kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۷۴۰۴
تاریخ انتشار : ۲۱ مهر ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۵
 با اشاره به انبوه وعده‌های عمل نشده 

هیل: سیاست خارجی بایدن شکست خورده است

تارنمای «هیل» با اشاره به انبوهی از وعده‌های عملی نشده رئیس‌جمهوری آمریکا در سیاست خارجی تاکید کرد: سیاست خارجی بایدن شکست خورده است.
 
 
 
 
نزدیک به 4 سال از ریاست جمهوری بایدن می‌گذرد؛ مردمی که به نوشته خود رسانه‌های آمریکا هنوز نرفته فراموش شده است و کسی به وی اهمیت نمی‌دهد. بایدن در حالی به روزهای پایانی حضور خود در کاخ سفید نزدیک می‌شود که میراثی شوم در سیاست خارجی از خود برجای گذاشته حمایت وی از نسل‌کشی ملت فلسطین توسط نتانیاهو لکه ننگی است که تا ابد دولت آمریکا و دموکرات‌ها و خود بایدن را رها نخواهد کرد. نشریه آمریکایی هیل نیز نوشته است راهبردهای جو بایدن در سیاست خارجی جهان را با چالش‌ها و جنگ‌های پیچیده‌تری نسبت به گذشته مواجه کرده و ثبات جهانی را به‌خطر انداخته است. 
به گزارش ایرنا از این رسانه آمریکایی، جو بایدن، ‌رئیس‌جمهوری آمریکا با انبوهی از تجربه سیاست خارجی و وعده‌های فراوان برای بازگرداندن آمریکا به جایگاه رهبری (ادعایی) این کشور در صحنه جهانی وارد کاخ سفید شد. اما اکنون با نزدیک شدن به پایان دوره چهار ساله او و با وجود بحران‌های بین‌المللی، اثربخشی رویکرد دولت آمریکا به شدت زیر سؤال رفته است. این تحلیل می‌افزاید در حالی که بایدن با جهانی پیچیده و متزلزل رو‌به‌رو است، سیاست خارجی دولت آمریکا همچنان بلاتکلیف بوده و به طور بالقوه منافع آمریکا را تضعیف کرده است.
هیل با اشاره به درگیری‌ها در اوکراین آن را نمونه‌ای از چالش دولت آمریکا برای ایجاد تعادل بین حمایت و مدیریت خطر عنوان کرد و نوشت: تیم بایدن ضمن ارائه کمک‌های نظامی قابل توجه، محدودیت‌هایی را برای استفاده از تسلیحات ارائه شده توسط آمریکا اعمال کرده است. این رویکرد محتاطانه با هدف جلوگیری از تشدید تنش با روسیه، ناخواسته درگیری را طولانی کرده است. در حالی که جنگ وارد سومین سال خود می‌شود، هم متحدان اروپایی و هم اوکراین از آنچه به عنوان محدودیت‌های غیرضروری در گزینه‌های تاکتیکی خود تصور می‌کنند ابراز ناامیدی کرده‌اند. عملکرد دولت آمریکا در تصمیم‌گیری‌های حیاتی، نگرانی‌های زیادی را در مورد توانایی آن در واکنش به موقعیت‌های متغییر ایجاد کرده است.
در بخش دیگری از این گزارش به تشدید درگیری‌های اخیر بین رژیم اسرائیل و حماس آمده است: «تلاش‌های دولت آمریکا  برای مذاکره درباره آزادی اسرای اسرائیلی یا میانجی‌گری برای آتش‌بس، ‌به هیچ وجه کافی و مؤثر نبوده است. بحران انسانی جاری در غزه و پتانسیل درگیری‌های منطقه‌ای گسترده‌تر بر ضعف و اشکال رویکرد دولت آمریکا را نشان می‌دهد از سوی دیگر ناتوانی بایدن در مهار درگیری‌ها در خاورمیانه و یا تعامل مؤثر با بازیگران کلیدی منطقه‌ای به افزایش احساسات ضدآمریکایی در سراسر جهان عرب منجر شده است. این وضعیت پیچیدگی‌های سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه و نیاز به یک استراتژی جامع‌تر در این منطقه را برجسته می‌کند، موضوعی که به نظر می‌رسد دولت بایدن فاقد آن است.» البته در حالی هیل از تلاش‌های دولت بایدن برای برقراری آتش‌بس سخن می‌گوید که طی یک سال گذشته دولت بایدن میلیاردها دلار تسلیحات پیشرفته برای کشتار ملت فلسطین به رژیم صهیونیستی ارسال کرده است و خود رسانه‌های آمریکایی نیز معترف هستند که جنایات نتانیاهو در غزه با موافقت بایدن صورت گرفته است.
هیل در بخش دیگری از گزارش خود می‌افزاید: خروج شتابزده آمریکا از افغانستان، انتقادات جدی را در مورد عدم وجود برنامه‌ریزی و راهبرد مشخص در سیاست خارجی آمریکا ایجاد کرد. روابط این کشور با چین نیز چیزی جز لفاظی‌های تقابل‌آمیز (در موضوعات تایوان، حقوق بشر و تجارت) و اقدامات دیپلماتیک ناکافی نبوده است و در نتیجه تغییری معنی‌دار در رفتار پکن و یا نفوذ جهانی فزاینده آن ایجاد نکرده است. هیل در پایان می‌نویسد: انتظار می‌رفت که تجربه گسترده (ادعایی) بایدن در امور خارجی نقطه قوت دولت او باشد. اما در عمل، رویکرد او اغلب انتقادات زیادی علیه آمریکا در مورد پاسخگویی مؤثر به رویدادهای سریع جهانی ایجاد کرده است.