کیهان بررسی میکند
پشت پرده جنایات اسرائیل به روایت الجزیره بایدن به نتانیاهو اختیار تام داده است!
سرویس خارجی-
تارنمای شبکه الجزیره فاش کرد «جو بایدن به بنیامین نتانیاهو، اختیار تام داده تا هر اقدامی را که مایل است نه فقط در غزه، بلکه در سراسر خاورمیانه انجام دهد و... این حمایت کورکورانه بدترین ضربه را به منافع آمریکا در خاورمیانه وارد کرده است.»
جمله «من یک صهیونیست هستم» بارها از دهان مقامات آمریکایی، از جمله «جو بایدن»، شنیده شده است؛ جملهای که تنها دو هفته از آخرین بیان آن میگذرد. این اظهارنظر، نهتنها بازتابی از همسویی عمیق آمریکا با رژیم صهیونیستی است، بلکه نشانگر تأثیرگذاری این رژیم بر راهبردهای کلان آمریکا نیز محسوب میشود. این حمایتهای بیدریغ که تنها منجر به نسلکشی در فلسطین شده است، روزبهروز مخالفتهای بیشتری را در دنیا از جمله در میان آمریکاییها برانگیخته است. واشنگتن، با وجود از دست دادن افکار عمومی داخلی، همچنان تأمین تسلیحات رژیم آپارتاید اسرائیل را متوقف نکرده و به حمایتهای بیقیدوشرط خود ادامه میدهد.
شبکه تلویزیونی «الجزیره» در همین راتباط طی گزارشی مینویسد: «دولت بایدن به بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، اختیار تام داده است تا هر اقدامی که مایل است، نه فقط در غزه، بلکه در سراسر خاورمیانه انجام دهد. نتانیاهو نیز تمام تلاش خود را میکند تا در قدرت بماند. این اقدامات به معنای طولانیشدن جنگ اسرائیل در غزه و گسترش تجاوزگری به کشورهایی نظیر لبنان، یمن و... است. چنین اختیاراتی در خاورمیانه موجب ویرانی شده و مستقیماً به زیان سیاست خارجی آمریکا در منطقه تمام شده است... از زمان دولت نخست باراک اوباما، آمریکا به دنبال کاهش تعهدات خود در منطقه خاورمیانه و تمرکز بر چین و روسیه بوده است. اما تعهد بیقیدوشرط بایدن به حمایت از اسرائیل پس از ۷ اکتبر، خروج آمریکا از خاورمیانه را برای مدتی نامعلوم به تعویق انداخت. واشنگتن نهتنها حضور نظامی خود را در منطقه افزایش داده، بلکه بیش از ۲۲میلیارد دلار برای کمک نظامی به ارتش اسرائیل و عملیات خود در حمایت از آن هزینه کرده است. این تعهد بیقیدوشرط، راهبرد بلندمدت آمریکا برای تمرکز بر روسیه و چین و تخصیص منابع نظامی به تایوان، اوکراین، کرهجنوبی و ژاپن را تضعیف کرده است.»
فاجعه در سیاست خارجی آمریکا
در پایان این گزارش میخوانیم: «اصرار بایدن بر حمایت بیقیدوشرط از اسرائیل، فاجعهای برای سیاست خارجی آمریکا بوده است. باور کورکورانه رئیسجمهور بیمار آمریکا به اتحاد تغییرناپذیر با اسرائیل، ممکن است بدترین ضربه را به منافع راهبردی کشورش در خاورمیانه وارد کرده باشد.»
گفتنی است آمریکا، بزرگترین تأمینکننده تسلیحات برای رژیم صهیونیستی، بر اساس گزارش مؤسسه تحقیقات صلح بینالمللی استکهلم، از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳، ۶۹درصد از تسلیحات این رژیم را تأمین کرده است. این رقم در سال جاری میلادی به ۷۸درصد افزایش یافته است. همچنین، این مؤسسه گزارش داده که تا دسامبر ۲۰۲۳ (دیماه ۱۴۰۲)، آمریکا بیش از ۱۰هزار تن سلاح به ارزش ۲.۴میلیارد دلار به رژیم اسرائیل تحویل داده است.
