kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۷۵۸۶
تاریخ انتشار : ۲۳ مهر ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۱
عراقچی:  

مذاکرات «غیرمستقیم باآمریکا» به دلیل شرایط خاص منطقه متوقف شده است

وزیر امور خارجه از توقف روند مذاکرات غیرمستقیم بین ایران و آمریکا به دلیل شرایط خاص منطقه خبر داد.
 
 
 
 
سید عباس عراقچی که به مسقط سفر کرده است، دوشنبه ۲۳مهرماه در خصوص مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا از طریق این کشور گفت: عمان همیشه در حل مشکلات منطقه کمک بزرگی کرده و در رابطه با ایران و آمریکا همواره سعی داشته برای انتقال پیام یا ایجاد زمینه برای مذاکرات نقش مثبتی را ایفا کند.
وزیر خارجه ایران تصریح کرد: این نقش‌آفرینی از قبل وجود داشته و در دولت گذشته نیز این موضوع پیگیری می‌شد که به روند مسقط معروف است و به صورت غیرمستقیم بین ایران و آمریکا تماس‌هایی از طریق عمان برقرار گردید.
وی تاکید کرد: در حال حاضر روند مسقط به دلیل شرایط خاص منطقه متوقف است و الان زمینه‌ای برای این گفت‌وگوها نمی‌بینیم تا زمانی که بتوانیم بحران جاری را پشت سر بگذاریم و آن زمان تصمیم خواهیم گرفت که آیا وارد کار مجدد شویم یا نشویم و یا روند این گفت‌وگوها چگونه باشد.
عراقچی در پاسخ به سؤالی در این خصوص که آیا در جریان سفر به عمان پیامی برای آمریکایی‌ها ارسال شده یا خیر بیان کرد: در جریان این سفر ما در این رابطه تماسی نداشته‌ایم و پیامی به کشورهای دیگر داده نشده است اما در همه مشورت‌ها و رایزنی‌هایی که در منطقه و کشورهای دیگر داشتیم مواضع جمهوری اسلامی ایران را با قوت بیان کردیم و خواستیم که این مواضع به اطلاع همه طرف‌ها برسد.
وی ادامه داد: هم آمریکا و هم کشورهای اروپایی و کشورهای منطقه باید بدانند که موضع ایران چیست. موضع ما کاملا روشن است و بارها تکرار کرده‌ایم که ما خواهان جنگ و درگیری نیستیم؛ اگرچه برای آن کاملا آمادگی داریم اما فکر می‌کنیم که دیپلماسی باید کار کند و جلوی این اتفاق را بگیرد.
رئیس دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: روابط ایران و عمان مبتنی بر دوستی، احترام متقابل و همکاری مشترک در بسیاری از موضوعات بوده که دو کشور دوست را به هم نزدیک می‌کند.
به گزارش ایرنا، عراقچی با اشاره به این مسئله که عمان نقش مهمی در حل و فصل بسیاری از مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی دارد خاطرنشان کرد: منطقه در حال تجربه وضعیت هشدار است و ممکن است در آستانه درگیری‌های گسترده قرار بگیرد و دیپلماسی تنها راه پیشگیری از بحران‌های بزرگ و پرهیز از تشدید تنش‌ و جنگ است.
تأکید عراقچی بر افزایش تلاش‌ها برای جلوگیری از تحمیل جنگ
 و بی‎‌ثباتی بر منطقه
 عراقچی که در ادامه رایزنی‌های دیپلماتیک با کشورهای منطقه، به عمان سفر کرده است دوشنبه ۲۳مهرماه با ارتشبد سلطان بن محمد النعمانی وزیر امور دیوانی سلطان عمان دیدار و گفت‌وگو کرد.
در این دیدار طرفین ضمن بررسی آخرین تحولات در غزه و لبنان، شرایط حاکم بر منطقه را خطرناک توصیف نموده و بر ضرورت افزایش تلاش‌ها برای جلوگیری از تحمیل جنگ و بی‌ثباتی بر منطقه تاکید کردند.
دو طرف استمرار نسل‌کشی و تجاوزات رژیم صیونیستی در غزه و لبنان را عامل اصلی ناامنی و بی‌ثباتی در منطقه دانسته و خواستار اقدام عملی و فوری جامعه جهانی برای توقف جنایت و جنگ‌افروزی رژیم صهیونیستی شدند.
در جریان این گفت‌وگو همچنین ضرورت افزایش رایزنی‌ها بین کشورهای منطقه جهت پیشگیری از تشدید ناامنی و حفظ صلح در غرب آسیا و نیز ارسال کمک‌های ضروری به آوارگان مورد تاکید طرفین قرار 
گرفت.
اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه نیز در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس با اشاره به این دیدار نوشت: در این دیدار طرفین تأکید داشتند که باید حداکثر تلاش‌ها معطوف کاهش درد و رنج مردم مظلوم غزه و لبنان، توقف نسل‌کشی و تجاوز رژیم اسرائیل، و حفاظت از صلح منطقه گردد.
