kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۹۱۸۶
تاریخ انتشار : ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۶
جنگ‌افروزی به زیان صهیونیست‌ها تمام شد

کاهش سرمایه‌گذاری شرکت‌های مالی اروپا در اسرائیل

 
 
 
به نوشته رویترز، سرمایه‌گذاری شرکت‌های مالی اروپا از جمله بانک‌ها و بیمه در شرکت‌های مرتبط با اسرائیل به دلیل تداوم نسل‌کشی این رژیم در غزه کاهش یافته است.
به گزارش خبرگزاری فارس؛ تحلیل انجام شده توسط رویترز نشان می‌دهد که تعدادی از شرکت‌های مالی بزرگ در اروپا که سرمایه‌گذاری در شرکت‌های مرتبط با رژیم صهیونیستی یا در شرکت‌هایی که روابط مستقیم یا غیرمستقیم با این رژیم دارند، به دلیل فشار فزاینده فعالان حامی فلسطین و چندین دولت برای متوقف کردن جنگ در غزه کاهش داده‌اند.
از جمله مؤسساتی که گام‌های روشنی در این راستا برداشته است، یونی‌کردیت (UniCredit) گروه بانکداری بین‌المللی و شرکت خدمات مالی ایتالیایی است که پس از تشدید تجاوز نظامی اسرائیل علیه نوار غزه در اکتبر ۲۰۲۳، اسرائیل را به فهرست کشورهای ممنوعه اضافه کرده است.
 به نوشته رویترز، این تصمیم بیانگر گسترش سیاست بانک ایتالیایی مبنی بر خودداری از تأمین مالی صادرات مستقیم تسلیحات به کشورهای درگیر در مناقشات و نقض دستورالعمل‌های ایتالیایی برای صادرات تسلیحات به اسرائیل است.
بانک یونی کردیت و وزارت دارایی اسرائیل از اظهار نظر در مورد این اقدام خودداری کرده‌اند.
شرکت مدیریت دارایی نروژی Storebrand و شرکت بیمه فرانسوی AXA نیز از برخی از سرمایه‌گذاری‌های خود در شرکت‌های اسرائیلی از جمله برخی بانک‌ها عقب‌نشینی کردند.
رویترز تأکید کرد: این اسناد نشان می‌دهد که شرکت‌ها در حال تلاش برای اصلاح سیاست‌های سرمایه‌گذاری خود در قبال اسرائیل هستند. 
«مارتین رونر»، مدیر اجرائی اتحاد جهانی برای بانکداری مبتنی بر ارزش، هم در این زمینه اظهار داشت: تغییر محسوسی در سیاست‌های شرکت‌های مالی درخصوص هدایت سرمایه‌گذاری‌ها در راستای اصول توسعه پایدار وجود دارد. 
رونر افزود: سرمایه‌گذاری در صنعت تسلیحات اساساً با این اصول مغایرت دارد.
شرکت نروژی استوربرند قبلاً در گزارش سرمایه‌گذاری سالانه خود اعلام کرده بود که ۲۴ شرکت از سبد سرمایه‌گذاری آن در پایان سال ۲۰۲۳ از جمله شرکت‌های اسرائیلی به دلیل ارتباط این شرکت‌ها با شهرک‌های اسرائیلی حذف شده است.
 این شرکت نروژی همچنین حدود 240 میلیون دلار از سرمایه‌گذاری خود در شرکت آمریکایی Palantir که فناوری‌هایی را در اختیار ارتش اسرائیل قرار می‌دهد که باعث نگرانی در مورد نقض حقوق بشر می‌شود، برداشت کرد.
صندوق سرمایه‌گذاری راهبُردی ایرلند با ۱۵ میلیارد یورو ارزش نیز از فروش سهام شش شرکت اسرائیلی از جمله برخی بانک‌های بزرگ اسرائیلی خبر داد و تأکید کرد که سرمایه‌گذاری در این شرکت‌ها اکنون خطراتی دارد که با استانداردهای سرمایه‌گذاری تایید شده آن در تضاد است.
صندوق ثروت دولتی نروژ نیز که ارزشی معادل یک و هشت دهم تریلیون دلار دارد و بزرگ‌ترین صندوق در جهان است هم می‌خواهد سرمایه‌گذاری‌های خود را از شرکت‌هایی که به عملیات اسرائیل در سرزمین‌های اشغالی فلسطین کمک می‌کنند و استانداردهای اخلاق شرکتی را نقض می‌کنند، پس بگیرد.
 هدف قرار دادن نقاط ضعف اقتصادی اسرائیل
به گزارش مسیر اقتصاد، مدیرعامل بندر ایلات اسرائیل هم تایید کرده است که حدود ۸۵ درصد از زیرساخت‌های این بندر به‌خاطر حملات انصارالله به شدت آسیب دیده و در پی این حادثه، کارکنان بندر به مرخصی اجباری فرستاده شده‌اند.
 با توجه به اینکه تقریبا تمام تجارت رژیم صهیونیستی از طریق دریاست، این ضربه اقتصادی بزرگی برای این رژیم محسوب می‌شود.
 انصارالله یمن با مختل کردن حدود یک‌سوم از این مسیرهای دریایی، زنجیره تامین رژیم را به شدت تحت فشار قرار داده است. وابستگی شدید رژیم به واردات و عدم توسعه تولیدات داخلی، آسیب‌پذیری آن را در برابر چنین حملاتی افزایش داده است.
تحلیل داده‌های تجارت بین‌المللی حاکی از آن است که رژیم صهیونیستی وابستگی قابل توجهی به واردات کالاهایی نظیر قطعات الکترونیک، محصولات نساجی، پتروشیمی و ماشین‌آلات دارد.
 این وابستگی نشان می‌دهد که این رژیم برای تامین بسیاری از نیازهای خود به شدت به واردات بخصوص از بندر ایلات وابسته است. این مسئله، فرصتی استثنایی را برای جبهه مقاومت فراهم می‌آورد تا با هدف قرار دادن این نقاط حساس، رژیم را تضعیف کند.