سربازان روس پشت دروازههای شهر «تورتسک»
همزمان با ادامه درگیریهای نظامی روسیه و اوکراین(بخوانید ناتو)، منابع امنیتی خبر میدهند که عقبنشینی نیروهای اوکراینی از شهر «تورتسک» در منطقه دونتسک نیز آغاز شده است.
جنگ اوکراین در منطقه دونتسک به ضرر ارتش «کیِف» مغلوبه شده است و هر روز اوکراینیها شهر جدیدی را در این منطقه از دست میدهند. این در حالی است که زلنسکی در حال چرخیدن دور اروپا و مانور بر روی طرح پیروزی خود است. دیروز نیز خبر رسید که نیروهای مسلح اوکراین شروع به عقبنشینی از شهر «تورتسک» در منطقه شرقی دونتسک کردهاند منابع امنیتی روسیه در مصاحبه با خبرگزاری دولتی «تاس» از نام روسی تورتسک استفاده کردند و گفتند: «وضعیت دشمن در دزرژینسک کاملا اسفناک است. آنها مجبور به فرار دوباره هستند. اکنون یک عقبنشینی نسبی واحدها از شهر وجود دارد.». وزارت دفاع روسیه همچنین با انتشار بیانیهای اعلام کرد که نیروهای «گروه نظامی مرکز روسیه» ارتش در ادامه پیشرویهای خود در دونتسک، کنترل شهرک «میخائیلوفکا» را به دست گرفتند. به گزارش فارس به نقل از تاس این خبرها در شرایطی منتشر شده که همزمان با رایزنیهای فشرده زلنسکی با متحدان غربی درباره «طرح پیروزی»، روسیه اخیرا بر چند روستا و شهر راهبردی از قبیل «اوگلدار» مسلط شده است.
بازگشت دست خالی زلنسکی از آلمان
همزمان رسانههای آلمانی نیز گزارش میدهند که زلنسکی از سفر به این کشور با دست خالی بازگشته است و درخواستهای زلنسکی از این سفر نه تنها محقق نشده است بلکه ظاهرا وزارت دفاع آلمان قصد دارد برخی کمکهای اصلی به کیف را متوقف کند. به گزارش ایسنا، «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین هفته گذشته تور اروپایی خود را با هدف دریافت کمکهای مالی و نظامی جدید به مقصد لندن، پاریس، رم و برلین انجام داد؛ سفرهایی که کموبیش تعهداتی را برای کیف به همراه داشته اما درخواستهای اصلی او از غرب، از جمله صدور مجوز برای استفاده از تسلیحات دوربرد در حمله به عمق خاک روسیه محقق نشدند. روزنامه بیلد در گزارشی با اشاره به سفر زلنسکی به برلین و دیدار با «اولاشولتس» صدراعظم آلمان نوشته است: رئیسجمهور اوکراین طی این سفر درخواست حمله به خاک روسیه و پذیرش سریع برای عضویت در ناتو را مطرح کرد اما هر ۲ درخواست زلنسکی با بیاعتنایی صدراعظم آلمان مواجه شد. این رسانه آلمانی در ادامه این مسئله تاکید میکند: «مطالبات رئیسجمهور زلنسکی در برلین بیپاسخ ماند و شولتس به درخواست این رئیسجمهور مطلقا نه نگفت، اما از طرفی هم پاسخ مثبت نداد.». بر اساس این گزارش رئیسجمهور اوکراین طی سفر به برلین، یک بسته کمکی دیگر به ارزش ۱.۴ میلیارد یورو دریافت کرد و صدراعظم آلمان نسبت به تداوم حمایت از کیف متعهد شد. از سوی دیگر بیلد نوشته است که ارتش این کشور بیش از این «تجهیزات نظامی گسترده» به اوکراین ارسال نخواهد کرد. این روزنامه آلمانی در ادامه به نقل از وزارت دفاع آلمان تاکید میکند که ارتش اوکراین قادر به انجام ضدحملهای در آینده نزدیک نیست و ظاهرا این تصمیم آلمان در راستای ارزیابیهای این کشور برای عدم وجود ضدحمله از سوی طرف اوکراینی اتخاذ شده است. «بیلد» همچنین در این گزارش مینویسد که ارتش آلمان قصد دارد دیگر برای اوکراین سلاحهایی نظیر تانکهای جنگی لئوپارد۲ ارسال نکند. این گزارش رسانه آلمانی و آنچه ارتش آلمان اعلام کرده، با اظهارات شولتس که گفته است «ما حمایتهای خود از اوکراین را کاهش نخواهیم داد»، تا حدی در تضاد است و دقیقا مشخص نیست مسیر کمکهای آلمان به اوکراین در آینده و بهخصوص در سال آینده میلادی به کدام سمت سوق پیدا خواهد کرد و در چه موقعیتی قرار خواهد گرفت.