kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۳۱۶۳
تاریخ انتشار : ۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۰
همزمان با عرضه پتروشیمی‌ها رخ داد

کاهش قیمت‌ها در بازار ارز

 
 
 
طبق مشاهدات میدانی از بازار غیررسمی ارز،‌ نرخ‌گذاری از ابتدای معاملات دیروز با روند کاهشی نسبت به روزهای گذشته آغاز شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس؛ در جریان معاملات دیروز قیمت دلار با افت ۷۰۰ تومانی به نرخ ۷۹ هزار و ۶۵۰ تومان معامله شد.
بسیاری از فعالان بازار ارز معتقدند ورود بازارساز به بازار و افزایش حجم عرضه در مرکز مبادله دلیل ریزش صبحگاهی دلار بوده است.
بررسی میدانی از بازار آزاد ارز (میدان فردوسی) هم نشان می‌دهد که تا ظهر دیروز دلار با نرخ ۸۰ هزار تومان توسط واسطه‌ها به فروش رسید و با نرخ ۷۹ هزار تومان از سوی این افراد خریداری می‌شد. 
همچنین، اسکناس یورو نیز با قیمت ۸۳ هزار تومان از سوی واسطه‌ها به فروش رسید و با نرخ ۸۲ هزار تومان توسط این افراد خریداری می‌شد.
طبق مشاهدات میدانی، حضور گسترده واسطه‌ها در بازار آزاد ارز چشمگیر بود و با اینکه بر اساس تجربه، بازار آزاد ارز در روز شنبه و در ابتدای هفته نرخ ارز روند کاهشی را ندارد، اما از ظهر دیروز با آغاز معاملات در این بازار روند کاهشی نرخ ارز مشهود بود.
به نظر می‌رسد به آغاز عرضه ارز شرکت‌های پتروشیمی که در سامانه ارز تجاری مرکز مبادله عملیاتی می‌شود و همچنین مداخله مستقیم بازارساز در بازار هرات، ترمز افزایش قیمت کشیده شود و در روزهای آینده شاهد حرکت نزولی نرخ ارز در بازار غیررسمی باشیم و دلار به دامنه ۷۰ هزار تومان برگردد.
به گزارش ایسنا، در هفته‌های اخیر بازار ارز تحولات و نوسانات متعددی را تجربه کرد.
به‌تازگی، بانک مرکزی در ۲۶ آذرماه و در جدیدترین برنامه ارزی، اقدام به راه‌اندازی بازار ارز تجاری در مرکز مبادله ایران کرد. در این بازار که از تاریخ مذکور، به اجرائی شدن کامل سامانه معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران به عنوان یک بازار شفاف، منسجم و سازمان‌یافته منجر شد، تمام معاملات توافقی بین واردکنندگان و صادرکنندگانی که پیش از این تحت عنوان روش واگذاری ارز حاصل از صادرات به غیر صورت می‌گرفت، در این بازار انجام خواهد می‌شود. 
هفته گذشته نیز رئیس کل بانک مرکزی از آغاز عرضه ارزی پتروشیمی‌ها از ابتدای هفته جاری خبر داد. وی در جلسه هماهنگی با هلدینگ‌های بزرگ پتروشیمی گفت: ایجاد سامانه ارز تجاری (توافقی) ضمن اینکه قرار است به گونه‌ای کار کند که نه تنها اطمینان حاصل شود که نیازهای ارزی کشور در یک نظام کارا و مبتنی بر بازار، تامین می‌شود، عرضه کنندگان می‌توانند با عرضه خود نیازهای صنعت خود را تامین کنند.
فرزین افزود: نرخ آن نیز باید به طوری باشد که هم به نفع عرضه‌کننده و هم به نفع متقاضی باشد. از طرف دیگر بستری فراهم می‌شود که واسطه‌های ارزی حذف شوند. بنابراین، هرآنچه که در این بازار وجود دارد یا باید برای عرضه‌کننده باشد یا برای متقیان خریدار ارز است. بنابراین با حضور شرکت‌های حوزه پتروشیمی به عنوان بزرگ‌ترین عرضه کنندگان ارز در کشور، باید منتظر حجم معاملات بیشتر از میزان و حجم معاملات فعلی در بازار ارز تجاری باشیم که موجبات ایجاد تعادل در بازار ارز را فراهم خواهد کرد و متعاقب آن بازار ارز تجاری در جهت تبدیل شدن به یک بازار مرجع ارزی در کشور حرکت کند.
سخنگوی مرکز مبادله نیز اخیرا در این رابطه گفت: نرخ‌های بازار غیر رسمی، نرخ‌های رسمی و قابل اتکا نیست. آنچه در بازار ارز تجاری صورت می‌گیرد، یک بازار واقعی بوده که نرخ آن رسمی است و قطعا کمک خواهد کرد که سیگنال واقعی به اقتصاد کشور از طریق این بازار صورت بگیرد.