kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۸۹۴۶
تاریخ انتشار : ۱۳ آبان ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۴

دوئل سخت فیل قرمز با الاغ آبی

 
 
اشاره: انتخابات آمریکا به روزهای پایانی خود رسیده است. انتخاباتی پر از شگفتی؛ از نجات پیدا کردن ترامپ در حادثه تیراندازی تا انصراف بایدن از نامزدی دوباره برای ریاست جمهوری. در یک طرف ماجرا دونالد ترامپی قرار دارد که به دنبال انتقام شکست 4 سال پیش خود است که ادعای تقلب گسترده را مطرح کرد و در یک طرف ماجرا «کاملا هریس»ی قرار دارد که اگر بتواند ترامپ را شکست دهد اولین رئیس‌جمهور زن آمریکا لقب خواهد گرفت. در این انتخابات حدود 240 میلیون آمریکایی واجد شرایط شرکت در انتخابات هستند.
 این انتخابات از نظر بسیاری مانند مجله «فارن پالسی» می‌تواند «مهم‌ترین انتخابات تاریخ آمریکا» باشد. دو حزب دموکرات و جمهوریخواه هر برگ برنده‌ای که می‌توانستند را رو کرده‌اند. از تغییر نامزد در حزب دموکرات تا پروژه 2025 حزب جمهوریخواه که واکنش‌های بسیاری را در پی داشته است. از نگاه برخی انتخابات 2024 آمریکا تعیین‌کننده بسیاری از وقایع پیشرو در داخل و خارج آمریکا خواهد بود. در سیاست خارجی آمریکا آینده جنگ اوکراین، فلسطین و رژیم صهیونیستی و نحوه تقابل آمریکا با چین مشخص خواهد شد. در داخل آمریکا نیز، وضعیت اقتصادی، میزان ورود مهاجرین خارجی به خصوص پناهندگان، برخی مسائل چالشی اجتماعی مانند سقط جنین و همجنس‌بازان و مالکیت اسلحه نیز منوط به این انتخابات است. 
 
تقابل دو قطب
انتخابات 2024؛ رقابت دو نامزد نیست بلکه تقابل دو قطب سیاسی است که طی سالیان اخیر در آمریکا رشد کرده است. شکست هر طرف به معنای شکست یک اردوگاه سیاسی در آمریکا محسوب می‌شود و به همین خاطر از طرفین هیچ توهینی به یک دیگر فروگذار نمی‌کنند تا جایی که «کاملا هریس» در اتاق کنفرانس شبکه خبری «سی ان ان»، 
رقیب خود را «فاشیست نامید» و این میلیاردر نیویورکی را «خطری برای رفاه و امنیت ایالات متحده آمریکا» دانست. در مقابل حزب جمهوری خواه؛ کاملا هریس را «تهدید واقعی برای دموکراسی آمریکا» عنوان و او را یک «دروغگویی ‌بزرگ» 
خطاب کرده است. اما ترامپ هیچ حد و مرزی را باقی نگذاشته و هریس را یک «کمونیست و مارکسیست» خوانده است که می‌خواهد سیاست‌های چپ‌گرای افراطی را در آمریکا پیاده کند. 
بازی ترامپ به هم خورد
دونالد ترامپ با وجود بایدن از پیش، خود را برنده می‌دانست اما با کنار رفتن بایدن و روی کار آمدن کاملا هریس بازی ترامپ به هم خورد. «هریس» با اینکه در دوران معاونتش، محبوبیت بالایی نداشت اما توانست نگاه‌ها را به خود جلب کند و در اولین مناظره با ترامپ توانست خیلی بهتر و قدرتمند‌تر از بایدنی که تنها نظاره‌گر بود خود را نشان دهد. کاملا هریس تاکنون سعی کرده خود را متفاوت از بایدن نشان دهد و کمپین تبلیغاتی وی به دنبال القای شخصیتی هستند که کاملا در تضاد با شخصیت ترامپ است و این موضوع را می‌توان به خوبی در اولین مناطره دید.
