدم دیروز (سهشنبه)، سلسله حملات هوائی شدیدی را به تعدادی از استانهای یمن انجام دادند که حدود ۴۰ حمله را شامل میشد و صنعا، مأرب و الحدیده را بمباران کردند. در صنعا، پایتخت، هواپیماهای آمریکایی ۳ حمله به منطقه براش در شرق کوه نقم انجام دادند. همچنین، هواپیماهای آمریکایی مناطقی در المحجر در روستای هروب در بخش الحصن وابسته به خولان، و براش در بخش سنحان در شرق صنعا را بمباران کردند. در استان مأرب در شمالشرق صنعا، بخش مجزر در دو نوبت متوالی هدف ۴ حمله هوائی قرار گرفت. در همین حال، رسانههای یمنی تأکید کردند که هواپیماهای آمریکایی بخشهای العبدیه و صرواح را نیز هدف حمله هوائی قرار دادند. در استان الحدیده در غرب یمن، هواپیماهای آمریکایی چندین حمله به جزیره کمران انجام دادند که این دهمین حمله از این نوع به این جزیره از ۳۱ مارس (11 فروردین) تاکنون بوده است. جنگندههای آمریکایی شدت حملات خود را به بخش التحیتا در همین استان افزایش دادند، به طوری که تعداد حملات از صبح دیروز تا ساعات شام به ۲۵ حمله رسید. فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) در بیانیهای شامگاه دوشنبه اعلام کرد که ناو هواپیمابر آمریکایی هری اس.ترومن به حملات هوائی شبانهروزی خود علیه مواضع یمنیها ادامه میدهد. این بیانیه پس از آن منتشر شد که این گروه در واکنش به حملات آمریکا دو ناو هواپیمابر آمریکایی در دریای سرخ را هدف گرفت.
در اینجا یادآوری این نکته نیز خالی از لطف نیست که چند روز پس از انتشار گزارشهای متعدد رسانههای غربی درباره احتمال انجام حمله زمینی به مناطق تحت کنترل انصارالله در یمن از طریق نیروهای تحت حمایت عربستان و امارات که خود را «دولت قانونی» در این کشور میدانند، ملاحظات منطقهای مانع آغاز چنین حملهای شده است. روزنامه «العربی الجدید» در گزارشی نوشته بود: «چندین منبع سیاسی، از جمله شخصیتهایی که در مذاکرات جاری شرکت دارند اما به دلیل حساسیت پرونده خواستند نامشان فاش نشود، و طی روزهای گذشته فاش کردند که یک تحرک دیپلماتیک فشرده برای جلوگیری از وقوع جنگ تمامعیار در یمن در جریان است؛ جنگی که صدای طبل آن شنیده میشود.»
ما تصمیمات خود را اینگونه میگیریم!
«محمد البخیتی»، عضو ارشد هیئت سیاسی انصارالله، گفته است: «در یمن، همواره تصمیماتمان را بر اساس محاسبات و سنتهای الهی میگیریم و به هیچیک از محاسبات نظامی، مادی و حتی سیاسی توجهی نمیکنیم. جبهه آگاهی به هیچ وجه کمتر از جبهه نظامی اهمیت ندارد، بلکه اساس کار است و بنابراین باید از تجربیات یکدیگر به عنوان کشورهای محور مقاومت استفاده کنیم.»
یمن خواستار تحقیقات بینالمللی
«جمال عامر»، وزیر خارجه یمن، در پیامهایی به رئیس شورای حقوق بشر، کمیسر حقوق بشر سازمان ملل، رئیس مجمع عمومی، رئیس شورای امنیت و دبیرکل سازمان ملل و تمام سازمانهای بینالمللی خواستار تشکیل کمیته بینالمللی مستقل برای تحقیقات درباره جنایتهای آمریکا علیه ملت یمن شد. جمال عامر گفت: «آمریکا تاکنون نزدیک به هزار حمله را علیه یمن هدف انجام داده که صدها تن از غیرنظامیان از جمله زنان و کودکان و مراکز غیرنظامی از جمله بنادر، فرودگاهها، مراکز پزشکی، انبارهای آب و اماکن باستانی را هدف قرار داد. از جمله دیگر جنایتهای آمریکا هدف قرار دادن بندر رأس عیسی است که منجر به شهادت ۸۰ غیرنظامی و زخمی شدن ۱۵۰ نفر دیگر شد. سکوت جامعه بینالمللی در قبال تجاوز آمریکا علیه یمن این کشور را به ادامه اقدامات خود برای نابودی تواناییهای ملت یمن و ریختن خون آنها تشویق کرده است.»