kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۳۹۶۳
تاریخ انتشار : ۲۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۰
بایدن هشدار داد

 آمریکایی‌ها زیر دروغ‌های شبکه‌های اجتماعی در حال دفن شدن هستند

 

بایدن در سخنرانی پایانی خود پس از چهار سال ریاست‌جمهوری هشدار داد که مردم آمریکا زیر بار دروغ‌های شبکه‌های اجتماعی در حال دفن‌شدن هستند.
دوشنبه 20 ژانویه (اول بهمن) ریاست‌جمهور بایدن رسماً به اتمام می‌رسد و ترامپ به عنوان ساکن جدید کاخ‌سفید سوگند یاد می‌کند. این روزها کارنامه کاری بایدن در رسانه‌های غربی به‌شدت در معرض انتقاد قرار گرفته است. نشریه آمریکایی وال‌استریت ژورنال هفته گذشته در گزارشی درباره عملکرد بایدن در طول چهار سال گذشته، اغلب تصمیمات وی را «احمقانه» توصیف کرد که نه سودی برای خود او داشته است و نه برای کشور و سایرین. وال‌استریت ژورنال در گزارش خود نوشته بود: «بایدن به مدت چهار سال تصمیماتی گرفته و سیاست‌هایی را دنبال کرده که وضعیت حامیان، حزب، کشور و متحدان خارجی‌اش را بدتر کرده و تقریباً در همه موارد چیزی به دست نیاورده و اغلب متحمل ضررهای سیاسی هم شده است.» حمایت سیاسی، نظامی‌، اقتصادی و اطلاعاتی از نسل‌کشی مردم فلسطین توسط رژیم صهیونیستی نیز لکه ننگی بر کارنامه کاری وی زد که تا روز قیامت پاک نخواهد شد. خود بایدن نیز شامگاه چهارشنبه در پشت میز کار خود و در سخنرانی خداحافظی خود ترجیح داد به جای دفاع از کارنامه نداشته‌اش درباره آینده هشدار دهد. طبق گزارش شبکه خبری «سی‌ان‌ان»، جو بایدن در بخشی از نطق خداحافظی‌اش به مسئله شبکه‌های اجتماعی به‌عنون یکی از نگرانی‌هایش پرداخت و گفت: «من نگران ظهور بالقوه یک مجتمع صنعتی فناوری هستم که می‌تواند خطرات واقعی برای کشور ما ایجاد کند. آمریکایی‌ها در زیر باری از اطلاعات نادرست و غلط دفن می‌شوند که امکان سوء‌استفاده از قدرت را فراهم می‌کند. مطبوعات آزاد در حال فروپاشی و سردبیران آن در حال ناپدید شدن هستند». وی تاکید کرد: «رسانه‌های اجتماعی از بررسی حقایق چشم‌پوشی می‌کنند. حقیقت با دروغ‌هایی با هدف قدرت و منفعت خفه می‌شود. ما باید پلتفرم‌های اجتماعی را برای محافظت از فرزندان، خانواده‌ها و همچنین دموکراسی خود در برابر سوء‌استفاده از قدرت پاسخگو کنیم.»
طبقه خطرناک ثروتمندان
رئیس‌جمهور آمریکا ضمن هشدار به شکل‌گیری «الیگارشی» در آمریکا، گفت: «من می‌خواهم به کشور نسبت به برخی از نگرانی‌های بزرگ خودم هشدار دهم و این نگرانی خطرناک است و آن تمرکز خطرناک قدرت در دستان افراد بسیار ثروتمند است». به گزارش ایسنا به نقل از سی‌ان‌ان اگرچه بایدن اسامی خاصی را به زبان نیاورد اما ظاهراً منظورش اشخاصی مانند «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا و «ایلان ماسک» میلیاردر آمریکایی، متحد و دستیار ترامپ و مالک شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) بوده است. جو بایدن در ادامه این موضوع افزود: «امروز یک الیگارشی از ثروت عظیم، قدرت و نفوذ در حال شکل‌گیری در آمریکاست که به معنای واقعی کلمه تمام دموکراسی ما، حقوق اولیه و آزادی‌های ما را تهدید می‌کند. در این میان، ثروتمندان تنبیه نشدند و با قوانین بازی کردند. کارگران خواهان حقوقی بودند تا سهم منصفانه خود را به دست آورند اما در این مسیر، بزرگ‌ترین طبقه مرفه در کشور شکل گرفت.»
تهدیدات هوش مصنوعی
بایدن علاوه‌بر هشدار نسبت به «خطرات عمیق احتمالی» درخصوص هوش مصنوعی، گفت: «هوش مصنوعی مهم‌ترین فناوری عصر ما، شاید در تمام دوران‌هاست. هیچ‌چیز برای اقتصاد و امنیت ما، جامعه ما و برای بشریت خطرات عمیق‌تری ایجاد نمی‌کند اما هوش مصنوعی این پتانسیل را دارد. اگر محافظت‌هایی وجود نداشته باشد، هوش مصنوعی می‌تواند تهدیدهای جدیدی برای حقوق، شیوه زندگی، حریم خصوصی، نحوه کار و محافظت از کشورمان ایجاد کند.»
وی افزود: «باید اطمینان حاصل کنیم که هوش مصنوعی برای اقدامات خوب انجام می‌شود و می‌تواند در توسعه و پیشرفت آمریکا تاثیر بگذارد. در عصر هوش مصنوعی، مهم‌تر از همیشه این است که مردم باید حکمرانی کنند. و آمریکا به عنوان سرزمین آزادی، البته نه چین، باید جهان را در توسعه هوش مصنوعی رهبری کند.»
آتش‌سوزی جدید در کالیفرنیا
خبر دیگر از آمریکا این که در پی وقوع آتش‌سوزی در یکی از بزرگ‌ترین کارخانه‌های ذخیره‌سازی باتری در جهان، دستور تخلیه ساکنان این منطقه در کالیفرنیا صادر شد. «هیچ راهی برای لاپوشانی وجود ندارد. این یک فاجعه است.» این را مقام محلی شهرستان «مونتری» درباره آتش‌سوزی بیان کرد. به گزارش فارس به نقل از سی‌ان‌ان، مقامات محلی می‌گویند این حادثه ارتباطی با آتش‌سوزی مرگبار در لس‌آنجلس (کالیفرنیا) ندارد. آتش‌سوزی در نیروگاه حوالی ساعت 3 بعدازظهر پنجشنبه به وقت محلی آغاز شد و به دلیل نگرانی‌ها از پخش مواد شیمیایی و خطرناک حوالی ساعت 6:30 دستور تخلیه منطقه صادر شد. به گفته آسوشیتد‌پرس، نیروگاه ماس لندینگ در 124 کیلومتری جنوب سان‌فرانسیسکو بوده و ده‌هاهزار باتری لیتیومی در آن واقع شده است. این باتری‌ها برای نگهداری برق تأمین‌شده از طریق منابع انرژی‌ تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی حائز اهمیت بوده، اما در صورت آتش‌گرفتن،‌ مهار آن بسیار دشوار است.