در واقع شخصیتی که تاکنون سعی شده است از کاملا هریس ارائه شود، یک زن تحصیل کرده رنگین پوست بوده که از یک خانواده طبقه متوسط می‌آید وکاملا در تضاد با ترامپ سفیدپوست است که از یک خانواده ثروتمند نیویورکی است. آنها معتقدند این تعریف از شخصیت هریس می‌تواند آرای خاموش و حتی مخالف حزب دموکرات شامل رنگین پوستان، اقلیت‌های قومی و مذهبی‌، زنان و طبقه متوسط سفید پوست را به نفع هریس برگرداند. با این حال کاملا هریس میراث دار همه جوره دولت بایدن است. دولت بایدن در حوزه سیاست خارجی موفقیت خاصی نداشته است. عدم توانایی بایدن از جلوگیری از جنگ روسیه – اوکراین و حمایت‌های بی‌چون و چرا از اوکراین مخالفت‌های زیادی به خصوص در میان محافظه‌کاران را در پی داشته است؛ از طرف دیگر کشتارهای بی‌رحمانه مردم فلسطین توسط رژیم صهیونیستی و عدم واکنش تیم بایدن به این خونریزی‌ها و حمایت‌های بایدن از این جنایات موجب کاهش جدی محبوبیت بایدن در میان مسلمانان و جریان‌های ترقی‌خواه آمریکا شده است که باید دید آیا کاملا هریس نیز همین سیاست را می‌خواهد دنبال کند یا خیر. با این حال برعکس سیاست خارجی دولت بایدن که موفقیت خاصی نداشته اما در حوزه داخلی بخصوص اقتصاد دست نسبتا پری دارد. اقتصاد در انتخابات آمریکا بسیار نقش مهمی دارد و هر تیم انتخاباتی اولین هدف‌های خود را اقتصادی تعیین می‌کند. دو هدف اصلی تیم بایدن کاهش تورم و افزایش میزان اشتغال بوده که توانست تا حدودی به هر دو هدف خود برسد. 
در مقابل حزب جمهوریخواه و ترامپ کار راحتی برای پیروزی ندارند. شخصیت ترامپ و رفتار‌ها و صحبت‌های وی مخالفت‌های وسیعی را در بخشی از جمعیت آمریکا داشته است؛ پرونده‌های مالی و فساد‌های جنسی که ترامپ داشته امکان جذب آرا را برای او بسیار سخت کرده است. همچنین حزب دموکرات همیشه سعی کرده است ترامپ را شخصیتی پوپولیست و اقتدارگرا معرفی کند که اگر روی کار بیاید دیکتاتوری در آمریکا حاکم می‌شود. بخصوص پس از افشای برنامه‌ای بنام پروژه 2025 که توسط مؤسسه محافظه‌کار هریتج و وابسته به حزب جمهوریخواه آن را تدوین کرده که هدف آن معکوس کردن سلطه دموکرات‌ها در نهادهای دولتی آمریکا است. هدف اصلی این پروژه ازنظر دموکرات‌ها پاکسازی و بیرون انداختن مخالفین جمهوریخواه و جایگزینی آن‌ها با افراد نزدیک به حزب جمهوریخواه است. این پروژه همچنین اختیار بسیار بیشتری را به رئیس‌جمهور می‌دهد. افشا شدن این پروژه فرصت مناسبی را در اختیار کاملا هریس قرار داده و تاکنون نیز بارها علیه این پروژه سخن گفته است و هوشمندانه کمپین کاملا هریس شعار ما به عقب برنمیگردیم را برای خود انتخاب کرده که واکنشی به دونالد ترامپ و حزب جمهوریخواه است. 
