عارف در چهاردهمین جلسه کارگروه ملی زیارت:
پیگیر مطالبات مردم در حوزه زیارت هستیم
معاون اول رئیسجمهور گفت: پیگیر و پای کار مطالبات مردم در حوزه زیارت هستیم و از تمام توان در این زمینه بهره خواهیم گرفت.
محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهور در چهاردهمین جلسه کارگروه ملی زیارت که در تالار ولایت آستان قدس رضوی برگزار شد، افزود: انقلاب اسلامی به عنوان یک انقلاب فرهنگی مطرح است که باید برای برآوردن نیاز جامعه در امر فرهنگی از هیچ تلاشی دریغ نکند.
وی با بیان اینکه به عنوان حاکمیت «قیم مردم نیستیم بلکه خدمتگزار آنان هستیم»، ادامه داد: باید برای برآورده کردن مطالبات جدی مردم در زمینههای مختلف از جمله زیارت اماکن مقدس، با تمام توان پای کار بیاییم و مطمئن باشیم که نتایج بسیار خوبی برای جامعه دارد.
معاون اول رئیسجمهور اظهار کرد: این جلسه چهاردهمین جلسه کارگروه ملی زیارت در کشور است و امیدواریم به برکت چهارده معصوم نتایج این نشست بسیار ارزشمند باشد و راه برای کارهای جدی هموارتر شود.
عارف افزود: تسهیل و فراهم آوردن امکانات جامعه در مسیر زیارت، وظیفه معنوی نظام است اما نباید این امر تنها به چهار مکان مقدس در چهار استان محدود شود بلکه باید در حد توان به زیارت دیگر اماکن متبرکه هم توجه شود.
وی در نخستین جلسه با اعضای «کارگروه ملی زیارت» در دولت چهاردهم با ابراز خوشحالی از اینکه نخستین سفر رسمی خود را همزمان با برگزاری جلسه کارگروه در جوار آستان ثامنالحجج(ع) آغاز میکند، گفت: امیدواریم با برکت و انگیزه معنوی که از این سفر میگیریم کارهای ارزشمندتری انجام داده و خدمتگزار صادقی برای مردم باشیم.
حجتالاسلام احمد مروی، تولیت آستان قدس رضوی نیز در این جلسه گفت: امیدواریم که این جلسه سرآغازی برای جدیتر گرفتن امر مهم و معنوی زیارت باشد و تصمیمات خوب و سازندهای برای این امر ملکوتی اتخاذ شود که مایه برکت قرار گیرد.
گفتنی است، عارف معاون اول رئیسجمهور بر مزار شهید خدمت آیتالله رئیسی حضور یافت و با قرائت فاتحه، یاد و خاطره وی را گرامی داشت.
تاکید رهبر معظم انقلاب حفظ و تقویت
فضای آرامش کنونی در کشور است
معاون اول رئیسجمهور همچنین در جلسه ستاد تنظیم بازار که وزرای دادگستری صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، راه و شهرسازی، ارتباطات و فناوری اطلاعات، معاون اجرائی رئیسجمهور، سخنگوی دولت، دبیر هیئت دولت و مسئولان دستگاههای امر حضور داشتند، تصریح کرد: در دولت و به ویژه ستاد تنظیم بازار در مقابله با گرانفروشی با وجود افزایش قیمتهای جهانی عملکرد خوبی صورت گرفت.
عارف همچنین با اشاره به زحمات و تلاشهای دستگاههای نظارتی از جمله سازمان حمایت مصرفکننده و تولیدکننده، اتاق اصناف و استانداریها برای برخورد با سودجویان و گرانفروشان خاطرنشان کرد: تجربه موفقیتآمیز دولت در حفظ آرامش کنونی بر بازار در طول سال باید با قوت ادامه یابد.
