kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۶۶۲۱
تاریخ انتشار : ۰۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۹
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران:

حدود 3 درصد سهم ناخالص ملی صرف هزینه‌های درمان در تصادفات می‌شود

 
 
 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: سالانه حدود 
سه درصد از سهم ناخالص ملی، صرف هزینه‌های مرتبط با درمان در حوادث ترافیکی و تصادف می‌شود که رقم بسیار بالا و قابل توجهی است.
به گزارش ایرنا، نادر توکلی روز چهارشنبه در سومین کنگره بین‌المللی مرکز تحقیقات سوانح، مصدومیت و مدیریت درمان سوانح ترافیکی که در مرکز همایش‌های رازی برگزار شد، اظهار داشت: سالانه ۲۰ هزار نفر در کشور جان خود را بر اثر حوادث رانندگی از دست می‌دهند که تلاش برای کاهش این آمار نیاز به عزمی جدی و کاری همگانی دارد که پویش ملی «نه به تصادف» از جمله اقداماتی است که می‌تواند با همراهی عموم مردم، زمینه‌ساز کاهش تلفات ناشی از تصادف و هزینه‌های تحمیلی آن به کشور باشد.
وی با اشاره به اهمیت کار جمعی و فرهنگ‌سازی در راستای کاهش آمار تصادفات و خسارت‌های ناشی از آن، افزود: این پویش حتی اگر منجر به کاهش یک مرگ در تصادفات شود نیز بسیار ارزشمند و قابل تقدیر است. اجرای پویش «نه به تصادف» با پیشنهاد وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به تصویب دولت رسیده و نقش تمامی دستگاه‌ها برای مشارکت در اجرای این حرکت ملی تعریف شده است.
 خواب‌آلودگی عامل ۳۰ تا ۴۰ درصد تصادفات مرگبار کشور
مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی وزارت بهداشت نیز با بیان اینکه سالانه فقط ۷۰۰هزار راننده از نظر سلامت معاینه می‌شوند، گفت: ۳۰ تا ۴۰ درصد تصادفات مرگبار کشور ناشی از خواب‌آلودگی راننده است.
خسرو صادق نیت با اشاره به اجرای پویش ملی «نه به تصادف» افزود: هر هفته ده‌ها نفر در حوادث ترافیکی کشور جان خود را از دست می‌دهند و صدها نفر نیز مصدوم می‌شوند، به عبارت دیگر حوادث ترافیکی سالانه ۲۰هزار نفر را به کام مرگ می‌برد که عمده آنها جوانان هستند.
صادق نیت با اشاره به اینکه خواب سنگین ۲۰ تا ۲۵ درصد مجموع خواب فرد را به خود اختصاص می‌دهد، اظهارداشت: ساعت ۶ صبح تا ۹ شب اوج هوشیاری مغز انسان است و ساعت ۱۲ نیمه شب تا ۵ صبح نیز زمان کاهش سطح هوشیاری است.
وی ادامه داد: شب‌ها و در هنگام رانندگی، مغز ۱۰ تا ۱۵ دقیقه به خواب می‌رود، در حالی که چشم باز است و همین امر از عوامل اصلی بروز تصادف محسوب می‌شود. ۲۵ درصد افراد جامعه دچار اختلال خواب هستند و بی‌خوابی مزمن از جمله عوامل مهم در بروز خواب‌آلودگی انسان حین رانندگی است.