اقتصاد، مهم‌ترین نگرانی آمریکایی‌ها
نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها اقتصاد را به عنوان مهم‌ترین نگرانی خود در انتخابات فردا می‌دانند. بعد از آن نگرانی از خشونت‌های سیاسی و جنگ داخلی قرار دارد. شبکه خبری «سی بی‌اس نیوز» اعلام کرده است که «اکثر آمریکایی‌ها اعلام کرده‌اند، از نظر اقتصادی وضعیت خوبی ندارند و 52 درصد هم گفته‌اند که نسبت به چهارسال پیش اوضاع اقتصادی‌شان بدتر شده است و با اینکه در سال 2024 تورم به میزان شدیدی کاهش پیدا کرده است ولی هنوز هم 25 درصد آمریکایی‌ها فکر می‌کنند که تورم بالای 10درصد است.» در همین زمینه «برنارند یاروس» که یک اقتصاد دان مطرح آمریکایی است می‌گوید: «اگر تعداد زیادی از رأی‌دهندگان مستقل در ایالت‌های چرخشی همچنان از تورم بالای نگران‌کننده سال‌های 2021 و 2022 شوک بزرگی را احساس کنند، پیش‌بینی می‌شود که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق کالج الکترال را برنده شود.»
دومین موضوع مهم در حوزه اقتصاد از نظر آمریکایی‌ها سطح دستمزد‌ها است. با اینکه سطح دستمزد‌ها در دوران بایدن افزایشی بوده اما مردان بدون مدرک دانشگاهی که بسیاری از سفیدپوست‌ها را در برمی گیرد جایگاه اقتصادی خود را از دست داده‌اند. طبق داده‌های «نیویورک تایمز» مردان سفیدپوست بدون مدرک لیسانس از سال 1980 میلادی رشد درآمدی کمتری نسبت به دیگر اقشار داشته‌اند و تنها در دوران ترامپ بود که به واسطه سیاست انزواگرایانه اوضاع اقتصادی آن‌ها تا حدودی بهبود پیدا کرد و به همین خاطر از ترامپ حمایت می‌کنند و 63 درصد آن‌ها گفته‌اند که به ترامپ رای خواهند داد. 
بحران مهاجرت
سومین موضوع برای رای دهندگان؛ موضوع مهاجرت غیرقانونی است. موضوع مهاجرت غیرقانونی یکی از بزرگ‌ترین چالش‌ها میان ترامپ و دولت بایدن تاکنون بوده است و ترامپ بارها انتقادات تند و تیزی علیه دولت بایدن به خاطر ناتوانی در حل مسئله ورود مهاجران غیرقانونی مطرح کرده است. طبق گزارش «اداره مرزبانی ایالات متحده» با ورود بایدن به کاخ سفید میزان مهاجران غیرقانونی رشد چشمگیری داشت تا جایی که در سال 2021 بیش از 1.5 میلیون نفر؛ در سال 2022 بیش از 2.2 میلیون نفر و در سال 2023 بیش از 
دو میلیون مهاجر غیرقانونی وارد آمریکا شدند. دونالد ترامپ بارها وعده داده است درصورتی که رئیس‌جمهور شود بزرگ‌ترین اخراج مهاجرین را در تاریخ آمریکا اجرا خواهد کرد.
کاهش مالیات آخرین موضوع مهم اقتصادی برای انتخابات 2024 آمریکاست. هر دو کمپین «دونالد ترامپ» و «کاملا هریس» متعهد شده‌اند که طرح کاهش مالیات را برای کمک به گروه‌های خاص اجرا کنند اما تیم ترامپ قول‌هایی فراتر از تیم هریس داده است که شامل حذف گسترده مالیات‌ها می‌شود. تیم ترامپ همچنین سعی کرده نشان دهد که تیم هریس به دنبال سیاست‌های محیط زیستی است که مالیات و هزینه‌های عمومی مردم عادی را زیاد می‌کند. 
جنگ برای رای بیشتر یا الکترال بالاتر
سیستم انتخاباتی آمریکا مبتنی بر تعداد آرا بیشتر در سطح کشور نیست و بلکه انتخابات به صورت ایالتی برگزار می‌شود و هر نامزدی که بیشترین آرا در ایالت را داشته باشد پیروز آن ایالت است به همین خاطر ممکن است که یک نامزد تعداد آرای بیشتری را کسب کند اما برنده انتخابات نباشد. برای مثال در انتخایات 2000 میلادی «جورج بوش پسر» از حزب جمهوریخواه حدود 500هزار رای کمتری نسبت «اَل‌گور» نامزد دموکرات‌ها کسب کرد اما به دلیل ساختار ایالتی پیروز انتخابات شد. چنین اتفافی در سال 2016 نیز رخ داد و «هیلاری کلینتون » ازحزب دموکرات نزدیک به 3 میلیون رای بیشتری نسبت به «دونالد ترامپ» کسب کرد اما به واسطه «رای الکترال» ترامپ برنده انتخابات 2016 شد. تیم ترامپ امیدوار است که در انتخابات 2024 مانند دو انتخابات 2000 و 2016 آرا الکترال را پیروز شود حتی اگر آرا کمتری را کسب کنند. 
