عضو کمیسیون عمران مجلس:
ناترازی مسکن در کشور به ۷ میلیون واحد رسید
عضو کمیسیون عمران مجلس از ناترازی هفتمیلیون واحدی بازار مسکن کشور خبر داد و افزود: بر اساس برنامه پنج ساله هفتم کشور باید پنج میلیون و 500 هزار واحد مسکونی بسازیم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، عباس صوفی درباره ناترازی تعداد عرضه و تقاضای مسکن اظهار کرد: موضوع مهم مسکن از مطالبات جدی همه نقاط کشور اعم از روستا و شهر است. از آنجایی که ناترازی بسیار زیادی در این حوزه وجود دارد و همچنین به علت تقاضای زیاد و عرضه کم مسکن و عدم حل مشکل ناترازی حوزه مسکن توسط دولتهای قبلی متأسفانه حوزه مسکن به یک چالش بزرگ تبدیل شده است.
وی افزود: مطابق آماری که کارشناسان وزارت راه و شهرسازی ارائه کردند ما حدود 7 میلیون واحد ناترازی در حوزه مسکن داریم که دو میلیون آن در حال ساخت است. بر اساس برنامه پنج ساله هفتم کشور باید پنج میلیون و 500 هزار واحد مسکونی بسازیم. از سوی دیگر هر سال باید حدود 800 هزار واحد مسکن برای رفع ناترازی و به دلیل ازدواجهای جدید هم ساخته شود.
مردم توان پرداخت آورده را ندارند
عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه با توجه به گرانی مصالح و مشکلات مربوط تأمین زمین، دولت به تنهائی نمیتواند وارد این حوزه مسکن شود، یادآور شد: در گذشته با تسهیلات 350 میلیون تومانی مسکن (نهضت ملی مسکن) این امکان وجود داشت که یک واحد 100 مترمربعی با هزینه هر متر دو میلیون و 500 هزار تا سه میلیون تومان ساخته شود.
صوفی ادامه داد: این در حالی است که امروز تسهیلات 550 میلیون تومان است و هزینه ساخت هر مترمربع آپارتمان 100 متری بدون در نظر گرفتن شبکه آب و برق و گاز 15 میلیون تومان یعنی یکمیلیارد و 500 میلیون تومان هزینه دارد.
او با بیان اینکه مردم توان پرداخت یک میلیارد تومان آورده را ندارند، اضافه کرد: از سوی دیگر در حوزه تامین زمین مشکل داریم و طبق «قانون جهش مسکن» باید به محدوده شهرها نیز اضافه شود. همچنین الان حدود 170 هزار هکتار در شهرهای مختلف بافت ناکارآمد داریم که برای تأمین مسکن باید لحاظ شود.
عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه در صدور پروانه ساختمانی نیز چالش داریم، اظهار کرد: قطعا بخش خصوصی به این حوزه وارد شود و وزارت راه و شهرسازی شرایط این ورود را تسهیل کند.
گفتنی است، بهترین راه صاحبخانه شدن مردم، اعطای زمین رایگان و تسهیلات ارزان قیمت به آنان در حریم شهرهاست تا بهصورت تدریجی خانههایشان را بسازند و ساکن شوند و با پول ودیعه مسکن اجارهای خود، ساخت خانه خود را تکمیل کنند.
بنابراین، ضمن برداشته شدن بار خانهسازی از دوش دولت، از شکلگیری رانت برای عدهای انبوهساز و تعاونی و... جلوگیری میشود. این شیوه اعطای زمین، در دهههای 60 و 70 با عنوان «زمین شهری»، صرفاً برای کارمندان دولت صورت میگرفت که حالا قابل تعمیم به همه مستاجران و بدمسکنهاست.