kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۰۹۸۹
تاریخ انتشار : ۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۷

طرح تحقیق و تفحص از پتروشیمی‌ها در مجلس با ۲۵ امضا کلید خورد

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی از تهیه و تدوین طرح تحقیق ‌و تفحص از عملکرد پتروشیمی‌های ذیل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خبر داد. 
 
 
 
غلامرضا دهقان، نماینده کازرون و عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، از تهیه و تدوین طرح تحقیق و تفحص از عملکرد پتروشیمی‌های ذیل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خبر داد. 
وی اعلام کرد که این طرح تحقیق و تفحص تاکنون به امضای بیش از ۲۵ نفر از نمایندگان مجلس رسیده است. 
در متن تحقیق و تفحص که ذیل عنوان «طرح تحقیق و تفحص از عملکرد پتروشیمی‌های ذیل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی» مطرح است، اشاره شد: صنعت پتروشیمی یکی از مهم‌ترین ارکان اقتصادی کشور محسوب می‌شود و نقشی اساسی در تأمین منابع ارزی کشور از طریق صادرات غیرنفتی ایفا می‌کند. علاوه‌بر این، این صنعت با تأمین مواد اولیه مورد نیاز صنایع داخلی، زمینه‌ساز توسعه صنعتی و مقاوم‌سازی اقتصاد کشور است. با این وجود، در سال‌های اخیر گزارش‌هایی از سوء مدیریت و عملکرد نادرست در برخی واحدهای پتروشیمی ارائه شده که منجر به زیان‌های اقتصادی و اجتماعی شده است. 
در ادامه متن آمده است: پس از اجرائی شدن سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، بخشی از سهام پتروشیمی‌های کشور در قالب خرید یا رد دیون به صندوق بازنشستگی کشوری و هلدینگ‌های تابعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از جمله شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماع (شستا) واگذار شد. این واحدهای پتروشیمی به‌عنوان مهم‌ترین منابع درآمدی صندوق‌های بازنشستگی شناخته شده و بخش قابل‌توجهی از منابع این صندوق‌ها را تأمین می‌کنند. 
در ادامه تحقیق و تفحص با اشاره به مصادیق مطرح شد: با توجه به اهمیت ویژه این صنعت در تأمین منابع صندوق‌های بازنشستگی، پرداخت مستمری بازنشستگان و ضرورت صیانت از حقوق ایشان، بررسی عملکرد پتروشیمی‌های وابسته به این صندوق‌ها از منظر اقتصادی و اجتماعی اهمیت بالایی دارد؛ در واقع عملکرد پتروشیمی‌های وابسته به صندوق‌های بازنشستگی نه تنها در تأمین مالی این صندوق‌ها مؤثر است، بلکه بر حیثیت و اعتماد عمومی به مدیریت منابع ملی نیز تأثیرگذار خواهد بود. 
خانوارهای دارای سه فرزند و بیشتر
 مشمول تخفیف مالیاتی شدند
 نمایندگان مجلس درخصوص تحقق ماده ۱۸ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، اشخاص حقیقی موضوع ماده ۸۴ قانون مالیات‌های مستقیم با رعایت شرایط مذکور در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به ازای فرزند سوم و بیشتر که از آبان سال ۱۴۰۰ به بعد متولد شده‌اند، به ازای هر فرزند مشمول ۱۵ درصد افزایش در تخفیف مالیاتی می‌شود. این بخشودگی علاوه‌بر سایر معافیت‌ها و بخشودگی‌ها و مشوق‌های قانونی اشخاص مذکور می‌باشد. 
موضوع واردات خودرو و کاهش تعرفه آن
 به کمیسیون تلفیق بودجه ارجاع شد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی همچنین در جلسه دیروز و در جریان بررسی جزئیات بخش اول لایحه بودجه ۱۴۰۴ در بخش درآمدی، بند (ر) تبصره ۱ را بررسی کردند. 
با توجه به اینکه پیشنهادات نمایندگان درباره موضوع واردات خودرو به تصویب نرسید، محمدباقر قالیباف گفت: این بند از گزارش کمیسیون تلفیق بودجه دارای اشکالاتی است، چرا که واردات خودروهای کارکرده در آن حذف شده است، در حالی که ما قبلاً این موضوع را تصویب کرده بودیم که نتیجه آن ارزبری کمتر و واردات تعداد بیشتری خودرو است. 
رئیس‌مجلس شورای اسلامی بیان کرد: همچنین دولت تعرفه واردات خودرو را صددرصد تعیین کرده بود که کمیسیون تلفیق آن را به ۶۰ درصد کاهش داد که از قرعه کشی و لاتاری فعلی راه افتاده در بازار خودرو جلوگیری می‌کند. بهتر است این موضوع به کمیسیون تلفیق ارجاع شود و بعد از در نظر گرفتن این موارد مجدداً مورد بررسی قرار گیرد. 
قالیباف: فعال شدن گروه‌های تروریستی در سوریه طرحی صهیونیستی-آمریکایی است
خبر دیگر اینکه، محمدباقر قالیباف، رئیس‌مجلس شورای اسلامی و حموده صباغ رئیس‌مجلس سوریه دیروز درباره آخرین تحولات سوریه پس از فعال شدن گروه‌های تروریستی- تکفیری به‌صورت تلفنی تبادل نظر کردند. 
رئیس‌مجلس شورای اسلامی در ابتدا ضمن دریافت اخباری از اقدامات ارتش سوریه در مبارزه با تروریست‌ها، گفت: توقع ما هم همین بود که ارتش سوریه بتواند با قدرت در برابر تروریست‌ها مبارزه کند. 
قالیباف با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران، سوریه را جز اساسی جبهه مقاومت می‌داند، بیان کرد: از مبارزه سوریه علیه گروه‌های تروریستی حمایت 
می‌کنیم. 
وی فعال شدن گروه‌های تروریستی در سوریه بلافاصله پس از اجرای آتش‌بس در لبنان را طرحی صهیونیستی-آمریکایی توصیف کرد و افزود: مبارزه با تروریسم باید قاطع باشد. 
رئیس‌مجلس شورای اسلامی همکاری‌های بین‌المللی پارلمان دو کشور را ضروری دانست و گفت: همکاری پارلمان‌های ایران و سوریه در مجامع بین‌المللی در این مقطع لازم است.