از جنگ اوکراین و کرونا تا تورم
جنگ اوکراین و به‌هم ریختن زنجیره تامین در زمان کرونا هزینه‌های زندگی در آمریکا را به شدت افزایش داد. در ایام همه گیری کرونا 23 میلیون نفر در آمریکا کار خود را از دست دادند و به همین خاطر دولت فدرال مجبور شد میلیاردها دلار کمک مالی به مردمی که بیکار شده بودند کند تا بتواند از پس هزینه‌های اجاره خانه و زندگی بر بیایند. اتمام وضعیت اضطراری به خاطر کرونا همزمان شد با ریاست جمهوری جو بایدن (بایدن در سال 2021 رئیس‌جمهورشد) و برگشت میلیون‌ها آمریکایی منجر شد که تقاضا با عرضه هم خوانی پیدا نکند و تورم افزایش پیدا کند. اما این بخشی از افزایش تورم در آمریکا بود. با آغاز جنگ اوکراین- روسیه در اواخر سال 1400 شمسی تورم در سطح جهانی نیز باز افزایش پیدا کرد. اوکراین و روسیه با هم بزرگ‌ترین صادرکننده گندم در جهان بودند و یک‌سوم صادرات گندم و نیمی از روغن آفتابگردان جهانی متعلق به این دو کشور بوده. مهم‌ترین تاثیر جنگ افزایش مواد غذایی نبود بلکه افزایش شدید قیمت نفت و گاز تاثیر اصلی را بر تورم در آمریکا داشته است. در طول دو هفته اول جنگ قیمت نفت در حدود 25 درصد افزایش داشت و قیمت گاز در اروپا 580 درصد جهش پیدا کرد. این افزایش هزینه انرژی؛ هزینه‌های حمل‌ونقل در آمریکا را شدیدا زیاد کرد و موجب شد تا تورم در آمریکا سر به فلک بکشد. طبق آمارهای «اداره آمار کار ایالات متحده» تورم آمریکا که تا قبل از سال 2021 کمتر از 2 درصد بود در ماه مارس 2022 (فروردین 1401)تورم عمومی به عدد بی‌سابقه 9درصدی رسید و تورم مواد غذایی در آگوست 2022 (مرداد 1402) به 13.5 درصد رسید. آمریکا کشوری مبتنی بر حمل‌ونقل شخصی است و افزایش بنزین تاثیر شدیدی برای تورم دارد و تورم سوخت در ماه ژوئن 2022 به عدد بی‌سابقه 60 درصد رسید. 
این افزایش شدید تورم درآمریکا فشار زیادی بر روی طبقات پایین در این کشور آورد و منجر شد تا عدم تایید بایدن در حوزه اقتصادی از سوی مردم به 65درصد برسد.میزان عدم تایید اقتصادی بایدن در میان سفیدپوستان به 66 درصد و در میان لاتین تباران به 63 درصد رسیده است. جالب اینجاست که عدم تایید اقتصادی بایدن در میان 18 تا 29 ساله‌ها یا همان «نسل زد» به نزدیک 70درصد رسیده است که بالاترین میزان در میان دهه‌های سنی می‌باشد. در آن سو «دونالد ترامپ» قرار دارد که تا جایی که توانسته از دوران اقتصادی بایدن سیاه‌نمایی کرده است و کاملا هریس را همان ادامه دهنده راه بایدن دانسته است. وی در مناظره با بایدن در ژوئن امسال گفت « من به او[بایدن] کشوری دادم که اساساً تورم نداشت. عالی بود. خیلی خوب بود، تنها کاری که او باید انجام می‌داد این بود که آن را به حال خود رها کند. اما بایدن آن را نابود کرد.» یا دونالد ترامپ در مناظره با کاملا هریس در سپتامبر 2024 (شهرور 1403)اظهار کرد « در دوره من هیچ تورمی نداشتیم،. [بایدن- هریس] شاید بالاترین تورم را در تاریخ کشور ما داشته باشد، زیرا من هرگز دوره زمانی بدتر از آن را ندیده ام. مردم نمی‌توانند بیرون بروند و غلات، بیکن، تخم مرغ یا هر چیز دیگری بخرند. مردم کشور ما با کاری که [بایدن و هریس] انجام داده‌اند، کاملاً می‌میرند. آنها اقتصاد را نابود کردند.»
