معاون بهداشت وزارت بهداشت:
باید خودروسازان را به عنوان مانع رشد جمعیت در نظر گرفت
معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه سالانه 20 هزار نفر در حوادث جادهای جان خود را از دست میدهند، افزود: بنابراین باید خودروسازان را به عنوان مانع رشد جمعیت در نظر گرفت.
به گزارش وبدا، علیرضا رئیسی در یک برنامه زنده تلویزیونی با بیان اینکه مهمترین چالش جوانی جمعیت، در اولویت نبودن آن برای برخی از مسئولان است، گفت: شاید برخی مسئولان در مورد جمعیت، شنیده باشند اما هنوز دغدغه اصلی و اولویت اول آنها نیست در حالیکه وقتی به پیامدهای آن فکر کنیم، متوجه میشویم که اولویت اول و اصلی ایران، جمعیت است.
رئیسی تاکید کرد: هر کسی در حوزه مسئولیت خود اقدامی انجام دهد که مانع فرزندآوری شود یا ناامیدی ایجاد کند، مقصر است. وزیر بهداشت هم چندین بار تاکید کرده که حل مسئله جمعیت، نیازمند عزم و اراده ملی و یک کار علمی است و با نمایش و وعده، مشکل جمعیت قابل حل نیست. مسائل پیچیده و در هم تنیده اجتماعی، به صورت خطی حل نمیشود.
وی با بیان اینکه وزارت بهداشت به تنهائی قادر به حل معضل جمعیت نیست، افزود: سالانه 20 هزار نفر در حوادث جادهای جان خود را از دست میدهند که سهم قابل توجهی از این قربانیان، جوانان مولد هستند که باید پیشگیری شود؛ وضعیت جادهها، فرهنگ رانندگی و خودروها باید بهتر شود. خودرو هم باعث مرگ و میر جوانها در جادهها میشود و هم به دلیل نقص در سوختن بنزین، آلودگی ایجاد میکند. بنابراین باید خودروسازان را به عنوان مانع رشد جمعیت در نظر گرفت.
معاون بهداشت وزارت بهداشت تصریح کرد: خودروسازان با ما جلسهای برای بهبود وضعیت خودرو نمیگذارند اما وزارت صنعت، معدن و تجارت جلساتی با آنها داشته و کسی حریف خودروسازان داخلی نمیشود و جلساتی که با آنها برگزار میشود، تاثیری در بهبود کیفیت ندارد چون مونتاژکار داخلی هستند. درست است که خطای انسانی در بروز حوادث جادهای و ترافیکی نقش اصلی را دارد اما کیفیت پایین خودرو در زمینه ایمنی هم نقش مهمی دارد همچنین 60 درصد علت آلودگی هوا ناشی از خودروهاست.
رئیسی بیان داشت: توصیه میشود بارداری زنان در سنین 20 تا 30 سالگی باشد. سن قانونی بارداری در هر کشوری متفاوت است که برخی کشورها از
18 سالگی به بعد سن قانونی بارداری است. در حال حاضر میانگین سن ازدواج زنان به حدود 25 تا 26 سال و مردان به حدود 28 سال رسیده است. یکی از مشکلات ما در کشور این است که فاصله اولین فرزندآوری از ازدواج، 4.5 تا 5 سال طول میکشد که این فاصله باید کمتر شود. اگر افراد در سنین بالا ازدواج کنند و 5 سال هم طول بکشد تا اولین فرزند و 5 سال دیگر تا دومین فرزند فاصله بیفتد، تمایل به فرزندآوری بیشتر، کاهش مییابد.