kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۶۱۴۷
تاریخ انتشار : ۰۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۴

کدام شرکت‌های فناوری در کشتار مردم  به رژیم صهیونیستی کمک کردند؟

 
 
سرویس خارجی-
خبرگزاری آسوشیتدپرس در یک پژوهش مفصل، به استفاده ارتش صهیونیستی از هوش مصنوعی پرداخته و نوشته است که «اسرائیل در موارد متعدد»ی با استفاده از این تکنولوژی، جان غیرنظامیان زیادی را در غزه و لبنان گرفته است.
«سوءاستفاده از تکنولوژی»، معضلی قدیمی است که، صاحبان مکتب فرانکفورت، روی آن مطالعات جدی انجام داده‌اند. گاهی این سوءاستفاده آن‌قدر زیاد می‌شود که برخی از این متفکران علوم اجتماعی را به این نتیجه رسانده است که، تکنولوژی بی‌طرف نیست! چرا که همواره به نفع صاحبان آن عمل کرده و به جنایات فجیعی هم منجر شده است. این سوءاستفاده‌ها در حال حاضر نیز دیده می‌شود. نمونه آن ماجرای پیجرها در لبنان و همین‌طور استفاده از هوش مصنوعی در جنگ لبنان و غزه است.
دیروز خبرگزاری «ایسنا» به نقل از «آسوشیتدپرس» به گوشه‌ای از این سوءاستفاده‌ها پرداخت. بر اساس این گزارش تحقیقات جدید نشان می‌دهد که شرکت‌های بزرگ فناوری آمریکا به‌طور مخفیانه به رژیم صهیونیستی در شناسایی و هدف قرار دادن افراد در غزه و لبنان از طریق هوش مصنوعی و خدمات پردازش ابری کمک کرده‌اند. اما همزمان، شمار تلفات غیرنظامیان به‌شدت افزایش یافته و نگرانی‌هایی در مورد نقش این فناوری‌ها در کشتار افراد بی‌گناه را برانگیخته است. یک مقام اطلاعاتی صهیونیست به آسوشیتدپرس گفته است که ادغام سیستم‌های هوش مصنوعی با اطلاعات انسانی، به اشتباهات در هدف‌گیری منجر شده و در مواردی دانش‌آموزان دبیرستانی به اشتباه به‌عنوان «نیروهای احتمالی دشمن» شناسایی شده‌اند. (البته ما معتقدیم این کشتارها به اشتباه رخ نداده و کاملاً هدفمند بوده است.)
بر اساس این گزارش، ارتش رژیم صهیونیستی از هوش مصنوعی برای تحلیل حجم عظیمی از اطلاعات، شنود ارتباطات و داده‌های نظارتی استفاده می‌کند تا تحرکات و گفت‌وگوها را شناسایی کند. پس از حمله گسترده نیروهای مقاومت فلسطین در 7 اکتبر 2023، استفاده رژیم از فناوری‌های شرکت‌های مایکروسافت و OpenAI به‌شدت افزایش یافت.
افزایش نقش هوش مصنوعی در جنگ
گزارش «آسوشیتدپرس» نشان می‌دهد که استفاده ارتش رژیم صهیونیستی از خدمات پردازش ابری و هوش مصنوعی مایکروسافت در مارس 2024 به 200 برابر قبل از جنگ رسیده و میزان داده‌های ذخیره‌شده روی سرورهای مایکروسافت تا جولای همان سال دوبرابر شده است. همچنین، استفاده ارتش این رژیم از سرورهای پردازشی مایکروسافت در دو ماه نخست جنگ 60درصد افزایش یافته است. پس از حمله 7 اکتبر که منجر به کشته‌شدن حدود 1200 نفر و اسارت بیش از 250 نفر شد، رژیم صهیونیستی هدف خود را «نابودی حماس» اعلام کرد. اما این جنگ تاکنون به کشته‌شدن بیش از 50هزار نفر در غزه و لبنان و تخریب حدود 70درصد از ساختمان‌های غزه انجامیده است.
همکاری مخفیانه با رژیم صهیونیستی
بر اساس اسناد و داده‌های داخلی که توسط آسوشیتدپرس بررسی شده، شرکت‌های بزرگی مانند مایکروسافت، OpenAI، گوگل و آمازون به‌صورت مستقیم خدمات هوش مصنوعی و پردازش ابری را به ارتش رژیم صهیونیستی ارائه داده‌اند. یکی از این اسناد، مربوط به قرارداد 133میلیون دلاری بین مایکروسافت و وزارت جنگ رژیم صهیونیستی است.