پولی برای اوکراین نداریم
سیاست خارجی دونالد ترامپ برای انتخابات ۲۰۲۴ بر بازگشت به موضع «اول آمریکا» با تمرکز بر تقویت منافع ملی، استقلال انرژی و سیاست‌های تجاری سختگیرانه است. یکی از محورهای اصلی سیاست‌های وی، مقابله با چین است؛ او وعده داده است که واردات از چین را کاهش می‌دهد. همچنین، ترامپ قصد دارد تعرفه‌های جدیدی بر تمام واردات وضع کند که هدف آن حمایت از صنعت داخلی و کاهش وابستگی اقتصادی به خارج است.
 مهم‌ترین اولویت وی در سیاست خارجی اتمام جنگ اوکراین و روسیه است. جنگی که طبق داده‌های «شورای روابط خارجی آمریکا» تاکنون برای آمریکا 105 میلیارد دلار آب خورده است و به همین ترامپ بارها قول داده درصورتیکه پیروز شود ظرفـ « 24 ساعت» جنگ را به اتمام میرساند. او در مصاحبه با فاکس نیوز در ژوئیه 2023 (تیر 1402) گفت که به «زلنسکی گفتم: دیگر بس است و باید توافق کنی و به پوتین هم می‌گویم اگر توافق نکنی ما به [زلنسکی] بیشتر از آنچه که قبلا داده‌ایم [به اوکراین] می‌دهیم»؛ همچنین ترامپ در کمپین انتخاباتی خود در کارولینای شمالی (سپتامبر 2024 ) گفت « اوکراین باید کمی تسلیم می‌شد تا مسکو را راضی کند و از درگیری خونین با همسایه متجاوز جلوگیری می‌کرد.» وی در ادامه گفت « ما میلیاردها دلار به مردی دادیم که حاضر به توافق نیست؛ منظورم همان زلنسکی است» این نامزد حزب جمهوریخواه در ادامه بیان کرد«هر توافقی؛ حتی بدترین توافق بهتر از آنچه در حال حاضر داریم خواهد بود. اوکراین رفته است. دیگر اوکراین نیست. شما هرگز نمی‌توانید آن شهرها و شهرک‌ها را جایگزین کنید. هرگز نمی‌توانید مردگان را برگردانید.» سیاست خارجی خانم «کاملا هریس» نیز ادامه راه سیاست‌های «جو بایدن» می‌باشد. 
هریس؛ باراک اوباما نیست
روزی که اوباما رئیس‌جمهور شد؛ او توانست رکورد جذب آرای اقلیت‌های قومی و مذهبی را کسب کند اما این دور از انتخابات آنچنان اقلیت‌های قومی و مذهبی به نفع دموکرات نیستند. یکی از پایگاه‌های اصلی رای‌آوری دموکرات‌ها غیر سفیدپوستان می‌باشند این تاثیرگذاری در پیروزی باراک اوباما در 2008 و 2012 مشهود بود اما در انتخابات 2024 اوضاع برای دموکرات‌ها اصلا مثل انتخابات‌های گذشته نیست. از یک طرف جنگ غزه و جنایت‌های رژیم صهیونیستی موجب شده تا بخش عظیمی از مسلمانان از دموکرات‌ها روی برگردانند و از سوی دیگر قول‌های دموکرات‌ها به لاتین تباران و سیاه پوستان دیگر حنایی ندارد. طبق نظرسنجی «نیویورک تایمز» در انتخابات‌های 2016 و 2020 حمایت در میان سیاه پوستان از دموکرات‌ها بالای 90درصد بوده اما در این انتخابات به 78 درصد رسیده و میزان حمایت از جمهوری خواهان به 15 درصد رسیده که رقمی بی‌سابقه محسوب می‌شود و درمیان لاتین تبارها «هریس» 56درصد نظرها را به خود جلب کرده و ترامپ 37درصد؛ درحالی‌که در سال 2020 محبوبیت بایدن 63 درصد در میان لاتین تبارها بود. 
