kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۰۰۹۵
تاریخ انتشار : ۲۹ آبان ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۰

عارف: باید گلوگاه‌های قاچاق شناسایی شوند

معاون اول رئیس‌جمهور گفت:‌ باید گلوگاه‌های قاچاق شناسایی شوند. در چارچوب برنامه هفتم توسعه باید برنامه‌ای ده ساله تهیه شود. کل دولت کمک می‌کند تا رضایت مردم به ‌دست آید.
 
 
 
محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور در مراسم تکریم و معارفه رؤسای پیشین و جدید ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، اظهار کرد: قاچاق دلایل اقتصادی و اجتماعی دارد. قاچاق موجب برهم زدن نظم اجتماعی شده و آثار وحشتناکی دارد. فرهنگ‌سازی غلط قاچاق آثار نگران‌کننده دارد. آثار سیاسی هم دارد. یکی از شاخص‌های ارزیابی دولت‌ها، مبارزه با فساد است.
وی ادامه داد: بعد از انقلاب کارهایی در این زمنیه انجام داده‌ایم، چون انقلاب ما فرهنگی بود. فرهنگ دینی ما مخالف قاچاق است. ما باید به دنبال پیشگیری از قاچاق باشیم، ولی در ریشه‌کن کردن قاچاق مشکل داریم.
معاون اول رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: در برنامه هفتم توسعه آمده است که سالانه ۱۵ درصد میزان قاچاق کاهش یابد؛چرا در دهه پنجم انقلاب ما که انقلاب فرهنگی و اسلامی است، قاچاق وجود دارد؟ چرا قاچاق به وجود آمد و قاچاق با کدام معیار انقلاب ما سازگاری
 دارد؟
عارف با بیان اینکه فرمان مقام معظم رهبری در دهه هشتاد برای مقابله با فقر و فساد و تبعیض داشتیم، افزود: ایشان  اخیرا از همه دولت‌ها گلایه داشتند که همچنان مسئله ما فقر، فساد است.اگر تبعیض و فقر نبود، فساد می‌ماند؟ برای رسیدن به یک راه‌حل با ثبات باید عوامل ایجاد قاچاق که پدیده شومی است را بشناسیم. تقریبا قبح قاچاق در جامعه ریخته شده و گاهی قاچاق به عنوان هنر شناخته می‌شود و با افتخار گفته می‌شود که چگونه کالا را از گمرک خارج کرده است. برای سفر ثواب می‌روند، ولی قاچاق انجام می‌شود، زیرا فرهنگ‌سازی نشده و درباره آثار فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی قاچاق کار نکرده‌ایم.
وی همچنین خاطرنشان کرد: نظام در اوایل دهه ۸۰ به این نتیجه رسیده بود که باید اصلاحات ساختاری انجام شود. تشکیل این ستاد در همین زمینه انجام شد. در آن مقطع قطعی شد که امور مربوط به قاچاق یک کار بخشی نیست و فرابخشی و حتی فراقوه‌ای است و کل نظام باید پای کار بیاید و همه حاکمیت باید در آن شریک باشند و تصمیمات با اجماع گرفته و اجرا شود.
معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه خاطرنشان کرد: با این رویکرد این ستاد تشکیل شد. باید بر پیشگیری بر قاچاق کالا و ارز تمرکز شود، نه اینکه دنبال ارائه گزارش برای کشف قاچاق باشیم که مثلا ۳۰ درصد بیشتر کالا کشف شده است.
وی تاکید کرد: پیروزی در مبارزه با قاچاق، کار سایر قوا را کم می‌کند. پرونده‌های قوه قضائیه را کم می‌کند. سامانه‌های کنترل و نظارت دستگاه‌ها باید تکمیل شود. تقویت نظارت بر گمرک‌ها و سامانه جامع گمرک برقرار شود. باید از سامانه‌های هوشمند استفاده شود. در مناطق آزاد اقتصادی باید کار جدی شود و اشراف بر این مناطق باید بیشتر شود. تعامل ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با دستگاه‌های اجرائی بیشتر شود، باید برنامه اولویت‌دار تهیه شود.
