کد خبر: ۳۰۳۵۱
تاریخ انتشار : ۰۳ آذر ۱۳۹۳ - ۱۸:۳۷

پروژه تکثیر بنفشه معطر پایان یافت

مدیر بیوتکنولوژی کشاورزی منطقه مرکزی کشور مستقر در اصفهان گفت: پروژه تکثیر و ریزازدیادی بنفشه معطر با کاربردهای دارویی در بخش کشت بافت گیاهی پس از انجام مراحل تحقیقاتی در نیمه اول امسال به اتمام رسید.


«محمود اطرشی» در گفت‌وگو با ایرنا اظهار داشت: تولید انبوه گیاه بنفشه معطر برای استحصال اسانس آن برای استفاده در مصارف دارویی در شرکت‌های داروسازی است و نتایج این طرح تحقیقاتی به خوبی می‌تواند با بخش صنعت داروسازی مرتبط شود.
وی افزود: هم‌اکنون یک شرکت دارویی از این گیاه تولید شربت اودوراتا را برای درمان متاستاز تومورهای سرطانی در دست دارد و به کارگیری این امکانات علمی و فنی موجود در داخل کشور برای تولید گیاه بنفشه معطر موجب جلوگیری خروج ارز و اشتغال‌زایی خواهد شد.
وی اضافه کرد: بنفشه معطر با نام علمی Viola odorata گیاه دارویی علفی و خودرو دارای گل‌های معطر به رنگ بنفش است که مهمترین ماده موثره این گیاه از گروه سایکلوتایدها است.
وی گفت: انواع جدیدی از سایکلوتایدها در گیاه بنفشه معطر کشف و به خواص سرطانی این مواد پی برده شده است.اطرشی بیان کرد: این گیاه از نظر دارویی بسیار با اهمیت بوده و در درمان بسیاری از بیماری‌ها از جمله سرطان سینه، دیابت، برونشیت، تنگی نفس، سرطان دهان و درمان زخم‌ها و کبودی‌ها مصرف دارد.
مسئول آزمایشگاه کشت بافت گیاهی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی منطقه مرکزی کشور نیز گفت: شرکت‌های تولیدکننده داروهای گیاهی با مشکل پایین بودن میزان ماده موثره برای استحصال مواجه هستند.
«آرش مختاری» خاطرنشان کرد: از طرفی با توجه به اینکه بنفشه معطر در کشورمان هیچ‌گونه سابقه کشت و کار ندارد و در طبیعت نیز خودروست؛ منابع مورد بررسی نیز فاقد هرگونه اطلاعات لازم در زمینه کشت و کار این گیاه است.
وی تاکید کرد: انتخاب کلونی‌های پربازده و تکثیر آنها از طریق روش‌های بیوتکنولوژي، مناسب‌ترین راه برای حفظ لاین‌های ژنتیکی آنهاست.
وی گفت: تکنیک کشت بافت گیاهی یکی از مهم‌ترین روش‌های قابل اعتماد است که منجر به تکثیر سریع کلونی این گیاه و در نتیجه استحصال مواد موثره در مقیاس صنعتی و تجاری خواهد شد.
مختاری افزود: استفاده از تکنیک کشت بافت برای تولید انبوه بنفشه معطر و همچنین تولید گیاهانی با کیفیت بالا، همگن و عاری از عوامل بیماری‌زا می‌تواند نقش مهمی در جهت رفع مشکلات موجود در مسیر تولید و تکثیر، کاهش هزینه‌های اولیه در کشت و کار این گیاه، ترغیب تولیدکنندگان برای سرمایه‌گذاری در این زمینه و در نهایت ایجاد اشتغال داشته باشد.