 این روزنامه آمریکایی می‌گوید «ممکن است ترامپ بین رای دهندگان سیاه پوست و لاتین تبار بهتر از هر نامزد جمهوریخواه ریاست‌جمهوری از زمان تصویب قانون حقوق مدنی در سال ۱۹۶۴ عمل کند.» طبق افکارسنجی این روزنامه حدود ۴۰ درصد از رأی‌دهندگان سیاه‌پوست و ۴۳ درصد از رأی‌دهندگان اسپانیایی‌زبان می‌گویند که از ساخت دیواری در مرز جنوبی حمایت می‌کنند. به همین ترتیب، ۴۵ درصد از رأی‌دهندگان اسپانیایی‌زبان و ۴۱ درصد از رأی‌دهندگان سیاه‌پوست می‌گویند که از اخراج مهاجران غیرمجاز حمایت می‌کنند. نصف رأی‌دهندگان اسپانیایی‌زبان و نزدیک به نیمی- ۴۷ درصد- از رأی‌دهندگان سیاه‌پوست می‌گویند که جرم و جنایت در شهرهای بزرگ یک مشکل عمده است که از کنترل خارج شده است. این تقریباً همان میزان از رأی‌دهندگان سفیدپوست (۵۰ درصد) است که همین را می‌گویند. حمایت از دیدگاه‌های آقای ترامپ فراتر از مسائل مرتبط با نژاد و مهاجرت است. به نظر می‌رسد که اکثریت رأی‌دهندگان سیاه‌پوست و اسپانیایی‌زبان با سیاست خارجی «آمریکا اول» او همراهی می‌کنند و می‌گویند که آمریکا باید توجه کمتری به مشکلات خارجی داشته باشد و بر مشکلات داخلی تمرکز کند.
ایالت‌های چرخشی که چرخش برای ترامپ می‌چرخد
کسی در انتخابات آمریکا پیروز است که بتواند ایالت‌های چرخشی را ببرد. در انتخابات 2024؛ هفت ایالت ویسکانسین، میشیگان، آریزونا، نوادا، جورجیا، کارولینا شمالی و پنسیلوانیا جزو ایالت‌های چرخشی در این انتخابات محسوب می‌شوند و هر دو نامزد تمام توان خود را به کار بسته‌اند تا سربلند از این ایالت‌ها بیرون بیایند. آرا جو بایدن با دونالد ترامپ در ایالت‌های چرخشی در انتخابات 2020 که توانست با 306 رای الکترال از 538 رای الکترال برنده شود، بسیار نزدیک به‌هم بود. این پیرمرد 80 ساله توانست در انتخابات پیشین تنها با ده هزار رای در آریزونا؛ 13 هزار رای در جورجیا و 34 هزار رای در نوادا و در ویسکانسین تنها با 21 هزار رای بیشتر پیروز شود. 
اما در این انتخابات شاید آوار جنگ غزه بسیار گران برای دموکرات‌ها تمام شود. در انتخابات 2020 دموکرات‌ها توانستند تنها با 150 هزار رای بیشتر در میشیگان پیروز شوند که بیشتر این آرا مربوط به عرب‌های ساکن این ایالت بودند. در مقابل در انتخابات 2016؛ دموکرات‌ها تنها با ده هزار رای میشیگان را به جمهوری خواهان واگذار کردند.
