kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۰۰۳۳
تاریخ انتشار : ۲۸ آبان ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۸
به بهانه واهی دخالت ایران در مناقشه اوکراین

اتحادیه اروپا کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران را تحریم کرد

اتحادیه اروپا گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و مدیرعامل این سازمان را به بهانه ادعای بی‌اساس دخالت ایران در مناقشه اوکراین از طریق ارسال موشک‌های بالستیک به روسیه تحریم کرد.
 
 
 
 
در بیانیه اتحادیه اروپا ادعا شده است: انتقال پهپادها و موشک‌های ساخت ایران و فناوری‌های مرتبط و اجزای آن به روسیه و گروه‌های مسلح غیردولتی در خاورمیانه و فراتر از آن، موضوع اصلی نگرانی است.
به گزارش ایرنا، این بیانیه ادعایی می‌افزاید: ایران پهپادها و موشک‌های ساخت ایران و فناوری‌های مرتبط و اجزای آن را از جمله با استفاده از شناورها و بنادر به روسیه منتقل کرده است. بر همین اساس گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و محمدرضا مدرس خیابانی مدیرعامل این سازمان به فهرست تحریم‌ها اضافه شده است. طبق بیانیه صادر شده، دارایی‌های افراد و نهادهای تحریم شده مسدود و شرکت‌ها و شهروندان اتحادیه اروپا از مراوده مالی با آنان ممنوع شدند. همچنین اشخاص حقیقی تحریم شده حق سفر به کشورهای عضو را نداشته و ورود یا گذر آنها به این کشورها ممنوع است.
انگلیس، هواپیمایی 
و کشتیرانی ایران را تحریم کرد
به گزارش ایرنا، در بیانیه وزارت امور خارجه انگلیس که یک نسخه آن در تارنمای دولت این کشور منتشر شد، آمده است که دارایی‌های شرکت هواپیمایی ایران‌ایر از امروز مسدود خواهد شد تا «خدمات هوائی مستقیم و برنامه‌ریزی شده آن به مقصد بریتانیا و بالعکس محدودتر شود.» این بیانیه ادعا کرده است: «ایران‌ایر به‌عنوان یک شرکت هواپیمایی دولتی، در واکنش به انتقال موشک‌های بالستیک دولت ایران به روسیه، تحریم شده است.»
دولت انگلیس شهریورماه گذشته با طرح اتهامات مشابهی، قرارداد خدمات هوائی دوجانبه با ایران را به طور یکجانبه متوقف کرد.
لوئیز هیگ وزیر حمل‌ونقل انگلیس در همین بیانیه ادعا کرد: «ما از هر اهرمی که در اختیار داریم استفاده خواهیم کرد تا بر ایران فشار بیاوریم که به حمایتش از تهاجم غیرقانونی ولادیمیر پوتین (رئیس‌جمهوری روسیه) پایان دهد، به همین دلیل است که پایان تمام قراردادهای خدمات هوائی مستقیم بین انگلیس و ایران را 
آغاز کرده‌ایم.»
بر اساس پیگیری‌های خبرنگار ایرنا در لندن، انگلیس در پی صدور این بیانیه، فرآیند لغو توافقنامه خدمات هوائی با ایران را که از سال ۱۳۴۳ پا برجا بوده آغاز کرد. 
در این توافقنامه طبق قوانین سازمان بین‌المللی هوانوردی (ایکائو) یک سال مهلت برای لغو یکجانبه خدمات هوائی در نظر گرفته شده و بعد از آن تحریم‌ها وارد مرحله اجرائی می‌شود.
در ادامه بیانیه وزارت امور خارجه انگلیس اشاره شده است که شرکت ملی کشتیرانی ایران نیز به فهرست تحریم‌های لندن اضافه شده است. طبق این بیانیه، شرکت کشتیرانی به بهانه ادعای بی‌اساس انتقال سلاح به روسیه برای استفاده در جنگ روسیه تحریم شده است.
دیوید لمی وزیر امور خارجه انگلیس در همین زمینه ادعا کرد: تلاش‌های ایران برای تضعیف امنیت جهانی خطرناک و غیرقابل قبول است. ما در کنار شرکای بین‌المللی‌مان، به صراحت اعلام کردیم که هرگونه انتقال موشک‌های بالستیک از ایران به روسیه با واکنش قابل توجهی مواجه خواهد شد. 
به همین دلیل است که امروز ایران‌ایر و خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران را در واکنش به تحویل موشک‌های بالستیک ایران به روسیه تحریم می‌کنیم.
وی مدعی شد:‌ ما مجدداً از ایران می‌خواهیم که حمایت خود از جنگ غیرقانونی روسیه علیه اوکراین را متوقف کند. ما تا هر زمانی که طول بکشد در کنار اوکراین
ایستاده‌ایم.