شرکت OpenAI مدعی است که «هیچ همکاری مستقیمی» با ارتش رژیم صهیونیستی ندارد و قوانین این شرکت، استفاده از فناوری‌های آن برای توسعه تسلیحات و آسیب‌رساندن به انسان‌ها را ممنوع کرده است. اما در سال 2023، OpenAI سیاست‌های خود را تغییر داد و استفاده از فناوری‌هایش را برای «کاربردهای امنیت ملی» مجاز اعلام کرد.
تلفات انسانی ناشی از تصمیمات هوش مصنوعی
نقش هوش مصنوعی در هدف‌گیری اشتباه غیرنظامیان یکی از نگرانی‌های اصلی کارشناسان است. به گفته یک افسر اطلاعاتی رژیم صهیونیستی به آسوشیتدپرس، هوش مصنوعی در سه سال گذشته در تمام عملیات هدف‌گیری نقش داشته است. اما گاهی به‌دلیل اطلاعات نادرست یا ترجمه‌های اشتباه، افراد غیرنظامی به‌عنوان اهداف نظامی شناسایی شده‌اند. 
یکی از نمونه‌های این خطا، بمباران یک خودروی غیرنظامی در جنوب لبنان در نوامبر 2023 بود که منجر به کشته‌شدن سه کودک و مادر آنها شد. تصاویر دوربین‌های امنیتی نشان می‌داد که این خانواده پیش از حمله در حال خرید آب بودند، اما پهپادهای رژیم صهیونیستی بدون توجه به حضور کودکان، خودرو را هدف قرار دادند.
«محمود عدنان» پدر این سه دختر به آسوشیتدپرس گفت: «چرا هواپیما آن ماشین را انتخاب کرد- ماشینی که مملو از خنده‌های بچه‌های من بود که از پنجره‌هایش طنین‌انداز می‌شد.»
اعتراضات در داخل شرکت‌های فناوری
همکاری شرکت‌های فناوری آمریکایی با رژیم صهیونیستی با اعتراضاتی در داخل این شرکت‌ها همراه بوده است. در اکتبر 2023، مایکروسافت دو کارمند خود را به دلیل برگزاری مراسم همبستگی با فلسطینیان اخراج کرد. همچنین، در ‌آوریل 2024، گوگل 50 کارمند معترض به قراردادهای نظامی خود با رژیم صهیونیستی را اخراج کرد.
لاپید خواستار سرنگونی نتانیاهو شد
خبر دیگر این که رهبر مخالفان کابینه رژیم صهیونیستی نسبت به احتمال کارشکنی کابینه نتانیاهو در پیشبرد مرحله دوم آتش‌بس در غزه و آزادی اسرای صهیونیست ابراز نگرانی کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، رادیو رژیم صهیونیستی گزارش داد که یائیر لاپید رئیس مخالفان کابینه رژیم صهیونیستی گفت که جنگ یک هدف نیست بلکه ابزاری برای رویکرد سیاسی است و این چیزی است که ائتلاف کابینه آن را درک نمی‌کند. 
«لاپید» ابراز داشت که بزرگ‌ترین نگرانی وی این است که تل‌آویو مانع اصلی اجرای مرحله دوم تبادل باشد، نه حماس! وی همچنین خواستار سرنگونی کابینه بنیامین نتانیاهو شد و گفت: باید دولت نتانیاهو سرنگون شود، زیرا این دولت هیچ پاسخ یا راه‌حلی برای هیچ‌یک از مسائل مشکل‌ساز ندارد. 
روزنامه صهیونیستی هاآرتص نیز به نقل از «نوعا آرگمانی» از اسرای سابق رژیم صهیونیستی در غزه نوشت که اسرائیل باید مرحله دوم آتش‌بس در غزه را اجرا کند و از بازگشت تمامی اسرا اطمینان حاصل کند. در همین رابطه شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد که تنش بین بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر این رژیم و رؤسای سرویس‌های جاسوسی اسرائیل گسترش پیدا کرده و به سطوح جدیدی رسیده است. بر اساس این گزارش دفتر نتانیاهو مناقشه‌های امنیتی حساس را بدون دعوت از رونین بار و دیوید بارنیاع رؤسای شاباک و موساد انجام می‌دهد. طی هفته‌های گذشته اختلاف‌ها در رژیم صهیونیستی بر سر شکست در جنگ غزه به‌شدت افزایش پیدا کرده است و مقامات اپوزسیون بارها با اعلام شکست رژیم صهیونیستی در جنگ غزه خواستار استعفا و محاکمه نتانیاهو شده‌اند.