امیدواری به اعلام رأی کرسنت و کروز با سرعت عمل دستگاه قضا در پرونده دبش
پس از اعلام حکم مجرمان در پرونده چای دبش، مردم در انتظار تعیین تکلیف پرونده کروز و کرسنت در قوه قضائیه هستند.
به گزارش خبرگزاری فارس؛ کمتر از چهار ماه زمان لازم بود تا یکی از پروندههای فساد اقتصادی در ایران موسوم به چای دبش از اولین جلسه دادگاه به صدور حکم ۱۰۷۰ صفحهای علیه مجرمان برسد.
«دیوید میلر» استاد دانشگاه آکسفورد معتقد است که اعتماد و فضای ضد فساد، دو پیامد اولیه رسیدگی سریع به پروندهها در دستگاه قضائی است.
با این وجود حکم مجرمان پرونده شرکت قطعهسازی کروز به اتهام قاچاق حرفهای و سازمانیافته قطعات خودرو پس از ۳۷ ماه و پرونده کرسنت در مورد قرارداد گازی ایران و یک شرکت خارجی پس از حدود ۱۸ سال هنوز اعلام نشده است.
در پرونده چای دبش ۲۴ جلسه دادگاه در دو نوبت صبح و عصر برگزار شد و در نهایت حکم برخی از متهمان توسط قوهقضائیه اعلام شد.
پرونده کرسنت بدون رسیدگی باقی مانده
جمعی از کاربران فضای مجازی هم با ثبت پویشی با عنوان «چرا پرونده کرسنت همچنان بدون رسیدگی باقی مانده است؟» خواستار رسیدگی به این موضوع شدند.
در این پویش عنوان شده است که ریاست محترم قوه قضائیه چرا پرونده کرسنت را که خسارتی بدتر از عهدنامه گلستان و ترکمنچای به کشور وارد کرده، مورد رسیدگی قرار نمیدهد؟
مدتی پیش ساختمان شرکت ملی نفت ایران در شهر روتردام به نفع شرکت کرسنت به فروش رفت و همچنین اخیرا نیز شرکت کرسنت برای بلوکه و مصادره دو میلیارد دلار از دارایی ایران در بانکی در مالزی اقدام کرد.
دیوان محاسبات کشور در سال ۱۳۸۵ در گزارشی، شرکت کرسنت را فاقد اعتبار و سابقه چندان درخشان در امور نفتی دانست و تاکید کرد: این شرکت در اجرای قراردادی نیز که قبلا با ایران داشته به مشکلات خاصی برخورد کرده است و حسب اطلاعات دریافتی هنوز از این بابت نتوانسته است با طرف ایرانی تسویه حساب کند.
گفتنی است پرونده کرسنت از نیمه دهه هشتاد در کشور مطرح شده و هنوز حکمی برای متهمان آن صادر نشده است.