ایالت میشیگان بالاترین نسبت تعداد عرب‌ها و مسلمانان را نسبت به دیگر ایالت‌های آمریکا دارد و حداقل 220 هزار عرب در این ایالت زندگی می‌کند. «بی بی‌سی جهانی» گزارش می‌دهد «ایالت میشیگان در دو انتخابات گذشته، برنده نامزد ریاست‌جمهوری را انتخاب کرده است. با وجود حمایت از بایدن در سال ۲۰۲۰، این ایالت نمادی از واکنش سراسری علیه حمایت‌های رئیس‌جمهور از اسرائیل در جریان جنگ این کشور با غزه تبدیل شده است. در رقابت‌های مقدماتی دموکرات‌ها در میشیگان در فوریه، بیش از ۱۰۰,۰۰۰ رأی‌دهنده گزینه «بدون تعهد» را در برگه‌های رأی خود انتخاب کردند، بخشی از یک کمپین که توسط فعالانی راه‌اندازی شده است که خواهان توقف کمک‌های نظامی ایالات متحده به اسرائیل هستند. نکته قابل توجه این است که میشیگان بالاترین نسبت جمعیت عرب-آمریکایی را در کشور دارد- جمعیتی که حمایت آن‌ها از بایدن در خطر بود.» (دولت دموکرات بایدن تاکنون طبق داده‌های «شورای روابط خارجی آمریکا» نزدیک به 20 میلیارد دلار کمک به رژیم صهیونیستی کرده است.)
همچنین شورای روابط آمریکایی- اسلامی (CAIR)، بزرگ‌ترین سازمان حقوق مدنی و حمایت از مسلمانان در کشور، طی آخرین نظرسنجی خود از رأی‌دهندگان مسلمان در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ را منتشر کرد که نشان می‌دهد نامزد حزب سبز، جیل استاین، با اختلاف کمی از نامزد دموکرات‌ها، کاملا هریس، در میان رأی‌دهندگان مسلمان پیشی گرفته است. بر اساس این نظرسنجی که چند روز قبل از روز انتخابات منتشر شده، ۴۲.۳ درصد از پاسخ‌دهندگان از جیل استاین حمایت می‌کنند.
نه بزرگ به سلبریتی‌ها
فرهنگ عمومی آمریکا بشدت سلبریتی محور است و سلبریتی‌ها در جریان سازی تاثیرگذاری بالایی دارند. در این انتخابات هم هر دو طرف دموکرات و جمهوری تا جایی که در توان آن‌ها بوده سعی کرده‌اند تا سلبریتی‌ها را برای حمایت از هریس و ترامپ به خط کنند. «ای بی‌سی نیوز» می‌نویسد «در انتخابات کنگره آمریکا در سال 2018 تیلور سوئیفت با انتشار یک استوری در اینستاگرام هوادارانش را به ثبت‌نام برای رأی‌گیری تشویق کرد که منجر به ثبت‌نام ۲۵۰,۰۰۰ نفر جدید در Vote.org در عرض ۷۲ ساعت شد.» اما این انتخابات سلبریتی‌ها دیگر مانند انتخابات‌های گذشته جریان ساز نیستند.
 در همین رابطه وب سایت خبری «هافینگتن پست» می‌نویسد «حمایت سوئیفت از کاملا هریس – که باعث شد بیش از ۴۰۰ هزار کاربر شبکه‌های اجتماعی به سایت vote.gov مراجعه کنند – انتظار می‌رفت که هیجان زیادی ایجاد کند و به رأی‌های بیشتری برای معاون رئیس‌جمهور فعلی منجر شود. اما نظرسنجی‌ای که دانشگاه کوینیپیاک بین ۱۹ تا ۲۲ سپتامبر انجام داد نشان داد که ۷۶ درصد از رأی‌دهندگان احتمالی اعلام کردند این حمایت هیجان آن‌ها نسبت به نامزدی هریس را افزایش نداده است. حدود ۹ درصد اعلام کردند که این حمایت باعث شد انگیزه بیشتری پیدا کنند، اما ۱۳ درصد دیگر گفتند که به‌خاطر این حمایت کمتر مشتاق شده‌اند که هریس به ریاست‌جمهوری برسد. یک نظرسنجی دیگر توسط ای‌بی‌سی نیوز/ایپسوس نشان می‌دهد ۸۱ درصد از رأی‌دهندگان مورد بررسی اعلام کردند که حمایت سوئیفت از هریس بر تصمیم آن‌ها برای رأی دادن تأثیری نخواهد داشت. نتایج برای حمایت برجسته ایلان ماسک، میلیاردر فناوری، از ترامپ نیز تفاوت چندانی نداشت. تحقیقات دانشگاه کوینیپیاک نشان داد که ۶۴ درصد از رأی‌دهندگان احتمالی، پس از اعلام حمایت ماسک، هیچ تفاوتی در میزان اشتیاق خود نسبت به نامزدی ترامپ ندیدند.» 
