kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۲۳۴۹
تاریخ انتشار : ۰۳ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۵
کارشناس اقتصادی:

جلب اعتماد مردم موجب جذب ارزهای خانگی می‌شود

 
 
 
کارشناس اقتصادی با بیان اینکه ۲۰ تا ۴۰ میلیارد دلار نقدینگی ارزی در اختیار مردم است، تاکید کرد: جلب اعتماد مردم برای سرازیر کردن این ثروت به بانک‌ها، اهمیت دارد.
به گزارش ایرنا، به تازگی نیز «عبدالناصر همتی»؛ وزیر امور اقتصادی و دارایی از وجود ۲۰ تا ۳۰ میلیارد دلار ارز خانگی خبر داده و گفته است که «می‌توان از طریق انتشار اوراق سلف ارزی، این سرمایه را در بورس به کار گرفت تا به سرمایه مولد تبدیل شود و به رشد اقتصادی کمک کند.»
یکی از راهکارهایی که می‌توان روی میز قرار داد تبدیل ارز و سکه به اوراق گواهی است؛ یعنی اینکه امکان توثیق آنها وجود داشته باشد. چنانچه در دنیا هم مرسوم نیست که کسی سکه فیزیکی بخرد و انبار کند یا در حوزه ارز می‌توان اقدام به صدور اوراق ارزی مرابحه کرد تا افراد از ذخیره فیزیکی ارز نیز خودداری کنند.
البته برای موفقیت چنین طرح‌هایی باید اعتماد مردم به نظام بانکی کشور را احیا کرد زیرا در گذشته طرح‌های مشابهی با موضوع حساب‌های ارزی اجرا شد اما مجریان طرح نتوانستند به تعهدات خود عمل کنند و سبب سلب اعتماد شدند.
اگر دولت بتواند اعتماد مردم را جلب و چنین طرحی را عملیاتی کند بخش عمده‌ای از کمبود ارز دولت جبران خواهد شد. در عین حال اعتماد مردم به دولت نیز افزایش می‌یابد و بخش عمده سرمایه‌های راکد توسط مردم به تولید اختصاص داده خواهد شد و در عمل شعار سال که افزایش تولید با کمک مردم است، تحقق خواهد یافت.
 وام قرض‌الحسنه به آمریکا!
«فرید ضیاءالملکی»؛ کارشناس اقتصادی درباره ارز خانگی و راه‌های به کارگیری آن در اقتصاد کشور گفت: ۲۰ تا ۴۰ میلیارد دلار نقدینگی ارزی در اختیار مردم، در حقیقت کاغذهایی است که مردم ایران به دولت آمریکا قرض‌الحسنه داده‌اند.
وی با تاکید بر اینکه مردم باید اطمینان حاصل کنند تا ارز آنها در صورت سپرده گذاری در بانک، سود مناسبی خواهد داشت، ادامه داد: در صورت ورود بخش قابل توجهی از ارزهای موجود در منازل مردم به بانک و سپس تخصیص این منابع به تولید، حتی بخشی از مشکلات اقتصاد کلان کشور از جمله کمبود نقدینگی برای تولید و نیز سرعت رشد تورم، حل خواهد شد.
 تجربه گذشته
کارشناس اقتصادی با تاکید بر اهمیت جلب اعتماد مردم برای سرازیر کردن این ثروت به بانک‌ها، درباره روش اعتمادافزایی و ارتقای سرمایه اجتماعی گفت: نرخ سود سپرده‌های ارزی مانند سپرده‌های ریالی نیست که مشمول نرخ بالای ۲۰ درصد شود و سود آن نهایتا دو تا سه درصد است. 
ضیاءالملکی افزود: در دوره‌های گذشته هم یک بار این اتفاق رخ داد و از مردم منابع ارزی را جمع‌آوری و در بانک‌ها سپرده‌گذاری کردند ولی هنگامی که مردم سراغ ارزهای خود رفتند نرخ دلار با ارز نیمایی و ریالی محاسبه کردند و سپس ارز مردم را ریالی پس دادند و دوم اینکه سود کمی به آن تعلق گرفت.