وی حفظ و تقویت آرامش در کشور را از تاکیدات مقام معظم رهبری و راهبردهای نظام و دولت چهاردهم برشمرد و گفت: مقام معظم رهبری در دیدارهای خود با دولت و مسئولان نظام همواره بر حفظ و تقویت آرامش در کشور توصیه کردند که دولت چهاردهم از ابتدای آغاز به کار با وجود سختی و شرایط کشور که با دهه ۶۰ قابل مقایسه است اما به دنبال این راهبرد بود که جامعه با بهترین وضعیت به ویژه در حوزه معیشت اداره شود. معاون اول رئیسجمهور ادامه داد: در تداوم مسیر کنونی ستاد تنظیم بازار گامهای اساسی در سال جدید برداشته و موجبات رضایت مردم فراهم شود تا همچنان راهبرد «اولویت معیشت» نظام ادامه یابد چراکه توجه و رسیدگی به معیشت مردم از راهبردهای اصلی دولت چهاردهم است.
عارف تاکید کرد: باید با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی سیاستهای حاکمیت را دنبال کنیم.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به مصوبه قبلی محدودیت صادرات برای تنظیم قیمتها در بازار تصریح کرد: وزیر جهاد کشاورزی بر اساس تولید سال، سهم نیاز داخلی را مشخص کند و به مازاد بالاتر از نیاز کشور، مجوز صادرات کالاها داده و در موارد خاص نیز برخی از کالاهای مورد نیاز وارد شود.
در اجرای هر طرح اولویت عدم آسیب به معیشت مردم
و سپس اجرای آن است
عارف همچنین از عملکرد اجرائی طرح کالابرگ الکترونیکی توسط وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی قدردانی و تاکید کرد: در ادامه اجرای این طرح ضرورت دارد وزارت تعاون افرادی از دهکهای پایینی که از اجرای این طرح از قلم افتادهاند را هرچه سریعتر شناسایی کند و تحت پوشش قرار دهد. وی ادامه داد: در اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی در دولت چهاردهم پس از رفع اشکالات این طرح در سالیان گذشته، اصلاحات در روند اجرای کنونی بررسی و در دولت طرح شود.
عارف خاطرنشان کرد: در اجرای هر طرح اولویت عدم آسیب به معیشت مردم و سپس اجرای آن است.
همچنین در ادامه جلسه که به ریاست معاون اول رئیسجمهور برگزار شد، وزرای صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی گزارشی از اقدامات انجام شده این دو وزارتخانه برای آرامش بازار و تامین کالاهای مورد نیاز مردم در ایام تعطیلات نوروز و ماه مبارک رمضان ارائه کردند.
همچنین وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی گزارشی از نحوه اجرای طرح کالابرگ الکترونیک شامل برنامه زمانبندی اجرای طرح، خانوارهای مشمول طرح و اعتبار مورد نیاز، اصلاحات انجام شده طرحهای گذشته، پیشنهادات برای اجرای هرچه بهتر این طرح در طول سال جاری و تعداد فروشگاههای خرد و زنجیره فعال در اجرای این طرح ارائه کرد.
وزارت جهاد کشاورزی نیز گزارشی از میزان ثبت سفارش و واردات در سال ۱۴۰۳ و همچنین آمار کالاهای اساسی در بنادر کشور در هفته دوم سال جاری ارائه کرد.
در این جلسه مقرر شد، وزارت جهاد کشاورزی بر اساس تولید سال، سهم نیاز داخلی را مشخص کند و به مازاد بالاتر از نیاز کشور، مجوز صادرات کالاها داده و در موارد خاص نیز برخی از کالاهای مورد نیاز وارد شود.
در ادامه این جلسه با توجه به ضرورت تعیین تکلیف نحوه عرضه خودروهای وارداتی و جلوگیری از افزایش قیمت خودروها و همچنین تاثیر آن بر سطح عمومی قیمتها مقرر شد، قیمت کلیه خودروهای بنزینی و هیبریدی وارداتی پس از محاسبه سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان و تصویب ستاد تنظیم بازار عملیاتی شود.