عراقچی: گسترش تجاوزات رژیم صهیونیستی به لبنان خطری جدی برای صلح 
و امنیت منطقه‌ای است
عراقچی یکشنبه ۲۲ مهر در ادامه رایزنی‌ها با مقام‌های ارشد دولت عراق در مورد تحولات منطقه، با عبداللطیف رشید رئیس‌جمهور عراق ملاقات و گفت‌وگو کرد.
وزیر امور خارجه در این دیدار با ابراز انزجار و نگرانی شدید از استمرار نسل‌کشی رژیم صهیونیستی‌ در غزه و گسترش دامنه تجاوزات رژیم اشغالگر به لبنان، مسئولیت اخلاقی و انسانی- اسلامی کشورهای منطقه برای کمک به کاهش درد و رنج مردم غزه و لبنان را خاطرنشان کرد.
وی ضمن تشریح اقدامات صورت گرفته توسط جمهوری اسلامی ایران برای کمک به مردم لبنان، از دولت عراق به خاطر ارائه حمایت‌های بشردوستانه و پذیرش تعدادی از آوارگان لبنانی تقدیر کرد.
عراقچی با اشاره به نقض‌های فاحش قواعد و هنجارهای حقوق بشردوستانه توسط رژیم صهیونیستی، از جمله حمله هوائی اخیر به مرکز امدادی هلال احمر جمهوری اسلامی ایران در مرز لبنان- سوریه، ممانعت از ارسال کمک‌های بشردوستانه به مردم لبنان را مصداق جنایت جنگی دانست و خواستار محکومیت این جنایات توسط دولت‌ها و نهادهای ذی‌ربط بین‌المللی به ویژه کمیته بین‌المللی صلیب سرخ شد.
وزیر امور خارجه گسترش دامنه تجاوزات رژیم صهیونیستی به لبنان و ادامه تهدیدهای این رژیم علیه سایر کشورها را خطری جدی برای صلح و امنیت منطقه‌ای عنوان و مسئولیت همه کشورهای منطقه برای جلوگیری از تحمیل یک درگیری تمام‌عیار بر ملت‌های منطقه را خاطرنشان کرد.
عراقچی تصریح کرد: خوشبختانه در حال حاضر فهم مشترکی بین کشورهای منطقه و بسیاری از کشورهای دیگر به‌وجود آمده است که به هر شکل ممکن باید ماشین نسل‌کشی و جنایات جنگی رژیم صهیونیستی را متوقف کرد و 
بر همین اساس لازم است رایزنی‌ها بین کشورهای متطقه و دیگر کشورهای عضو سازمان ملل برای بسیج جامعه جهانی علیه تهدیدات و تعدیات رژیم اشغالگر در همه سطوح تقویت شود.
رئیس‌جمهور عراق نیز در این دایدر با تاکید بر ادامه موضع اصولی مردم و دولت عراق در حمایت از مردم فلسطین و لبنان در برابر اشغالگری و تجاوز، تصریح کرد: در شرایط کنونی کشورهای اسلامی باید هم‌افزایی بیشتری داشته باشند تا اشغالگران را از ادامه نسل کشی و جنگ‌افروزی بازدارند.
عبداللطیف رشید، همچنین از تحرکات دیپلماتیک و مسئولانه جمهوری اسلامی ایران برای بسیج ظرفیت‌های کشورهای منطقه و سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی ذی‌صلاح جهت مقابله با تهدید رژیم صهیونیستی علیه صلح و امنیت منطقه تشکر کرد.
گفت‌وگوی تلفنی 
وزرای خارجه ایران و چین 
در خصوص تحولات منطقه
عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان که در سفر عمان منطقه‌ای به سر می‌برد دوشنبه ۲۲مهرماه، در پاسخ به تماس تلفنی وانگ یی وزیر امور خارجه چین با سفارت ایران در مسقط، در مورد آخرین وضعیت تحولات در منطقه غرب آسیا گفت‌وگو و رایزنی کرد.
وزیر خارجه چین با اشاره به روابط مهم و راهبردی کشورش با ایران، بر ضرورت افزایش تلاش‌ها و ابتکارهای دیپلماتیک با طرف‌های مختلف منطقه‌ای و بین‌المللی جهت جلوگیری از تشدید تنش و ناامنی در منطقه غرب آسیا تاکید کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان نیز با استقبال از تلاش‌های دولت چین جهت توقف آتش‌افروزی و جنایت رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان، بی‌عملی شورای امنیت سازمان ملل به دلیل کارشکنی آمریکا را فاجعه‌بار توصیف کرد و از نقش‌آفرینی چین برای کمک به حفظ صلح و امنیت منطقه‌ای قدردانی نمود.
به گزارش ایرنا، در این گفت‌وگوی تلفنی همچنین در خصوص روابط دوجانبه و دیدار رؤسای جمهور دو کشور در حاشیه اجلاس سران بریکس در قازان بحث و تبادل‌نظر شد.