پایان کاسبی ضدانقلاب با قطع جیره مزدوران در آمریکا
پس از فرمان ترامپ برای قطع حمایتهای مالی خارجی، بسیاری از رسانهها و مؤسسات ضدایرانی که سالها از دلارهای آمریکایی تغذیه میشدند و با پیروزی ترامپ در انتخابات ابراز خوشحالی میکردند، اکنون خشمگین شدهاند.
آمریکا طی سالهای گذشته میلیونها دلار به مؤسسات و رسانههای فارسیزبان اختصاص داده است؛ اما گفته میشود که دولت آمریکا در حال بازنگری در این سیاست است و قصد دارد بودجه این گروهها را به دلیل عدم موفقیت در دستیابی به اهداف مورد نظر کاهش دهد.
پایان حمایت مالی
از گروههای ناکارآمد
بر اساس اسناد منتشر شده، چندین مؤسسه و رسانه مستقر در خارج از ایران، از جمله ایرانوایر، بنیاد برومند و کمپین حقوق بشر ایران، در سالهای اخیر دهها میلیون دلار از دولت آمریکا و نهادهای وابسته دریافت کردهاند. این حمایتها عمدتاً در قالب تأمین مالی رسانههای فارسیزبان، تولید محتوا و اجرای پروژههای به اصطلاح حقوق بشری صورت گرفته است. با این حال، مقامات آمریکایی معتقدند که این مؤسسات در پیشبرد اهداف مورد نظر موفق
نبودهاند.
این نخستین بار نیست که آمریکا کمکهای مالی به گروههای مخالف را کاهش میدهد. در دورههای گذشته نیز، واشنگتن پس از ناکامی برخی جریانهای برانداز در کشورهای مختلف، حمایتهای خود را متوقف کرده است.
ایالات متحده در گذشته بارها به گروههای مخالف در آمریکای لاتین و خاورمیانه کمکهای مالی و تسلیحاتی ارائه کرده اما پس از عدم موفقیت آنها در تغییر ساختار سیاسی کشورشان، این حمایتها متوقف شد.
ابوالفضل ظهرهوند کارشناس مسائل بینالملل در گفتوگو با فارس در این باره گفت که «واشنگتن دیگر تمایلی به تأمین مالی گروههایی که بازدهی لازم را ندارند، ندارد. ما به دنبال بازنگری در نحوه حمایت از پروژههای مرتبط با ایران هستیم».
تأثیر کاهش حمایت مالی
بر رسانههای معاند
رسانههایی مانند بیبیسی فارسی، ایراناینترنشنال، رادیو فردا و... که از بودجههای خارجی ارتزاق میکنند، قطعا با قطع حمایتهای مالی آمریکا تحت تأثیر این تغییر سیاست قرار میگیرند.
برخی گزارشها حاکی از آن است قطع بودجه باعث شده این رسانهها در پرداخت حقوق کارکنان و ادامه فعالیتهای خود با چالش مواجه شوند.
از شادی تا خشم
رسانههای ضدایرانی
به گزارش فارس، پس از پیروزی ترامپ در انتخابات ۲۰۱۶، رسانهها و مؤسسات ضدایرانی که از بودجههای دولتی آمریکا تغذیه میشدند، با خوشحالی از رویکرد تهاجمی او علیه ایران استقبال کردند.
آنها انتظار داشتند که با افزایش حمایتهای مالی، پروژههای براندازانهشان تقویت شود. اما این خوشحالی دیری نپایید؛ زمانی که ترامپ دریافت سرمایهگذاری بر این گروهها نتیجهای جز هدررفت پول نداشته، با فرمانی ناگهانی بسیاری از کمکهای مالی را قطع کرد. این تصمیم، خشم و وحشت رسانههای وابسته را برانگیخت؛ آنها که سالها به دلارهای آمریکایی عادت کرده بودند، ناگهان خود را در آستانه ورشکستگی دیدند و با حمله به سیاستهای جدید واشنگتن، تلاش کردند منابع از دسترفته را بازگردانند.