kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۵۶۵۴
تاریخ انتشار : ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۴

ضرغامی؛ صدای انقلاب در داوری فیلم فجر

 
 
درحالی که اغلب داوران چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر، موقع حضور بر صحنه برای اهداء جوایز سعی داشتند اطوارهای اپوزیسیونی از خود نشان دهند، عزت‌الله ضرغامی حضوری متفاوت یافت و در شب سالگرد پیروزی انقلاب، فضا را درجهت این مناسبت تغییر داد.
ضرغامی که از اعضای هیئت داوری چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر بود، در مراسم اختتامیه این جشنواره، تاکید کرد: از مرحوم فرج‌الله سلحشور یاد می‌کنم که کشف بزرگی برای سریال «یوسف پیامبر» انجام داد تا آن بازیگر شایسته را برای این نقش بزرگ معنوی انتخاب کند، چهره مصطفی زمانی امروز یک چهره جهانی است و بسیاری از کشورها به‌خصوص کشورهای مسلمان با او آشنا هستند و این نشان از انتخاب درست سلحشور دارد که اتفاق نبود. به ‌ویژه در این کار بازی او به درستی صورت گرفت. این افتخار مربوط به سینمای بعد از انقلاب اسلامی است که رویش‌های جدید امروز تبدیل به درختانی تنومند شده است.
وی بیان کرد: در پاسخ به این سؤال که اگر آرای هیئت داوران سه به سه می‌شد چه می‌کردید باید بگویم اولاً بسیار کم پیش آمد که در نامزدها و سیمرغ‌ها آرای ما سه به سه شود. من خاطره خوبی از ۶ هیچ در دوران جوانی ندارم، ولی این اتفاق برای ما افتاد و همه خوشحال شدیم که آرا مورد اتفاق همه بوده است. آنچه مهم است هرکسی که به عنوان نامزد سیمرغ انتخاب می‌شد، واقعا شایستگی آن بخش به عنوان هنرمند برتر را داشت.
او افزود: گاهی اوقات به دلیل نزدیکی بسیار بحث کردیم ولی آنجایی که سه به سه شد داوران تعامل بسیار خوبی با هم داشتند و این دستاورد جدی جشنواره است. زحمات منوچهر شاهسواری و تلاش‌هایش مؤثر بود و برعکس این‌جا که وقتی کسی صحبت می‌کند هیئت داوران متوجه صحبت‌های او نمی‌شوند، در داوری کاملا صدای همدیگر را می‌فهمیدیم و توجه می‌کردیم و در شرایط مساوی بحث دقیق و جدی می‌کردیم تا درنهایت یک نفر به سمت گروه دیگر می‌رفت آن هم با رضایت کامل.
ضرغامی همچنین در حاشیه جشنواره و در پاسخ به این پرسش که آیا کیفیت آثار حاضر در جشنواره به معنای واقعی کلمه نماینده بهترین فیلم‌های یک سال اخیر سینمای کشور می‌باشد؟ تصریح نمود: البته فیلم‌های خوب دیگری هم وجود دارد، اما برخی به جشنواره نرسیده‌اند، برخی شرکت نکرده‌اند و برخی دیگر به هر دلیلی فرصت رقابت را پیدا نکرده‌اند. با این حال، آنچه که در جشنواره حضور دارد، بدون شک شایستگی نمایندگی سینمای ایران را دارد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دولت سیزدهم، درخصوص بازگشت مجددش به فضای فرهنگی و سینمایی کشور به سینماپرس اظهار داشت: در مورد بازگشتم به فضای فرهنگی، باید بگویم که من هیچ ‌وقت از فرهنگ، هنر و سینما دور نشده‌ام که حالا بخواهم برگردم.
رئیس اسبق سازمان صدا و سیما خاطرنشان کرد: سینما خانه من است، و در هر مسئولیتی که باشم، هر زمان که فرصت پیدا کنم، به خانه اصلی‌ام، یعنی سینما، بازمی‌گردم.