kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۸۷۲۰
تاریخ انتشار : ۰۹ آبان ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۴

نمایندگان با استعفای «حسین‌زاده» از نمایندگی مجلس موافقت کردند

 
 
 
نمایندگان مجلس با استعفای عبدالکریم حسین‌زاده از نمایندگی مجلس برای فعالیت به عنوان معاون رئیس‌جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور موافقت کردند.
در جلسه علنی چهارشنبه ۹ آبان ماه مجلس شورای اسلامی، بررسی تقاضای استعفای عبدالکریم حسین‌زاده، نماینده نقده و اشنویه از نمایندگی مجلس شورای اسلامی در دستورکار قرار گرفت.
در نهایت، نمایندگان مجلس شورای اسلامی با استعفای عبدالکریم حسین‌زاده از نمایندگی مجلس برای فعالیت به عنوان معاون رئیس‌جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با ۱۵۶ رأی موافق، ۶۹ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع از مجموع ۲۴۶ رأی، موافقت کردند. گفتنی است، نمایندگان مجلس روز چهارشنبه (۴ مهر ماه) نیز این موضوع را بررسی، اما با استعفای حسین‌زاده از نمایندگی مجلس شورای اسلامی مخالفت کرده بودند و مجدداً تقاضای استعفای حسین‌زاده اعلام وصول و در دستورکار مجلس قرار گرفت که این بار نمایندگان با آن موافقت کردند. شایان ذکر است، رئیس‌جمهور دوشنبه ۵ شهریور ماه با صدور حکمی عبدالکریم حسین‌زاده را به سمت معاون خود در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور منصوب کرد.
به گزارش  مهر، بر اساس آئین نامه داخلی مجلس، هر نماینده که اعتبارنامه او به تصویب رسیده است، می‌تواند از مقام نمایندگی استعفا دهد. پذیرش استعفا موکول به تصویب مجلس است.
 نمایندگان مجلس از قالیباف برای سفر به لبنان تقدیر کردند
 نمایندگان مجلس شورای اسلامی با اهدای لوح یادبود از رئیس‌مجلس به دلیل سفری که در شرایط خاص و جنگی به لبنان داشت، تقدیر کردند.
علیرضا سلیمی عضو هیئت‌رئیسه مجلس روز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا گفت: نمایندگان مجلس شورای اسلامی، پیش از آغاز دستور جلسه علنی روز چهارشنبه- ۹ آبان ماه- مجلس و در جلسه غیررسمی، از محمدباقر قالیباف برای سفر تاریخی که در شرایط خاص به لبنان داشت، تقدیر کردند.
رئیس‌مجلس شورای اسلامی شنبه ۲۱ مهرماه، پیش از سفر به ژنو برای شرکت در اجلاس بین‌المجالس، برای گفت‌و‌گو با مقامات کشور لبنان و اعلام حمایت از جریان مقاومت و ایستادگی مردم این کشور مقابل جنایات رژیم صهیونیستی به لبنان سفر کرد. قالیباف در حالی عازم بیروت شد که شخصا هدایت این پرواز را برعهده داشت.
 نیکزاد: مجلس هفته آینده جلسه علنی ندارد
علی نیکزاد نایب‌رئیس‌مجلس شورای اسلامی بیان کرد: جلسه علنی بعدی مجلس روز یکشنبه ۲۰ آبان ماه برگزار خواهد شد. گفتنی است، نمایندگان مجلس شورای اسلامی هفته آینده به سرکشی حوزه‌های انتخابیه خود خواهند رفت.
 با رأی نمایندگان مجلس
 مراجع امنیتی و انتظامی موظف به همکاری
با هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس شدند
در جلسه صحن علنی روز چهارشنبه ۹ آبان ماه مجلس شورای اسلامی، ادامه بررسی طرح اصلاح موادی از قانون نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان مجلس شورای اسلامی در دستور کار قرار گرفت و مواد (۳)، (۴) و (۵) این طرح به تصویب نمایندگان رسید.
بر اساس ماده (۳)، درماده(۵) قانون، بعد از عبارت «اتخاذ می‌نماید» عبارت «مراجع امنیتی و انتظامی موظف به همکاری و ارائه پاسخ به استعلامات و اطلاعات لازم به هیئت می‌باشند» اضافه می‌شود.
به گزارش ایرنا در ماده ۵ قانون نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان مصوب ۱۳ فروردین ۱۳۹۱ آمده است:
«ماده ۵ ـ هیئت به گزارش‌های واصله درباره هر یک از نمایندگان به صورت محرمانه رسیدگی می‌نماید و در صورتی که تخلف را متوجه نماینده بداند در اولین جلسه از نماینده دعوت و پس از مذاکره با وی و نیز استعلام از مراجع ذی ربط تصمیم لازم را اتخاذ می‌نماید.
تبصره ـ هیئت موظف است قبل از صدور رأی، دفاعیات نماینده را استماع نماید.»
همچنین بر اساس ماده (۴) این طرح اصلاحی که به تصویب نمایندگان رسید، در ماده(۶) قانون، عبارت «که طبق ماده(۶) قانون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی قابل اجرا است» حذف و در بند(ب) بعد از عبارت «پرونده» عبارت «کارگزینی» اضافه می‌شود و در بند(ث) نیز بعد از عبارت «تحقیق و تفحص» عبارت «یا کمیسیون‌های خاص مجلس» و در انتهای تبصره(۱) عبارت «آرای قطعی صادره هیئت بدوی و تجدیدنظر نیز به تشخیص هیئت به شورای نگهبان ارسال می‌شود» اضافه و تبصره(۲) آن ابقاء می‌شود.
طبق ماده (۵) طرح اصلاح موادی از قانون نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان مجلس نیز در ماده(۸) قانون، عبارت «متشکل از اعضای هیئت‌رئیسه و رؤسای کمیسیون‌های دائمی مجلس» حذف می‌شود و عبارت «آرای صادره هیئت تجدیدنظر، قطعی و غیرقابل اعتراض است» به انتهای ماده اضافه می‌شود.