جان مرشایمر: اجازه سخن گفتن از اسرائیل نداریم
در همین حال، دکتر «جان مرشایمر»، استاد برجسته روابط بینالملل، در گفتوگویی اظهار داشت که در جهان غرب، انتقاد از «اسرائیل» با محدودیت مواجه است. به گفته این دانشمند روابط بینالملل: «در غرب، هنگامی که موضوع اسرائیل مطرح میشود، آزادی بیان محدود میشود. فرقی نمیکند یهودی باشید یا نباشید؛ لابی اسرائیل با همکاری حکومتهای غربی، اجازه سخن گفتن در مورد اسرائیل را نمیدهد و منتقدان را تخریب میکند.»
بمباران غزه درشب سال نو!
در حالی که آتشبازیهای سال نو میلادی در سراسر جهان جشن گرفته میشود، فلسطین بار دیگر شاهد بمبارانهای وحشیانه رژیم کودککش بود که سال ۲۰۲۵ را با خون و آوارگی آغاز کرد. به گزارش خبرگزاری «فارس»، رژیم صهیونیستی در نخستین ساعات سال جدید میلادی، حملات ددمنشانهای را از شمال تا جنوب نوار غزه انجام داد.
بر اساس دادههای رسمی، جمعیت نوار غزه به دلیل جنگ و نسلکشی توسط رژیم صهیونیستی، ۶درصد کاهش یافته است. «اولا عواد»، رئیس اداره مرکزی آمار فلسطین، شامگاه سهشنبه اعلام کرد که جمعیت نوار غزه به ۲.۱میلیون نفر کاهش یافته است؛ رقمی که نسبت به سال گذشته میلادی، ۱۶۰هزار نفر کاهش نشان میدهد. همچنین، «تدروس آدهانوم»، رئیس سازمان جهانی بهداشت، شامگاه سهشنبه از ویرانی گسترده تأسیسات بهداشتی و درمانی در باریکه غزه خبر داد. وی اظهار داشت: «میزان نابودی تأسیسات بهداشتی در غزه، چیزی است که پیش از این هرگز شاهد آن نبودهایم.» او افزود: «بیش از ۴۵هزار نفر در غزه کشته شدهاند که ۶۰درصد از آنان زنان و کودکان بودهاند. همین آمار بهتنهائی باید دلیلی کافی برای توقف جنگ باشد.»
با آغاز فصل سرما، وضعیت آوارگان در غزه بهشدت بحرانی شده است. به گزارش اداره دفاع مدنی نوار غزه، بیش از ۱۵۰۰ چادر آوارگان در اثر سیلاب ویران شده است. دفتر اطلاعرسانی وابسته به اداره کل دفاع مدنی غزه گزارش داد که ۱۵۴۲ چادر ویژه اسکان آوارگان در اردوگاهها و پناهگاههای نوار غزه در آب باران غرق شدهاند. تیمهای امدادی اعلام کردند که بسیاری از این چادرها تا سطح ۳۰ سانتیمتر زیر آب قرار گرفتهاند. تعداد زیادی از آوارگان به دلیل سرمای شدید دچار لرزش شده و از پیامدهای آوارگی در سرما بهشدت رنج میبرند. سازمان یونیسف نیز از جانباختن ۷ کودک فلسطینی در غزه بر اثر سرمای شدید خبر داده است و تأکید کرده که خانوادههای فلسطینی بهویژه به وسایل گرمایشی نیاز فوری دارند.
در همین حال، صفحه اینستاگرامی «چشم به فلسطین» (Eye on Palestine) تصویری منتشر کرده است که نظامیان رژیم صهیونیستی از تیپ گیواتی را در حال جشن گرفتن سال نو در صحنهای نشان میدهد که دهها فلسطینی در جبالیا ربوده و دستگیر شدهاند. این تصویر آزاردهنده با واکنش شدید افکار عمومی در سطح جهانی مواجه شده است.