عراقچی در دیدار معاون وزیر خارجه ارمنستان مطرح کرد
آمادگی ایران برای کمک به برقراری صلح و تداوم ثبات در قفقاز جنوبی
وزیر امور خارجه ایران، روابط ایران و ارمنستان را در راستای منافع متقابل دو ملت و نیز صلح و ثبات پایدار در قفقاز جنوبی برشمرد و آمادگی ایران را برای کمک به برقراری صلح و تداوم ثبات و امنیت در منطقه اعلام کرد.
واهان گوستانیان، معاون وزیر امور خارجه ارمنستان با رئیس دستگاه دیپلماسی و همتای ایرانی دیدار و گفتوگو کرد.
مجید تختروانچی، معاون سیاسی وزارت امور خارجه درباره دیدار این دیپلمات ارشد ارمنستانی گفت که در دیدار واهان گوستانیان جنبههای مختلف روابط مستحکم دو کشور بررسی شد.
تختروانچی با بیان اینکه ایران و ارمنستان از پیوندهای دوستی سنتی و تاریخی برخوردارند، اعلام کرد که دو کشور مصمم به تقویت روابط در زمینههای متعدد هستند.
به گزارش فارس، ارمنستان جزو ۱۲ کشوری بود که اول آذرماه به قطعنامه ضدایرانی کشورهای غربی در شورای حکام آژانس بینالمللی آژانس اتمی رای ممتنع داد.
تاکید بر توسعه و تعمیق روابط دوجانبه
معاون وزیر خارجه ارمنستان همچنین با سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه ملاقات کرد و در این دیدار گفت که کشورش برای توسعه و تعمیق روابط با جمهوری اسلامی ایران اهمیت ویژهای قائل است.
گوستانیان از مواضع ایران در قبال تحولات منطقه قفقاز جنوبی قدردانی و بر رویکرد کشورش در تداوم سیاست حسن همجواری و توسعه همهجانبه روابط با ایران تأکید کرد.
وزیر امور خارجه هم به روابط بسیار خوب و همکاریهای گسترده فیمابین ایران و ارمنستان در زمینههای گوناگون اشاره کرد و گفت که دولت چهاردهم مایل به توسعه و تعمیق هرچه بیشتر روابط دوجانبه است.
عراقچی روابط ایران و ارمنستان را در راستای منافع متقابل دو ملت و نیز صلح و ثبات پایدار در قفقاز جنوبی برشمرد و آمادگی ایران را برای کمک به برقراری صلح و تداوم ثبات و امنیت در منطقه اعلام کرد.
پیش از این هم علیاکبر احمدیان، دبیر شورای عالی امنیت ملی که اخیراً به دعوت همتایان خود به باکو و سپس به ارمنستان رفت، در دیدار با آرمنگریگوریان، همتای ارمنستانی آمادگی ایران برای کمک به توسعه روابط سیاسی، امنیتی و اقتصادی بین کشورهای منطقه قفقاز جنوبی و در صورت نیاز میانجیگری برای رفع اختلافها را اعلام کرده بود.
احمدیان همچنین در دیدار با نیکول پاشینیان، نخستوزیر ارمنستان صلح و ثبات را تنها با کمک و همکاری کشورهای منطقه امکانپذیر دانست و گفت: حضور نیروهای فرامنطقهای و بیگانه بر پیچیدهتر شدن معادلات سیاسی و امنیتی منطقه میافزاید.
نخستوزیر ارمنستان هم در این دیدار ضمن گرامیداشت یاد شهید رئیسی، بر هدفگذاری اقتصادی بین دو کشور برای رسیدن به سقف سه میلیارد دلار در روابط تجاری که در زمان رئیسجمهور شهید توافق شده بود، تأکید کرد.
۲۴ آبانماه هم آرارات میرزویان، وزیر خارجه ارمنستان در تماس تلفنی با عراقچی از وی برای سفر به ایروان دعوت کرد. عراقچی در این تماس تلفنی بر آمادگی ایران برای تعمیق و گسترش هرچه بیشتر روابط در همه عرصههای مورد علاقه طرفین تأکید
کرد.
وزیر امور خارجه ارمنستان هم استمرار رایزنیها بین ایران و ارمنستان در خصوص تحولات منطقه را مهم خواند و دو طرف توافق کردند که به رایزنیهای مستمر برای ارتقای مناسبات دوجانبه و هماهنگی در مورد مسائل منطقه ادامه دهند.
به گزارش فارس، پیش از آن وزرای خارجه در نشست وزرای خارجه فرمت ۳+۳ در استانبول شرکت کردند. اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه که عراقچی را در این سفر همراهی میکرد، ۲۷ مهرماه از آمادگی ایران برای همکاری با سایر شرکا به منظور اطمینان از برقراری صلح و ثبات در قفقاز جنوبی خبر داد. عراقچی هم در این نشست ضمن استقبال از پیشرفت در روند مذاکرات صلح جمهوری آذربایجان و ارمنستان، احترام به تمامیت ارضی، حاکمیت ملی، مرزهای شناخته شده بینالمللی و اجتناب از توسل یا تهدید به استفاده از زور را لازمه صلح پایدار در منطقه
خواند.
آرارات میرزویان و عراقچی در حاشیه هفتادونهمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک هم با یکدیگر دیدار کرده بودند. میرزویان پس از تصدی عراقچی به عنوان وزیر امور خارجه در تماس تلفنی ضمن تبریک به وی و ابراز خرسندی از روابط دوستانه دو کشور بر اراده کشورش برای گسترش روابط تأکید و از مواضع جمهوری اسلامی ایران در خصوص تمامیت ارضی ارمنستان و تحولات منطقه قدردانی کرد.