عارف در پایان گفت:‌ باید گلوگاه‌های قاچاق شناسایی شوند. در چارچوب برنامه هفتم توسعه باید برنامه‌ای ده ساله تهیه شود. کل دولت کمک می‌کند. تا رضایت مردم به ‌دست آید.
  به هیچ وجه هیچ نقدی از دولت‌های گذشته نداریم
همچنین محمدرضا عارف در آئین تکریم و معارفه رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی کشور، بیان کرد: از زحمات رئیس سابق سازمان تشکر می‌کنم. تبریک ‌می‌گویم به برادر بزرگوار خود از سابقین کتابخانه ملی که کلیدهای این مکان هستند. دکتر امیرخانی سابقه درخشانی در کتابخانه ملی داشته‌اند. با زحمات ایشان کتابخانه به این‌جا رسید. از پذیرفتن مسئولیت تشکر می‌کنم. با صدور حکم ایشان هم همکاران ما در کتابخانه خوشحال شدند و هم فرهنگیان و اندیشمندان خوشحال شدند.
وی در ادامه اظهار کرد: مطمئن هستم با شناختی که از این سازمان دارند دوره درخشانی را رقم خواهد زد. ما در برنامه سوم که مصادف بود با نیمه اول دهه ۸۰ با هدف ارتقاء بهره‌وری و کاهش حواشی این دو سازمان را ادغام کردیم. یکی از جاهایی که توسط برخی از نخبگان ابهام داشتند، ادغام سازمان اسناد و کتابخانه ملی بود. ادغام این دو به عنوان یک مجموعه جدایی‌ناپذیر را دنبال کردیم.
معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه خاطر نشان کرد: ما باید نقش فرهنگ و معنویت در انقلاب خود را ببینیم. رهبر انقلاب ما یک مرجع دینی و یک چهره معنوی بود، نه چهره سیاسی و نه نظامی. در سیره و رفتار ایشان این امر بارز است. چقدر توانستیم در این مسیر جلو برویم. دولت وفاق ملی، دولت چهاردهم باورش بر این است اولویت فرهنگ را به طور جدی دنبال کند. مقدمه نگاه به مسئله اقتصادی است. شرایط کشور را می‌دانیم، اما علی‌رغم مشکلات و تنگناها، اولویت علم و فرهنگ و تعالی فرهنگی جامعه برای دولت مهم است.
عارف در ادامه خاطر نشان کرد: این روزها خیلی عملکرد ۱۰۰ روزه مطرح می‌شود. از اول بنا نداشتیم عملکرد ۱۰۰ روزه را بگوییم.در تغییرات با احتیاط عمل می‌کنیم. ما قصد نداشتیم که به یکباره کل نیروهای دولت قبل را کنار بگذاریم. به هیچ وجه هیچ نقدی از دولت‌های گذشته نداریم. می‌دانیم چه هزینه‌ای متوجه کشور است که سه ماه از کار دولت گذشته هنوز ۱۰ استاندار تعیین تکلیف نشده است. هزینه این نگاه به مراتب کمتر از تعدیل کردن و حذف کردن یکباره یک لشکر است. نگاه ما حذف تمام دولتمردان قبلی نبود.
وی در ادامه بیان کرد: تصمیماتی که گرفته می‌شود نهادینه خواهد شد. یکی از اصالت‌های این سازمان تقویت دیپلماسی فرهنگی است. ما در ۱۴ سال گذشته بر دیپلماسی سیاسی تاکید کردیم. در حالی که اولویت ما باید دیپلماسی فرهنگی بود. با هر فرد و گروه و تشکیلاتی صحبت کنیم ما دست برتر داریم. اشتباه می‌کنیم در روابط که می‌رویم از دیپلماسی اقتصادی شروع کنیم. اگر از دیپلماسی فرهنگی شروع کنیم توسعه روابط در بخش‌های دیگر به سراغ ما می‌آید.