آینده ترامپ و حزب جمهوری خواه
این انتخابات برای دونالد ترامپ و جریان فکری وی حکم مرگ و زندگی دارد و در صورتیکه ترامپ در این انتخابات شکست بخورد می‌توان گفت آینده سیاسی و جریانی فکری که وی در آمریکا و در حزب مطبوع خود دنبال می‌کند ناقوس مرگ آن دیگر به صدا درآمده است. درصورتیکه دونالد ترامپ در این انتخابات شکست بخورد هزینه سنگینی برای حزب جمهوریخواه دارد و احتمال تغییرات عمده در حزب جمهوریخواه را در پی خواهد داشت. 
ترامپ آخرین شانس خود برای پیروزی در انتخابات را دارد زیرا ترامپ در آستانه 80 سالگی است و اگر این بار نیز شکست بخورد دیگر نمی‌تواند برای 2028 نامزد شود و عمر سیاسی وی عملا پایان یافته است. بحران عدم پیروزی ترامپ تنها برای شخص خود او نیست و‌ گریبانگیر حزب جمهوریخواه نیز می‌شود که این حزب باید قبول کند بافت اجتماعی آمریکا تغییر کرده است و دیگر نگاه‌های جمهوری خواهان در میان مردم آمریکا که هم اکنون میزان اقلیت‌های قومی و مذهبی در آن بسیار زیاد شده است طرفدار ندارد و این حزب برای اینکه بتواند آینده سیاسی خود را تضمین کند باید چارچوب دیگری را برای خود فراهم کند. 
 حزب جمهوریخواه که خطر افزایش جمعیت‌های غیر سفید پوست را درک کرده است و  می‌داند درصورتیکه در این انتخابات شکست بخورد آینده این حزب در خطر است به همین خاطر تلاش دارد راهبردها و سیاست‌های کاملا هریس را همان سیاست‌های بایدن جلوه دهد. به همین روی دونالد ترامپ 3 موضوع را برای ضربه زدن به کاملا هریس و حزب دموکرات دنبال می‌کند 1- مهاجرت بی‌رویه به آمریکا و سیاست تنوع بخشی جمعیت این کشور توسط حزب دموکرات است که ترامپ قول داده جلوی آن را بگیرد و آمریکا را برای آمریکایی‌ها نگه دارد یا به عبارت دیگر آمریکا سفید پوست بماند. 2- نقش پلیس جهانی که حزب دموکرات بشدت آن را ترویج و دنبال می‌کند و ادامه این سیاست می‌تواند آمریکا را دوباره به منجلاب جنگ‌های بدون پایان سوق دهد. این سیاست موجب شده تا آمریکا ده‌ها میلیارد دلار کمک مالی به اوکراین کند و این نارضایتی گسترده‌ای را در میان مردم آمریکا در پی داشته است که ترامپ قول داده جلوی این کمک‌های مالی بدون حساب و کتاب را بگیرد و دیگر آمریکا کمتر نقش پلیس جهانی را دنبال کند 3- موضوع سومی که حزب دموکرات بر روی آن تاکید خاصی دارد موضوع حمایت از آزادی‌های اجتماعی مانند حمایت از دگرباشان جنسی و حق سقط جنین است که این موضوع شاید به‌صورت آشکار در جامعه آمریکا دیده نشود اما به دلیل اینکه بخش اعظمی از مردم آمریکا هنوز هم محافظه‌کار و مذهبی هستند مخالف حمایت‌های بی‌حد و حصر از دگرباشان جنسی و حق سقط جنین می‌باشند.