kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۸۶۲۹
تاریخ انتشار : ۰۸ آبان ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۴
رئیس کمیسیون عمران مجلس تاکید کرد

مخالفت وزارت اقتصاد و بانک مرکزی با وام 800 میلیونی ساخت مسکن

رئیس کمیسیون عمران مجلس گفت: هم بانک مرکزی و هم وزیر اقتصاد با پرداخت وام مسکن مخالف هستند چرا که وام مسکن برای بانک‌ها به صرفه نیست و در این باره نگاه صنفی دارند.
 
 
 
 
به گزارش ایلنا، محمدرضا رضایی کوچی در جمع خبرنگاران در پاسخ به سؤالی درباره اختلاف آمار اعلام شده از میزان ساخت و تحویل نهضت ملی مسکن توسط وزیر راه دولت گذشته و دولت چهاردهم اظهارداشت: عددهای اعلام شده با هم متفاوت است. بذرپاش؛ وزیر دولت گذشته اعلام کرده بود که ساخت یک میلیون و ٨٠٠ هزار واحد را آغاز کرده‌ام اما صادق؛ وزیر فعلی آمار دیگری را اعلام کرده و می‌گوید این آمار کمتر از ٨٠٠ هزار واحد است. 
او تاکید کرد: از این رو قرار بر این شده که در کمیسیون عمران تیمی تشکیل شود که معاونان وزیر قبلی و فعلی در آن حضور داشته باشند و موضوع مورد بررسی قرار بگیرد و پس از راستی آزمایی آمار و ارقام واقعی استخراج شود تا بدانیم کدام وزیر واقعیت را درباره آمار ساخت و تحویل نهضت ملی مسکن درست می‌گوید.
رئیس کمیسیون عمران مجلس افزود: هر کسی که آمار درستی اعلام نکرده تخلف کرده و با آن برخورد می‌شود. قانون تکلیف کرده که سالانه باید یک میلیون مسکن ساخته شود و وزیر مکلف بوده این اقدام را انجام دهد و جزو تعهدات خانم صادق به عنوان وزیر راه و شهرسازی هم اجرای این تکلیف قانونی است.
رضایی کوچی با تاکید بر اینکه وام ٨٠٠ میلیون تومانی نهضت ملی مسکن در دولت گذشته نهائی نشد اما آن را اعلام کردند، افزود: وام ٨٠٠ میلیون تومانی نهضت ملی مسکن باید در شورای عالی مسکن به تصویب برسد. موضوع این است که هم بانک مرکزی و هم وزیر اقتصاد با پرداخت وام مسکن مخالف هستند چرا که وام مسکن برای بانک‌ها به صرفه نیست و در این باره نگاه صنفی دارند.
او افزود: بانک‌ها بابت عدم پرداخت تسهیلات به بخش مسکن جریمه شدند که این جرایم پرداخت نشده و در این باره وزارت اقتصاد کوتاهی کرده‌ است. وزیران راه و شهرسازی و اقتصاد و رئیس دیوان و تعدادی از متولیان به کمیسیون عمران مجلس دعوت شده‌اند که چرا اجرای این قانون بر روی زمین مانده‌ است.
عمل بانک‌ها به 20 درصد تعهدات!
رئیس کمیسیون عمران مجلس ادامه داد: اینکه امروز در کشور مسکن ساخته نمی‌شود یکی از دلایل آن به اراده وزارتخانه‌های راه و شهرسازی و اقتصاد برمی‌گردد و بانک‌هایی که پرداخت وام تخلف کردند را جریمه نکردند. در بهترین حالت تنها ٢٠ درصد تعهدات بانک‌ها در پرداخت تسهیلات محقق شد و بانک‌ها به ٨٠ درصد تعهدات خود عمل نکردند.
رضایی کوچی با بیان اینکه برخی بانک‌ها تنها دو درصد تعهدات خود را پرداخت کردند و باید جریمه می‌دادند، اظهار داشت: ٢٠٠ هزار میلیارد تومان از جرایم بانک‌ها باید وارد صندوق ملی مسکن می‌شد که از این عدد فقط پنج هزار میلیارد تومان وارد صندوق شده ‌است.
عدم تحقق 71 درصد تسهیلات نهضت ملی مسکن
گفتنی است، در حالی سهم تکلیفی بانک‌ها و مؤسسات مالی در پرداخت نهضت ملی مسکن طی سه سال ۱۴۲۳ هزار میلیارد تومان بوده که تاکنون فقط ۲۹ درصد از اهداف قانون در این بخش محقق شده است. البته بانک مسکن حدود 65 درصد و بانک سپه نیز 58 درصد به تعهدات خود عمل کرده‌اند. عملکرد ۱۵ بانک در پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن، باوجود گذشت سه سال از اجرای قانون جهش تولید مسکن، همچنان صفر اعلام شده است!
عملکرد بانک‌های اقتصاد نوین، ایران‌زمین، گردشگری، مؤسسه ملل، کارآفرین، شهر، سامان، پست ایران، پاسارگاد، آینده، توسعه تعاون، دی، کشاورزی، خاورمیانه و سرمایه در مشارکت نهضت ملی مسکن که مربوط به زمین‌های دولتی می‌باشد به‌روایت تازه‌ترین آمار بانک مرکزی صفر بوده است.